שתף קטע נבחר

נתניהו נוסע לאו"ם: "יוצא להדוף את השקרים"

אחרי שאבו מאזן הגיע לעצרת הכללית והאשים את ישראל ברצח עם, ימריא היום ראש הממשלה לניו יורק לנאום תגובה: "אומר את האמת מול העולם". בהמשך הביקור הוא יקיים פגישות עם הנשיא ברק אובמה, מזכ"ל האו"ם וראש ממשלת הודו

ראש הממשלה בנימין נתניהו ימריא הבוקר (יום א') לביקור מדיני עמוס של ארבעה ימים בארצות הברית שבמרכזו נאום בעצרת הכללית של האו"ם ביום שני. "אחרי נאום ההונאה של נשיא איראן, ונאום ההסתה של אבו מאזן, אומר את האמת של אזרחי ישראל מול כל העולם", אמר נתניהו לפני צאתו, "בנאומי בפני עצרת האו"ם ובכל מפגשיי אייצג את אזרחי ישראל, ואהדוף בשמם את ההשמצות והשקרים שמוטחים כלפי המדינה שלנו".

 

עד יום רביעי משובץ הלו"ז של נתניהו בכמה אירועים משמעותיים, בהם נאומו בעצרת הכללית, שבו הוא ישיב לדברים החריפים שנשא אבו מאזן נגד ישראל ביום שישי. על פי ניסיון העבר, נתניהו נוטה לעבוד על נאומיו עד הרגע האחרון כמעט. על פי ההערכות הוא צפוי להתייחס כמובן לסוגיה הפלסטינית ולסוגיית הגרעין האיראני שמטרידה אותו מאוד. בנוסף הוא ייפגש ביום רביעי עם הנשיא האמריקני ברק אובמה. לפני כן יפגוש את מזכ"ל האו"ם באן קי-מון ואת ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי. הפגישה עם מקבילו ההודי מתקיימת לראשונה זה כעשר שנים בדרג הזה, ומטרתה לחזק את הקשרים בין המדינות ואת שיתוף הפעולה הביטחוני והכלכלי. 

 

 

בפגישתו עם אובמה ברביעי צפויים השניים לדבר על המאמצים מול ארגון המדינה האיסלאמית בעיראק ובסוריה, ונתניהו יביע את דאגת ישראל מרפיון בסוגיה האיראנית. החשש בישראל הוא כי לנוכח המאמצים להילחם בדאעש, ארה"ב תחליש את הלחץ על איראן במשא ומתן על תוכנית הגרעין. אמנם האמריקנים הבטיחו בשבועות האחרונים כי אין סתירה בין הדברים, אך בירושלים חוששים כי לנוכח המאמץ לגייס את העולם, לרבות איראן, נגד דאעש - ארה"ב תפסיק ללחוץ על הרפובליקה האיסלאמית ותוצאות המשא ומתן יהיו גרועות מבחינת ישראל. באשר לדאעש, ישראל הודיעה כי תסייע לארה"ב במודיעין אם יהיה צורך, וראש הממשלה צפוי להציע סיוע זה לנשיא אובמה.

 

נתניהו באו"ם בשנה שעברה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
נתניהו באו"ם בשנה שעברה(צילום: רויטרס)
"נאום הפצצה האיראנית" בעצרת הכללית לפני שנתיים  (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"נאום הפצצה האיראנית" בעצרת הכללית לפני שנתיים (צילום: רויטרס)

 

בנאומו ביום שישי האשים אבו מאזן את ישראל בחיסול המשא ומתן המדיני וכן ברצח עם במסגרת מבצע צוק איתן. הוא טען שישראל החליטה להרוג נשים וילדים ולהרוס את התקווה לשלום: "הכיבוש הישראלי הוא צורה מכוערת של טרור בינלאומי. ב-2012 הזהרתי שהכוח הכובש מתכנן 'נכבה' חדשה נגד הפלסטינים - אני קורא לכם למנוע אותה ולתמוך בייסוד מדינה פלסטינית".

 

הוא הוסיף שהרשות הפלסטינית מכינה טיוטת החלטה למועצת הביטחון במטרה להביא לסיום הכיבוש ולהשיג שלום דרך גופי האו"ם. "צלצולי שעת העצמאות של פלסטין החלו", סיכם.

