שתף קטע נבחר

צילום: AFP, רויטרס

ארה"ב גינתה ירי הרקטות: לחתור לרגיעה

"הממשל האמריקני מצדיק את זכותה של ישראל להגנה עצמית", אמר דובר הבית הלבן. "אנחנו מודאגים לשלומם וביטחונם של אזרחים בשני הצדדים". גם מזכ"ל האו"ם, צרפת ובריטניה גינו את הירי וקראו לאיפוק. טורקיה קראה לישראל לעצור את המבצע

הבית הלבן מגיב היום (יום ג') לראשונה למבצע "צוק איתן" שאליו יצאה ישראל לפני פחות מיממה. "הממשל האמריקני מצדיק את זכותה של ישראל להגנה עצמית, אבל במקביל מציע את עזרתו לפתיחת ערוץ דיפלומטי להשגת הפסקת אש, או לפחות להרגעת המצב", אמר דובר הבית הלבן, ג'וש ארנסט, בתדרוך העיתונאים היומי שלו.

 

הערב הרחיב חמאס את טווח הירי לגוש דן, כ-60 רקטות נורו לעבר ישראל במהלך היום. במקביל, ממשיך צה"ל לתקוף ברצועת עזה - תקיפות שבהן דווח על 16 הרוגים פלסטינים. "אנחנו מגנים בחומרה את ירי הרקטות לעבר ישראל ובמכוון לעבר אזרחים. שום מדינה לא יכולה לעבור לסדר היום על ירי רקטות מכוון לעבר אוכלוסייה אזרחית ואנחנו תומכים בזכותה של ישראל להגן על עצמה נגד ההתקפות האכזריות הללו", אמר הדובר האמריקני.

 

האמריקנים הביעו את הערכתם לקריאה של ראש הממשלה בנימין נתניהו לנהוג באיפוק. "אנחנו מודאגים לשלומם וביטחונם של אזרחים בשני הצדדים: תושבי דרום ישראל הנאלצים לחיות תחת מטחי ירי לעבר בתיהם, ואזרחים בעזה שנקלעים למצב הזה בגלל האלימות של החמאס".

 

מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי שוחח בימים האחרונים פעמיים עם ראש הממשלה נתניהו וחזר על דאגת ארה"ב מהחרפת המצב. ארנסט סיפר על הנכונות של ארה"ב "להיות מעורבים במאמץ להפסיק את ירי הרקטות ולחדש את הפסקת האש מ-2012 בהקדם האפשרי".

תושבים תופסים מחסה בניצן (צילום: רויטרס)
תושבים תופסים מחסה בניצן(צילום: רויטרס)

משתטחים על האדמה בזמן אזעקה בתל אביב (צילום: מעיין שמחוני) (צילום: מעיין שמחוני)
משתטחים על האדמה בזמן אזעקה בתל אביב(צילום: מעיין שמחוני)

 

סוריה וטורקיה קוראות לאו"ם להזהיר את ישראל

הממשלה הסורית, שעסוקה בשלוש השנים האחרונות במלחמה באזרחיה, פרסמה הודעה ובה גינתה את "מעשה הטבח הישראלי ברצועת עזה". בהודעת משרד החוץ הסורי נאמר כי "שתיקת מועצת הביטחון והליגה הערבית אינה מוצדקת". גם משרד החוץ הטורקי לא הצטרף לגינויים של הבית הלבן והאו"ם והפציר בישראל להפסיק מיד את התקיפות של צה"ל בעזה. טורקיה קראה לקהילה הבינלאומית, במיוחד לאו"ם, להגיב לאירועים ולהזהיר את ישראל מפעולות של "ענישה קולקטיבית". טורקיה הפצירה בצדדים "להפגין איפוק ולא להיכנס לתוך מערבולת של אלימות".

חיסול בג'בליה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
חיסול בג'בליה(צילום: EPA)
תקיפת צה"ל ברפיח (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
תקיפת צה"ל ברפיח(צילום: רויטרס)
במקביל, פורסמה הודעה של מזכ"ל האו"ם באן קי מון שבה גינה את ירי הרקטות לעבר ישראל וקרא לצדדים להפגין איפוק מרבי. "ירי הרקטות נגד אזרחים חייב להיפסק", אמר דוברו. "באן מודאג מאוד מההסלמה הנוכחית. הוא קורא למנהיגים להפגין איפוק מרבי ולהימנע מפגיעות באזרחים ולהסלמה נוספת של המצב", הוסיף. "המצב בעזה לא יכול להימשך כך ועליו להיפתר באמצעות צעדים הומניטריים וביטחוניים".

 

מוקדם יותר הצטרפה בריטניה לדאגה העולמית כלפי המצב בישראל. שר החוץ וויליאם הייג

אמר כי הוא "מודאג עמוקות מההסלמה הנוכחית בעזה ובדרום ישראל. אני מגנה את ירי הרקטות לעבר ישראל על ידי חמושים בעזה. בריטניה קוראת לחמאס ולקבוצות חמושות נוספות להפסיק את התקיפות". הוא הוסיף כי "לתושבי ישראל יש את הזכות לחיות ללא חשש מתמיד לביטחונם וגם לתושבי עזה יש הזכות לחיות בשלום".

 

לקריאת בריטניה הצטרפה גם צרפת. "משרד החוץ הצרפתי קורא לצדדים להפגין איפוק. אנחנו דוחים כל צורה של אלימות", אמר דובר המשרד. "כל הצדדים חייבים להימנע מאובדן חיי חפים מפשע. הצטערתי לשמוע שכבר כמה אזרחים נפגעו". צרפת קראה כי על כל הצדדים חלה האחריות לכבד את הבנות מבצע "עמוד ענן". "הסלמה מסוכנת אינה האינטרס של אף אחד ותסכן את סיכוייו של תהליך השלום במזרח התיכון".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
יירוט של כיפת ברזל באשדוד
צילום: EPA
מומלצים