שתף קטע נבחר

צפו באשתו של מורן רוט תוקפת מילולית את ארז אדלשטיין

השחקן הועמד לדין על אי הופעתו לנבחרת, אשתו התעמתה עם המאמן: "הוא רצה לדבר איתך כגבר אל גבר, שמת עליו...". מורן רוט: "לי ולאשתי היה קשה לשמוע את ההכפשות החוזרות והנשנות". קוז'יקרו: "צריך להפסיק את ציד המכשפות". עורך דינו של טיוס: "העונש צריך להיות סמלי"

לא היה שקט היום (ד') בבית הדין של איגוד הכדורסל. אשתו של מורן רוט, נטלי, התעמתה עם המאמן הלאומי, ארז אדלשטיין על רקע העמדתו לדין של בעלה על אי התייצבותו לנבחרת ישראל בקיץ האחרון.

 

ynet ספורט ברשתות החברתיות:

 

נטלי פנתה אל אדלשטיין מיד עם יציאתו מהדיון ושאלה אותו מדוע סירב לאמן את הנבחרת ב-2005, ולמה לו מותר ולמורן לא. בנוסף תהתה מדוע אדלשטיין לא נכח בדיון של אלכס טיוס שנערך קודם לכן אלא רק בדיון של בעלה. "מורן רצה לדבר איתך כגבר לגבר, הוא יכול היה להוציא אישור רפואי בשנייה אבל בחר לדבר איתך ואתה מתנהג ככה, שמת עליו...", אמרה לו נטלי. אדלשטיין בחר שלא להשיב לטענותיה.

 

נטלי רוט מתעמתת עם ארז אדלשטיין (צילום: אורן אהורני) (צילום: אורן אהורני)
נטלי רוט מתעמתת עם ארז אדלשטיין(צילום: אורן אהורני)

 

בפועל אגב הסיבה שבגללה אדלשטיין נכח בדיון של רוט ולא של טיוס היא ההבדלים בטענות של השחקנים. בעוד במקרה של טיוס, השחקן ועורך דינו האשימו את סוכניו בהעברת מידע לא נכון בשמו, במקרה של רוט היתה מלחמת גרסאות בינו לבין האיגוד אשר דרשה את נוכחותו של המאמן בדיון.

 

ההחלטה של בית הדין בכל מקרה לא תתקבל היום. רוט צפוי להעביר לבית הדין מספר מסמכים נוספים אשר יסייעו לדיינים בקבלת ההחלטה. עורך דינו של השחקן, שי רוסיאנסקי מאמין כי בסופו של דבר מרשו ייצא זכאי שכן המסמכים הרפואיים יוכיחו שמראש הוא לא היה כשיר לקמפיין.

 

בסביבתו של השחקן טוענים כי אם טיוס לא היה עומד לדין על כך שלא הגיע לנבחרת, גם רוט לא היה מועמד לדין. בנוסף טוענים בסביבת השחקן כי במספר הזדמנויות נאמר לשחק כי לאיגוד לא הייתה ברירה אלא להעמידו לדין לאחר שהוחלט להעמיד לדין את טיוס.

 

מורן רוט עצמו נשאל על התקרית עם אשתו לאחר הדיון ואמר: "יש המון אמוציות, סביב הנושא הזה. חודשיים שלמים מאז המקרה אני לא דיברתי ולא רציתי להתבטא. הנבחרת היחידה שהגעתי אליה זה ב-2006 הנבחרת הבוגרת. אף אחד לא נתן לי שום זכויות בקריירה שלי, הגעתי בהרבה עבודה קשה, זה היה קשה לי ולאשתי לשמוע את ההכפשות החוזרות והנשנות ושחרצו את גורלי בציבור, שאני משתמט או עומד לדין לא על סמך עובדות".

 

על הדיון עצמו אמר השחקן: "אני מכבד את בית הדין. היה דיון ענייני. כל אחד הציג את העמדה שלו, הבהרתי את הנקודות שהיו לי, אני חושב שבית הדין שמע וקיבל, הבין. אני מקווה מאוד שמכאן ההליך ייעשה.

אני מאוד מקווה שהאמת תצא לאור ואני מרגיש שלשם הכיוון.

