שתף קטע נבחר

למה 'צבא היפות' הצפון קוריאני יישאר בבית?

המדינה המבודדת בעולם התכוונה לשלוח למשחקי אסיה בדרום קוריאה יותר מעודדות מספורטאים. זה לא יקרה. כל הסיבות ש-350 הצעירות יישארו בארצן

צפון קוריאה ושכנתה מדרום משמיצות אחת את השנייה פעם נוספת. הפעם לא מדובר בניסוי טילים שמוסיף מתח לגבול המבוצר בעולם, אלא בנושא שונה לגמרי: מעודדות.

 

"צבא היפות", כפי שהוא מכונה בצפון קוריאה, מונה 350 נשים צעירות. הן נבחרו בקפידה לפי מראה חיצוני ומחויבות למשטר, וגויסו לתמוך בספורטאים הצפון קוריאנים במשחקי אסיה, שייפתחו עוד שבועיים בעיר אינצ'און שבשכנה השנואה.

 

 

המעודדות באירועים קודמים (צילום: AP) (צילום: AP)
המעודדות באירועים קודמים(צילום: AP)

מתוך מודעות לערך התעמולתי, בצפון קוריאה רוצים לשלוח את מספר הנציגים הגבוה אי פעם למשחקים. חוץ מ-350 המעודדות שנבחרו שולחת צפון קוריאה 273 ספורטאים, מאמנים, שופטים וגורמים רשמיים.

 

ויכוח סוער על גודל הדגל

אלא שבשיחות לפני המשחקים זעמו הדרום קוריאנים על גודל משלחת המעודדות, ועל כך שצפון קוריאה דורשת שסיאול תכסה את ההוצאות של המעודדות ותספק להן את האבטחה המתאימה. הצפון קוריאנים עזבו בטריקת דלת את השיחות בסוף החודש אחרי ויכוח סוער על גודלו של הדגל הצפון קוריאני שאמור להיות מוצג במשחקי אסיה.

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

כעת נראה שצפון קוריאה נחושה לוותר על נסיעת 350 המעודדות. הוועד האולימפי שלה האשים את השכנה בכך שהיא "משתמשת לרעה בקדושת הספורט ובחילופים התרבותיים עבור מטרה פוליטית מרושעת". בהודעה של סוכנות הידיעות הממלכתית KCNA אמר סגן ראש הוועד, סון קוואנג-הו, כי "הדרום השמיץ בגלוי את ההחלטה לשלוח את המעודדות, והכריז שמדובר ב'קבוצה של פעילות פוליטית בדרום' ו'יצירת מריבה עם הדרום".

 

במשרד ההגנה של דרום קוריאה לא נשארו חייבים, ואמרו על המעודדות כי הן "נציגות של תעמולה נגד הדרום ולא שליחות של פיוס בין המדינות". במשרד האיחוד של דרום קוריאה ניסו להרגיע ואמרו כי אם הצדדים יצליחו לפתור בשבוע הבא את המחלוקת ביניהם, המעודדות יתקבלו בברכה.

 

צפון קוריאה החרימה את משחקי אסיה ב-1986 ואת אולימפיאדת 1988 שנערכו בסיאול, אולם השתתפה במשחקי אסיה שנערכו בעיר הדרום-קוריאנית בוסאן ב-2002 ובמשחקי האוניברסיטה בדאנגו, גם כן בדרום-קוריאה, ב-2005. היא השתתפה גם באליפות אסיה באתלטיקה באינצ'און שבדרום קוריאה ב-2005. בכל שלושת האירועים שלחה צפון קוריאה "צבא עידוד". בין המעודדות שלקחו חלק ב"צבא העידוד" ב-2005 הייתה גם רי סול ג'ו, מי שלימים הפכה לאשתו של מנהיג צפון קוריאה, קים ג'ונג און.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
הדרום משמיץ: "מטרה פוליטית מרושעת"
צילום: AP
מומלצים