 

מאז מבצע עופרת יצוקה ב-2009 מנסים במועצת הביטחון להגיע לנוסח מוסכם של הצעת החלטה בעניין עזה. ישראל, בשיתוף עם ארצות הברית, מעוניינת בהצעת החלטה שתכלול גם את הדרישה לפרז את עזה ולפרק את ארגוני הטרור מנשקם. מועצת הביטחון נמנעה מלגנות את ישראל באופן בוטה וחריף במהלך צוק איתן, דבר שאפשר לממשלה בירושלים לנהל את המבצע עם לוח זמנים מדיני מרווח יחסית. גם כעת נשואות עיני העולם בעיקר למאבק בדאעש, אולם הסוגיה הפלסטינית עודנה על הפרק, בעיקר לנוכח הרצון של אבו מאזן לדחוף לגיבוי למהלך חד-צדדי של הקמה והכרה במדינה פלסטינית.

אובמה ונתניהו. הפגישה ביום רביעי (צילום: אבי אוחיון, לע"מ) (צילום: אבי אוחיון, לע
אובמה ונתניהו. הפגישה ביום רביעי(צילום: אבי אוחיון, לע"מ)

הנאום של אבו מאזן גרר ביקורת חריפה בישראל. בלשכת נתניהו מיהרו להגדיר אותו "נאום הסתה רצוף שקרים", ושר החוץ אביגדור ליברמן הוסיף: "דבריו של אבו מאזן בעצרת האו"ם מבהירים שוב ובצורה חדה כי אבו מאזן לא רוצה ולא יכול להיות שותף להסדר מדיני הגיוני. לא סתם חבר אבו מאזן לממשלה משותפת עם חמאס. אבו מאזן משלים את חמאס כשהוא עוסק בטרור מדיני ומעליל עלילות שווא על ישראל. כל עוד מכהן אבו מאזן כיושב ראש הרשות הפלסטינית הוא יוביל להמשך הסכסוך".

 

גם שר הביטחון משה יעלון תקף את יו"ר הרשות ואמר שהנאום מוכיח שוב שלא מדובר במנהיג החותר לשלום ולקידום חייהם של בני עמו, אלא במי שמפיץ שקרים ועסוק בהסתה נגד מדינת ישראל: "אבו מאזן הוא לא איש שלום, והוא אינו באמת מעוניין בהסכם עם ישראל, שמשמעו הכרה בבית הלאומי היהודי. פעם אחר פעם ממשיך אבו מאזן להונות את הקהילה הבינלאומית, להטיח בישראל האשמות כוזבות וגזעניות, ולקוות שלחץ, איומים ושקרים יפחידו אותנו ויגרמו לנו להתקפל. אין מולנו פרטנר להסכם".

 

שר הכלכלה נפתלי בנט: "אבו מאזן תמיד מוצא פינה חמה בלב לרוצחים, למשגרי טילים, ובאופן כללי לאויבים שלנו. רעיון המדינה הפלסטינית התעופף השנה יחד עם הטילים ששוגרו לנתב"ג לפני חודשיים,

וטוב לדעת שמשגריהם הם החברים של אבו מאזן. כעת ישראל צריכה להוביל כיוונים חדשים ויצירתיים שיאפשרו לנו פשוט לחיות כאן. מדינה פלסטינית ממערב לירדן הוא לא אחד מהם".

 

ראש האופוזיציה ויו"ר מפלגת העבודה, ח"כ יצחק הרצוג: "הדברים של אבו מאזן קשים, מאכזבים ושקריים, אך אינם מפתיעים. אבו מאזן הוא אינו ידיד ואינו חבר אוהד. ראש הממשלה יוצא לאו"ם כאשר ישראל מבודדת, רחוקה ממרכז ההשפעה ואינה שותפה לקואליציה הבינלאומית שמתגבשת במזרח התיכון. האתגרים שעומדים בפנינו כרגע הם התמודדות עם המערכה הדיפלומטית בעקבות צוק איתן ומניעת הגרעין האיראני. בשני המקרים נתניהו יסביר, בעיקר לציבור הישראלי, כי הקהילה הבינלאומית כבר מזמן חדלה להקשיב לו". 

 

השר וחבר הקבינט גלעד ארדן: "אבו מאזן הוכיח שוב שהמומחיות היחידה שלו היא הסתה והפצת שקרים נגד ישראל, מהכחשת השואה בעבר ועד נאומו ההזוי באו"ם. כך לא מדבר פרטנר לתהליך מדיני ובטח לא מי שרוצה להביא לפיוס בין העמים".

 

בהכנת הידיעה השתתפה מורן אזולאי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
ארכיון. נתניהו באו"ם
צילום: EPA
מומלצים