 

הרבה שחקנים בעבר שוחררו על רקע מקצועי, אני הצגתי את הסיבות הרפואיות שלי בפני בית הדין, אני מאמין שזה יתקבל. התחושות הן שהקשיבו ללב שלי, לכל מה שהיה לי להגיד באוזן קשבת ומלאה. אני בטוח שיש צדק במדינת ישראל".

 

אדלשטיין: "לשחק בנבחרת זו חובה"

הדיון עצמו נמשך שעות ארוכות במהלכן נשמעו לא מעט צעקות מחדר הדיונים. ארז אדלשטיין סיפר בדיון על השתלשלות העניינים: "לאמן את הנבחרת ולשחק בה אלו דברים שמחים וחבל שאנחנו בסיטואציה הזו, יש לי אכזבה גדולה שהגענו להליך הזה. עקב צו המינוי שלי החובה שלי כמאמן נבחרת ישראל להזמין את השחקנים הטובים ביותר שאני מוצא לנכון, זו החובה הראשונה שלי. הדבר השני והבהרתי את זה למורן וישבתי איתו שלוש פעמים, שהנבחרת היא לא פרטית לא שלי, היא של עם ישראל והכדורסל הישראלי. אין לי שום סמכות מוסרית לשחרר. אני רוצה לאמן את הנבחרת בקמפיין הבא ואני לא משחרר אף שחקן. שחקן שהחלטתי שראוי ללבוש את המדים אני לא משחרר. עקב הרצון הטוב והפתיחות שלי עם מורן נתנו לו עוד אופציה לנסות ולשכנע אחרים כמו מנכ"ל האיגוד, יו"ר האיגוד, יו"ר הוועדה המקצועית.

 

לשחק בנבחרת ישראל זו זכות לא כל אחד ראוי לשחק בנבחרת ישראל, מי שראוי לשחק, חובה עליו לבוא כי לא כולם מתאימים. נפגשתי עם מורן שלוש פעמים והוא אמר לי שהוא לא רואה את עצמו בנבחרת, אמרתי לו שאני לא רואה סיכוי שלא יהיה בנבחרת. לא לרמתי לדבר על הסיבות שהוא שטח בפניי וקשה לי להגיד את הדברים האלה".

 

לאחר מכן ביקש אדלשטיין להוציא את התקשורת מהמקום שכן הוא איננו מוכן להעיד בפניהם על שיחותיו עם רוט. לרוט עצמו לא היה אכפת שהתקשורת תישאר וגם הדיינים הבהירו בפני אדלשטיין כי מדובר בהליך משפטי פתוח, עם זאת בשל התעקשותו של המאמן הוצאה התקשורת מהמקום.

 

קוז'יקרו: "לקחו את רוט וטיוס כשעירים לעזאזל"

מי שליווה את מורן רוט לדיון הוא שחקן העבר עידו קוז'יקרו שהתבטא בחריפות: "באתי בתור חבר של מורן בעקבות האי צדק שזועק לשמיים. לקחו אותו ואת טיוס כשעירים לעזאזל. אני הראשון שאומר שזו זכות הכי גדולה להיות בנבחרת ישראל, בכל פעם שקראו לי לשם הגעתי. מצד שני לעולם בהיסטוריה שלי לא העברתי ביקורת על שחקנים שבחרו שלא להיות בנבחרת. זו זכותו של כל אחד להיות בנבחרת או לא. בטח שיש סיבות רפואיות כאלה או אחרות. לאף אחד אין זכות לפשפש בכיסים של כל אחד.

 

היו שחקנים מובילים בכדורסל הישראלי בלי לנקוב בשמות שבחרו לא להגיע לנבחרת ואני לא זוכר כזה קרקס, לא רצו לקנוס אותם ולהעניש אותם. תפסו פה שני אנשים שאולי לא יותר מדי מחוברים לאנשי מפתח, אני בתור שחקן נבחרת לשעבר חושב שצריך לכבד את הבחירות שלהם. אין מה להשוות בין נבחרת לצבא, אי אפשר להאשים אותם בחוסר פטריוטיות. צריך להפסיק את ציד המכשפות. לבוא ולהתנהג יותר בשפיות. כל הסיפור הזה מיותר לחלוטין.

