שתף קטע נבחר

ראש הוועדה שתחקור את אירועי עזה אמר בעבר: להעמיד את נתניהו לדין בהאג

בראש הצוות שיחקור את האירועים בעזה יעמוד ויליאם שאבאס, פרופסור לדין בינלאומי, שאמר ב-2013: "הכי הייתי מעוניין לראות בבית הדין הבינלאומי בהאג את נתניהו". לפני כן אמר שנתניהו הוא האיום המרכזי על ישראל

האו"ם מינה את ויליאם צ'באס הקנדי (64) להוביל את חקירת האירועים בעזה במהלך "צוק איתן". שאבאס, פרופסור לדין בינלאומי ומומחה בזכויות אדם ונשיא האיגוד הבינלאומי של חוקרי שואה, אמר בעבר כי היה מעוניין שראש הממשלה בנימין נתניהו יועמד לדין בהאג.

 

בינואר 2013 אמר שאבאס בוועידה בניו יורק שעסקה בפלסטינים: "האדם שהכי הייתי רוצה לראות בבית הדין הבינלאומי הוא נתניהו". הוא אמר את הדברים כהערת אגב. צפו:

 

במאמר בכתב-עת בענייני משפט כתב שאבאס בדצמבר 2010 שאפשר לראות בנתניהו "האדם בעל הסבירות הגבוהה ביותר לאיים על קיומה של ישראל". זאת, על רקע דברי נתניהו כי "אנו ניצבים בפני שלושה אתגרים אסטרטגיים: תוכנית הגרעין של איראן, רקטות המשוגרות לעברנו ודו"ח גולדסטון".

 

עוד בחדשות:

 

כמה שנים קודם לכן אמר הפרופסור בראיון על זכויות אדם למגזין יווני: "למה שמנו לנו למטרה להעמיד לדין בהאג את נשיא סודן בגלל דרפור ולא את נשיא ישראל בגלל עזה? בגלל פוליטיקה". הנשיא באותה תקופה היה שמעון פרס.

 

אמל עלם א דין  (צילום: AP) (צילום: AP)
אמל עלם א דין (צילום: AP)

 

ב-2011 נסע שאבאס לאיראן והיה שותף במתן חסות לוועידה של המרכז המקומי לזכויות אדם. למרכז, המאשים את ישראל באפרטהייד, יש קשרים הדוקים לממשל האיראני, שבראשו עמד אז מחמוד אחמדינג'אד.

 

בצוות החקירה המיוחדת הייתה אמורה לכהן גם אמל עלם א-דין (36), ארוסתו של השחקן ג'ורג' קלוני, אולם היא דחתה את התפקיד. בהודעה הסבירה כי הודיעו לי על כך לראשונה הבוקר. מדובר בכבוד גדול, אולם בהתחשב במחויבויות הקיימות שלי, אין באפשרותי לקבל את התפקיד". היא הייתה אמורה להיות האדם הצעיר ביותר שמונה להיות בוועדת חקירה של האו"ם. לצוות החקירה מונה גם דודון דיאן, עורך-דין ופעיל זכויות אדם שפעל בשליחות האו"ם בסנגל.

 

מי שהכריז על מינוי חברי ועדת החקירה היה שגריר גאבון במועצת זכויות האדם של האו"ם, בודלר נדונג אלה, הנשיא ה-47 של המועצה - גוף שהתמקד לא פעם בביקורת נוקבת על פעולות ישראל בשטחים. "צוות החקירה העצמאי יחקור את כל ההפרות של החוק ההומניטרי הבינלאומי בפעולות הצבאיות מאז 13 ביוני 2014", נמסר בהודעת האו"ם.


פורסם לראשונה 11/08/2014 23:55

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים