שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    בין טילים לחיילים: האפייה חייבת להימשך
    גם בעיצומה של הלחימה בעזה, מפעל האפייה "אנג'ל" בנתיבות לא הפסיק לפעול: בין אזעקה לאזעקה העובדים ונהגי החלוקה עשו זאת תחת אש, וגם כששבו לביתם ביישובי הדרום התמודדו עם מטח הטילים. למרות הכל הצליחו לשמור על קו הייצור ואף לחלק לחמים לחיילים בחזית. מפעלי מזון מספרים על ההתמודדות, הקשיים והיום שאחרי המבצע - כתבה אחרונה בסדרה

    המפעל: אנג׳ל, בכניסה לעיר נתיבות.

     

    מה עושים שם: מייצרים לחם על כל סוגיו - לבן, שחור, פרוס - וגם לחמניות וחלות.

     

    כמה עובדים: 120, כמעט כולם תושבי הדרום שמתגוררים בנתיבות, בעוטף עזה ובבאר שבע.

     


    קווי ייצור החלת והלחמים במפעל ()
    קווי ייצור החלת והלחמים במפעל

     

    חלוקה: שמעון אדרי, תושב באר שבע, הוא נהג חלוקה באנג'ל כבר שמונה שנים. "אני מחלק ליישובים שממש סמוכים לגדר, וגם במהלך 'צוק איתן' החלוקה התבצעה רגיל, כמו בכל יום. אתה מגיע למצב שאתה ממש במלחמה, שומע בומים מכל הצדדים״.

     

    אדרי נוהג שעות ארוכות בכבישי הדרום כדי לחלק את הסחורה. "אני יוצא מבאר שבע, נוסע לנתיבות, מעמיס סחורה ומנתיבות יוצא לחלוקה באשכול וחזרה לנתיבות. יוצא מהבית בשעה שלוש וחצי, ארבע לפנות בוקר. אלה השעות של הבומים החזקים, וכל הדרך זה מלווה אותך. אני מסיים את העבודה בסביבות עשר בבוקר, אבל במלחמה זה מתעכב, כי יש לך צבע אדום. אתה מגיע ליישוב ופתאום מטחים שלמים, יירוטים, פיצוצים״.

     

    מפסיקים הכל ונכנסים לממ"ד. צבע אדום במפעל ()
    מפסיקים הכל ונכנסים לממ"ד. צבע אדום במפעל

     

    צבע אדום: מיכאל שוקרון, מנהל מכירות והפצה מרחב דרום באנג׳ל, זוכר גם הוא שהאזעקות עיכבו את העבודה. ״עיקר העבודה שלנו היא מ-12 בלילה עד שעות הבוקר המוקדמות״, הוא מסביר, ״ובכל לילה היו אזעקות, פיצוצים, ואז אתה רץ למרחב המוגן ומחכה. אבל בסוף זה הסתכם באיחורים של 10 דקות. הנהגים שלי גם מחלקים באזורים בהם אין בכלל אזעקות, ויש פצמ"רים. אבל הכול באהבה. בכל מקום שאני צריך לתת את הסחורה שלי היינו והמשכנו לעבוד".

     

    מחויבות: ספי צפריר, מנהל התפעול במפעל בנתיבות, אומר כי הערך המרכזי המשותף לעובדים - המייצרים את מוצר המזון הבסיסי ביותר שיש - הוא מסירות מלאה לעבודה. ״עובדי המפעל גילו המון נחישות למבצע ורגישות לסחורה אותה אנחנו מייצרים״, הוא מתגאה, ״הייתה מחויבות מלאה מפס ייצור ועד שהסחורה הגיעה ליעדים. גם העובדים שהם הורים לילדים קטנים הגיעו לעבודה, למעט החופשות המתוכננות״.

     

    מחויבות מלאה של העובדים. ספי צפריר ()
    מחויבות מלאה של העובדים. ספי צפריר

    מימין: ספי צפריר, שמעון אדרי ומיכאל שוקרון ()
    מימין: ספי צפריר, שמעון אדרי ומיכאל שוקרון

     

    ילדים: ״כולם דאגו לבית, לבני המשפחה״, מספר צפריר, ״דאגנו להעביר את האימהות למשמרות לילה כדי שבני הזוג יהיו עם הילדים בלילה והאימהות ביום״.

     

    נזק: לדברי שוקרון, הייתה האטה במכירות בתקופת הלחימה. "היו תושבים שנסעו זמנית, אז אתה מוכר פחות. הייתה האטה במכירות אבל יצאנו לחלק לכל המקומות. ביצענו גם לא מעט תרומות. הכי מבוקשות - לחמניות רגילות שלנו. הן הכי טובות שקיימות".

     


    מעמיסים לחמים שנתרמו לחיילים בעזה ()
    מעמיסים לחמים שנתרמו לחיילים בעזה

     

    צפריר טוען כי לא ניתן עדיין לאמוד את הנזק: "גם אם הייתה ירידה בדרום בגלל עזיבת התושבים, הרגשנו עלייה במרכז, בייחוד בחלות של שישי שבת. מכרתי פחות לדרום אבל עלה קצב האספקה לצה"ל, לכל הקייטרינגים״.

     

    מה הלאה: ״נמשיך לתת את השירות הכי טוב. ככה זה כשאתה מייצג את החברה הכי טובה במשק״.

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    ממשיכים לאפות
    שמעון אדרי ומיכאל שוקרון, אנג'ל נתיבות
    מומלצים