  

מורן רוט ועידו קוז'יקרו (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
מורן רוט ועידו קוז'יקרו(צילום: אורן אהרוני)

 

מספיק ששחקן מחליט שלא מתאים לו להיות בנבחרת אפילו מגירוד ברגל צריך לכבד את זה. מישהו מתסיס את המערכת יותר מדי. חשוב לסגור את הסיפור הזה עם מסר לדור הצעיר, על כך שחשוב להיות בנבחרת מצד אחד אבל מצד שני זו דמוקרטיה ומותר לעשות מה שרוצים. לא זכור לי שמישהו חתום שהוא חייב להיות בנבחרת. מי שמעדיף לוותר על הכבוד הזה, זכותו. אם אנשים יתנכלו אליי בגלל שבאתי לדבר מהלב, זכותם".  

 

לאחר ששוחח עם התקשורת, קוז'יקרו נקרא להעיד ואמר: "לכל שחקן יש את סיבותיו ואת בעיותיו ולא מעניינו של אף אחד להיכנס למערכת השיקולים שלו. מורן החליט מהסיבות שלו לוותר על הנבחרת קיץ אחד. הוא אמר לי שהוא מותש וצריך לטפל בעצמו. לא היה לו מחליף בעונה החולפת והוא לא בנוי לעומסים האלה. הוא אמר לי 'עידו אני לא יכול לנשום', ראו בחלק השני של העונה שהוא פשוט לא עומד בעומס. צריך לצאת אם איזשהו מסר לדור הצעיר שזה כן חשוב וזכות גדולה להיות בנבחרת אבל אי אפשר לאיים על אנשים עם שוט אם הם לא יהיו בנבחרת".

 

הדיין שאל את קוז'יקרו האם זה בסדר לא לשחק בנבחרת אבל לשחק באגודה/קבוצה. קוז'יקרו ענה: "שחקן באגודה זה עבודה וזו הפרנסה שלו והנבחרת עם כל הכבוד זו לא פרנסה. אני לא זוכר שנבארו או פאו גאסול שהם קצת יותר גדולים ממורן רוט, לא שיחקו בספרד עשו כאלה כותרות גדולות. גל מקל לפני שנה בחר שלא לבוא לנבחרת ואני לא זוכר שעשו לו ועדת משמעת אז בגלל שהוא הולך ל-NBA זה בסדר ומורן שמותש זה לא בסדר? משהו פה ממש לא בסדר".

 

יספוג עונש הרחקה? מורן רוט (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
יספוג עונש הרחקה? מורן רוט(צילום: אורן אהרוני)

 

טל אור שאל את קוז'יקרו האם הוא מכיר את הדרך להשתחרר בשל סיבות רפואיות מהנבחרת, קוז'יקרו ענה: "לשמחתי לא. היתה פעם אחת שכבר הייתי חולה במחלת הנשיקה ואיבחנו אותי לפני כן ולכן לא יכולתי להשתתף באותו קמפיין. אי אפשר להתווכח עם שחקן עם מה שהוא מרגיש. מורן אמר לי שהוא מרגיש עייפות פיסית ומנטאלית לא יודע מה מורן עשה אבל מילה של אדם היא כבודו. אם הוא פעל נכון או לא נכון ואם הוא הלך לרופא הנבחרת אין לי מושג".

 

טל אור: "הזכרת את מקל אתה יודע בוודאות אם הוא שוחרר או לא".

 

קוז'יקרו: "אני לא יודע אם הוא שוחרר או לא שוחרר, אני יודע שאני הייתי שם והוא לא ואין ספק שגל מקל בקיץ שעבר היה הישראלי הכי טוב בארץ. ברור שהנבחרת שיחררה אותו, המאמן שחרר אותו".

 

כתב האישום: "השחקן עשה דין לעצמו"

בכתב האישום נגד רוט נכתב: "מהתלונה עולה בי היתר כי חרף זימונו של השחקן לקחת חלק באימוני הנבחרת ובטורניר החל מה-8.7 עשה השחקן דין לעצמו ובחר שלא להופיע לאימונים ולטורניר, זאת גם לאחר שהועברו אליו דרישות חוזרות ונשנות מצד בעלי תפקידים באיגוד".

