שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    במקום פרחים: 5 ארוחות יוקרה במתנה
    לידיעת הבוס המפנק: מסעדות היוקרה הטובות בישראל מציגות חמישיית שוברים לארוחת טעימות חגיגית כמתנה לראש השנה. משמפניה וקינוחים ב-"מול ים" אל מול השקיעה ועד ארוחת טעימות על רקע להיטים של דודו אהרון במסעדת "מחניודה". רועי ירושלמי עם כל הפרטים

    1. מול ים | תל אביב

    כבר שני עשורים ש-"מול ים" היא אחת המסעדות הטובות - והיקרות - בישראל. אבל מי שחפץ ביקרכם, יוכל השנה להזמין אתכם שם לארוחה זוגית של קינוחים וצמד כוסות שמפניה או לחלופין - ארוחת צהריים מפונפנת עם שמפניה או פלטת אויסטרים שמגיעה לצד - ניחשתם נכון - שמפניה.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

     

    במסעדת היוקרה התל אביבית השיקו לראשונה ולרגל עונת החגים שוברי מתנה לארוחות זוגיות במחיר שמתחיל ב-150 שקלים לאדם. למשל - ארוחת קינוחים ושמפניה שכוללת שלישיית קינוחים שמכינים בקונדיטוריה המעולה של המסעדה - ביניהם ביצת הפברז'ה המפורסמת - שמוגשים יחד עם יין מבעבע וקפה על רקע החלון הגדול שמשקיף לשקיעה בנמל תל אביב מתומחרת ב-150 לאדם.

     

     (צילום: ערן לוי)
    (צילום: ערן לוי)

     

    ארוחת אויסטרים על הבר, שכוללת 6-12 צדפות על מצע קרח, מנת סשימי סלמון, קינוח ושתי כוסות שמפניה כבר תעלה 185-225 שקלים לאדם, בהתאם לכמות הצדפות; צהריים זוגית עם כוס שמפניה, עיקרית, ראשונה וקינוח לסועד - 275 שקלים לסועד ויש גם ארוחת הפתעה: תפריט טעימות שמרכיב שף המסעדה, יורם ניצן, שכולל 6 מנות לחלוקה, בקבוק יין ושתיה קלה וחמה ב-350 שקלים לכל בן זוג.

     

    מי שרוצה להזמין אתכם לארוחת ערב זוגית מלאה לפי כל כללי הטקס ייאלץ להיפרד מלא פחות מ-1,200 שקלים או 600 שקלים לאדם.

     

    את העסקיות ניתן לרכוש בחודשיים הקרובים והם יהיו תקפים עד סוף השנה האזרחית הבאה (דצמבר 2015). פרטים נוספים – במסעדה, בטלפון 03-5469920 או במייל: reservations@mulyam.com

     

    מול ים. האנגר 24, נמל תל אביב

     

     (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
    (צילום: דניאל לילה)

     

    2. רפאל | תל אביב

    רפי כהן, מהשפים האהובים והמוכשרים בישראל, משיק בימים אלו תפריט חדש במסעדתו "רפאל". התפריט משלב בין מנות חדשות ומסקרנות לקלאסיקות האהובות שמלוות את המסעדה כבר מעל מעשור ברציפות.

     

    שוברי המתנה לחגים מתומחרים ב-250 שקלים לאדם וכוללים ארוחה מלאה מהתפריט: ראשונה, עיקרית וקינוח. בין המנות לבחירה: רביולי במילוי בשר לובסטר עם קרם עדשים אדומים, מגש שרקטורי עם נקניקי עגל שמכינים במקום וכמובן - הסיגרים המפורסמים של המסעדה לראשונות.

     

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    בעיקריות מככבים צלעות טלה, קוסקוס מפואר מכתף טלה ודגי ים לעיקריות ואת מגש הפטיפורים היפהפה, כמו גם קינוחים אחרים לבחירה לקינוח.

     

    את השוברים רוכשים ישירות מהמסעדה בטלפון: 03-5226464

     

    רפאל. הירקון 87, תל אביב

     

    3. מחניודה | ירושלים

    קבוצת המסעדות הירושלמית מחניודה (שלאחרונה פתחה גם בלונדון את "פלומאר" מסעדת מושקעת ומדוברת שזוכה לתשואות המבקרים במכורתה. אבל זה כבר סיפור אחר) השיקה ממש השבוע כרטיס מתנה חדש שמשותף ונפרד גם יחד לכל אחת ממסעדותיה: מחניודה, יוד'לה, מונא , טלביה והסדנא כשכל כרטיס מעוצב באופן ייחודי ומגיע באריזה מיוחדת. זה של מחניודה, העולצת והמפורסמת שבמסעדות הקבוצה, מגיע למשל בצנצנת מנת הפולנטה המפורסמת של המסעדה.

     

     (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
    (צילום: תום להט)

     

    את הכרטיס ניתן לטעון על פי סכום רצוי או לחלופין בארוחות טעימות וגם לשלם מראש על ארוחה שכוללת רק מנות שנבחרו מראש על ידי מזמין כרטיס

    שתלטן במיוחד. "בעיני, זה קטע המגניב בכרטיס: פשוט אפשר להחליט עבור מי שנותנים לו במתנה את הכרטיס שהוא יטעם את הפולנטה והשקשוקית שלנו לראשונה, ימשיך בפלטת בשרים או דגים וכן הלאה עד הקינוח, עבור ביין", אומר אסף גרניט, השף ומבעלי הקבוצה.

