שתף קטע נבחר

שחור חזק: טועמים פטריית כמהין באלף שקל

עונתן הקצרה של הכמהין השחורות נפתחה בצרפת ולארץ הגיעו פטריות שעולות - תחזיקו חזק - 10,000 שקלים לקילו. האם הטעם שווה את ההשקעה? רועי ירושלמי יצא לבדוק את העניין מקרוב

בדומה לקוויאר שחור, תיקים ממותגים ומכוניות ספורט נוצצות, גם פטריות כמהין שחורות הפכו לסמל סטטוס של האלפיון העליון ברחבי העולם, בזכות האקסקלוסיביות והעמל הרב הכרוך בהבאתן מהיער אל הצלחת.

 

החודש החלה בפריגור שבצרפת עונתן הקצרה של הפטריות. הן נאספות שם בדרכים מסורתיות, על ידי ציידים מקומיים וכלביהם המיומנים. בארץ ניתן להשיג אותן במספר מוגבל של מסעדות והמחיר מאמיר עד ל-10,000 שקלים (!) לקילוגרם.

 

 

עוד בערוץ האוכל:

אופים בכיף: 3 פוקאצ'ות למתחילים

קיש סרפד וסלט חרצית: מלקטים אוכל מקומי

השף והים: יורם ניצן עם מתכון פסטה ביתי

 

כששמענו שהגיעו כמה פטריות יוצאות דופן בגודלן ואיכותן לאחת מהמסעדות הנחשבות בישראל, יצאנו לראות אותן מקרוב וגם לעשות עמן היכרות ראויה - בצלחת.

 

פטריות עם חוש הומור

צורתן של הפטריות מוזרה באופן מטריד; מעין אבן קטנה ושחורה, שספק אם הייתם מתכופפים להרימה ביער. מה שמעיד על אופיין היחודי הוא הריח העז והמשכר, שמתפשט בחלל במהירות מפתיעה וגונב את ההצגה בין רגע.

 

אוהבות גם אומלטים. פטריות כמהין (צילום: שי רוזנצוויג) (צילום: שי רוזנצוויג)
אוהבות גם אומלטים. פטריות כמהין(צילום: שי רוזנצוויג)

 

את הפטריות ניתן לאכול טריות וללא בישול או לשלבן בעת בישול מנות והכנת רטבים מספר יורם ניצן, השף של "מול-ים". בנוסף, נראה שלכמהין לא חסר גם חוש הומור: למרבה האירוניה, טעמן של הפטריות היוקרתיות נוסק לגבהים דווקא כשמשלבים אותן עם חומרי גלם יחסית זולים ופשוטים כביצים (בהכנת אומלט או כתוספת לביצה רכה) ופסטה.

 

בשורה התחתונה, האם פטריות הכמהין שוות 10,000 שקלים לקילו? תלוי את מי שואלים; קהל המעריצים שלהם, המונה גרופים עשירים יותר ופחות, יאמר שכן ושפטריות טובות במיוחד אף שוות יותר. אחרים לא מעריכים ואף סובלים מריחה וטעמה הדומיננטיים וכמובן שיש גם יש מי שחושב שמחירן מופרז.

 

כאמור, אם אתם מחזיקים בכמה מאות שקלים מיותרים, אתם כאמור מוזמנים לסור בחודש הקרוב, לבקר ולטעום את הפלא השחור באחת ממסעדות היוקרה שבארץ ולבסס דעה בנושא בעצמכם.

 

גירוד יקר. מוסיפים את הכמהין לקוקי סן ז'אק (צילום: שי רוזנצוויג) (צילום: שי רוזנצוויג)
גירוד יקר. מוסיפים את הכמהין לקוקי סן ז'אק(צילום: שי רוזנצוויג)

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כל פרומיל חשוב. שוקלים את הכמהין
צילום: ליעד דריק
הצליח לו עם הפטריות. שף יורם ניצן
צילום: שי רוזנצוויג
מומלצים