 

בכתב האישום מובאת גם תגובתו של השחקן: "בתגובה זו טען השחקן בין היתר כי נפל קורבן למאבקי כוחות פנימיים בתוך איגוד הכדורסל; וכי בכל הפגישות שקיים השחקן עם מאמן הנבחרת מסר השחקן שהוא מבקש שלא לקחת חלק באימוני הנבחרת ובטורניר בשל תחושותיו, רגשותיו ומצבו הגופני והמנטלי – ואילו מאמן הנבחרת השיב לו כי 'הסמכות לשחרור שחקנים נקלחה ממנו והועברה ליו"ר הוועדה המקצועית/מנכ"ל האיגוד, יו"ר האיגוד". כמו כן לטענת רוט לאחר שקיים פגישה עם מנכ"ל האיגוד ויו"ר הוועדה המקצועית באיגוד נמסר לו על ידי המנכ"ל כי "המאמן התרכך ומבין שהוא לא יכול להכריח ולכפות על שחקן להגיע" ולכן עליו ליצור קשר עם המאמן ולהיפגש עמו כדי לאפשר למאמן להיות הגורם המשחרר".

 

היועץ המשפטי של האיגוד ביקש עונש הרחקה מארבעה משחקים בפועל ו-10 משחקים על תנאי, וקנס של 30,000 שקל. את טיוס ייצגו בדיון עו"ד טל רוטמן, את רוט ייצג עורך-דין שי רוסיאנסקי. 

פרקליטו של טיוס: "העונש צריך להיות סמלי"

מוקדם יותר הועמד לדין אלכס טיוס. בכתב האישום שהוגש נגדו טיוס נכתב בין היתר: "חרף הזמנתו של השחקן לקחת חלק באימוני הנבחרת וחלק התחייבות סוכן השחקנים, הפי וולטרס על פיה השחקן יתייצב לאימונים, עשה השחקן דין לעצמו ובחר שלא להופיע".

 

טיוס ועו"ד רוטמן בבית הדין (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
טיוס ועו"ד רוטמן בבית הדין(צילום: אורן אהרוני)

 

עו"ד טל רוטמן, פרקליטו של טיוס: "מדובר בשחקן ששיחק בישראל בסך הכל שתי עונות, אחת באשדוד כזר ובמכבי ת"א כישראלי. במשך שנתיים הגיע למשחקי הנבחרת ותרם ככל יכולתו. השחקן הסביר והודיע לראשי הנבחרת מראש שהקיץ יהה קשה לו לשחק בנבחרת

, יש נסיבות שעמדנו עליהן שמצדיקות את השחרור. לשחקן היו בעיות רפואיות בשיניים, כמו גם הוא למד לתואר אקדמי באוניברסיטת פלורידה. הוא עשה זאת על מילגה ואחת המחוייבויות שלו זה לעשות סטאז'. אדם כמוהו צריך לעשות את זה בדרך מיוחדת דרך האינטרנט. כדי שיתנו לו לעשות זאת ולסיים את התואר הוא היה צריך להגיע פיסית לאוניברסיטה לקבל אישורים. נבחרת ישראל זה כבוד וחובה, לא שונה בהרבה משירות מילואים. כשיש לך חייל שמגלה נכונות שנה אחר שנה ובשנה מסויימת מבקש הקלות, צריך להתחשב".

 

עו"ד טל אור, המייצג את האיגוד: "היתה פה התחייבות של שני סוכני השחקן, בפגישה רשמית באיגוד, כי הוא יתייצב לאימוני הנבחרת ב-15 ביולי. כלומר בהתחשבות בהסדרת התואר בארה"ב, שבועיים אחרי שאר השחקנים. היה פה מצג שהשחקן ישחק והאגוד הסתמך על כך. אני מקבל בהבנה את הנסיבות של השחקן, אבל לצורך העניין הוא היה חייב להגיע".

 

עו"ד רוטמן סיכם: "זה שהשחקן לא עמד במחויבותיו, זה לא קשור לקבוצה, ולכן העונש צריך להיות סמלי. לא לפגוע בקבוצה. לגזור את הקנס מסכומים ששחקן מרוויח זה לא הוגן. שחקן בנבחרת לא מרוויח כמעט דבר, התגמול לשחקני נבחרת הוא שולי ובטל בשישים. לבוא ולהגיד שאנחנו משלמים 350 שקל ליום אימונים, אבל כשאתה מתנהל לא בסדר מטילים עליך קנס של 30 אלף שקל, זה לא מתאים".


פורסם לראשונה 17/09/2014 17:07

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אהורני
נטלי רוט ואדלשטיין
צילום: אורן אהורני
מומלצים