     

    ארוחת הטעימות המושקעת של מחניודה שמוגשת על בר השף הצדי של המסעדה על רקע להיטי דודו אהרון, רגב הוד ועומר אדם ודפיקות סירים מהמטבח, תעלה 299 שקלים, כולל כוס יין לסועד. לפרטים נוספים: 02-5333442

     

    מחניודה. בית יעקב 10, ירושלים

     

     (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
    (צילום: תום להט)

     

    4. קלואליס | רמת גן

    השף ויקטור גלוגר מנהל ביד רמה את אחת ממסעדות הדגים הטובות בישראל שממוקמת במרכז העסקים הפיננסי של גוש דן. המחירים כאן אינם לכל נפש, אבל מדי פעם - כמו למשל בתקופת החגים - מקדמים כאן ארוחות שמנגישות את המקום לקהל חדש וסקרן ובמחיר של כ-200 שקלים לסועד.

     

    "אפשר לקנות בכל סכום, אפילו של 16,000 שקלים - מחירו של בקבוק יין הבורדו משנת 1983 שמקורו ביקב מוטון רוטשילד שנח במקרר היינות שלנו", אומר אייל זיו, מבעלי המסעדה. רשמנו לפנינו.

     

     (צילום: אילן נחום) (צילום: אילן נחום)
    (צילום: אילן נחום)

     

    למי שמחפש שובר וארוחה מוסדרת של תפריט ארוחת טעימות כמתנה, מציעים במסעדה ארוחת טעימות במחיר 210 שקלים לסועד. בתפריט: פתיח קפוצ'ינו סלמורחו - גספאצ'ו חלק של עגבניות עם ז'וליין מלפפון ירוק ושמן זית, שאחריו מגיעות ראשונות לבחירה, למשל קבב הבורי האהוב שמשובץ קשקבל וצנובר עם ג'ג'יק טורקי לצדו.

     

    אחריו עולה ובא ניוקי ריקוטה מתוצרת ביתית בציר פטריות יער ופרמזן, מרענן חך בדמות סורבה עם שמפנייה ועיקריות כפילה בקר בגריל ברוטב ציר בקר שמוגש עם לזנייה ירוקה וקרם ארטישוק ירושלמי מעושן. בקינוח ניתן למצוא דקואז פרלינה עם שוקולד מריר וגלידת פיסטוק מוצלח ומומלץ.

     

    לפרטים: ‭03-5759060

     

    קלואליס. אבא הלל ‭16 (בית עורק )‬ רמת-גן.

     

    5. כתית | תל אביב

    קבוצת כתית כוללת את צמד המסעדות הכשרות והחדשות "בלו סקיי" ו-"לומינה" שמככבות לצד "המזללה" (לא כשרה) וכמובן מסעדת הדגל של הקבוצה - "כתית". לרגל החג, וגם לאורך כל השנה, מוצעים כאן שוברי מתנה שניתן לרכוש בסכום כללי או כארוחת טעימות זוגית ב-"כתית" למשל, הזדמנות פז לטעום את המנות של אחד השפים המסקרנים והמוכשרים בישראל, מאיר אדוני.

     

     (צילום: דן פרץ)
    (צילום: דן פרץ)

     

    ארוחות הטעימות בכתית - 3 שמה - כוללת בין השאר מנות בבישול מולקולרי כשמספר המנות עומד על 5 מנות: מתאבן, ראשונה, מרענן חך, עיקרית וקינוח. המחיר - 330 שקלים לאדם.

     

    בין המנות שייפגשו ברי המזל שיקבלו את השובר לארוחת הטעימות - קחו נשימה עמוקה: קרפצ'יו שרימפס קריסטל עם משמש מעושן, ג'ינג'ר, צילי "הבנרו"', מנגו בוסר ליים, קרם מנדרינות, בזיליקום וקוויאר שמן זית ; "עלומה של ים" - ביצה בבישול איטי עם פונדו אצות, צלופח מעושן, קציפת תפוחי אדמה מזן ראטה, קרם בצל כבוש במייפל וקוויאר.

     

    בעיקריות: "קיץ סיציליאני" - נתח לוקוס צרוב, נתחי זרועות תמנון, קלאמרי במילוי שום קונפי ופטרוזיליה, קרם כרוב מעושן, שומר צרוב, שעועית לימה, עגבניות מעושנות צלפים מיובשים וכן רוסט טלה צלוי בגריל פחמים, קרם כרובית קרם מנגו, פנקוטה יוגורט עיזים, קרוקנט פקאן וצ'יפס במיה בהשראה הודית.

     

    בקינוחים, שיד השכינה נחה עליהם, מככב "אדום-שחור-לבן": תותים מתובלים עם קרם גבינה וקוונטרו, עגבניות ערבה קונפי, קראמבל יוגורט, זיתי טאסוס מסוכרים, פיח שוש גלידת וניל וג'ינג'ר. שווה ומומלץ.

     

    לפרטים: 03-5107001

     

    כתית. נחלת בנימין 57, תל אביב

     


    פורסם לראשונה 02/09/2014 19:50

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים