שתף קטע נבחר

צילום: shutterstock

חיזבאללה נלחם: בלעדינו, דאעש היה בביירות

הארגון שהניח מטענים בגבול לבנון מעורב בלחימה קשה מול הג'יהאדיסטים. "תפסיקו את ההסתה נגדנו", דרש בכיר בחיזבאללה בזמן הלוויות אנשיו, שבניגוד לעבר לא נקברו בסתר. בארה"ב נמשכת הביקורת נגד אובמה והתקיפות מהאוויר: "קיבל החלטות נכונות באיחור של שנתיים"

כבר לא קוברים את מתיהם בסתר. לפחות עשרה לוחמי חיזבאללה נהרגו בקרבות מול דאעש וג'בהת א-נוסרה ביום ראשון באזור העיירה בריתאל שבבקעת הלבנון, ובניגוד לפעמים קודמות הפעם הם הובאו לקבורה לעיני כל. בג'בהת א-נוסרה, שלוחת אל-קאעידה בסוריה, טענו כי עשרות מאנשי חיזבאללה נהרגו ונפצעו בלחימה. הם אף פרסמו תיעוד של הסתערותם על מוצביו. צפו בסרטון.

 

אנשי חיזבאללה כבר לא נקברים בסתר (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אנשי חיזבאללה כבר לא נקברים בסתר(צילום: AFP)

המאבק המר בין חיזבאללה לג'יהאדיסטים החריף בתקופה האחרונה, ואיתו גם הביקורת על חיזבאללה. על רקע הביקורת והלוויות לוחמיו הניחו אנשיו של חסן נסראללה מטענים בגבול לבנון, שהובילו לשני פיצוצים ושני חיילים פצועים, שניהם מהיחידה לסילוק פצצות.

 

בהלווייתו של אחד מאותם הרוגים, עמאר עסאף, תקף הממונה על האגף ההלכתי בחיזבאללה את המבקרים את חיזבאללה על מעורבותו בסוריה ומלחמתו במורדים. "תפסיקו את ההסתה נגד חיזבאללה", אמר מוחמד יזבכ. "לולא חיזבאללה, דאעש היה בביירות ובכל לבנון ואתם הייתם הראשונים להיפגע. אנחנו ממשיכים בדרך שלנו ובהתנגדות שלנו, יהיו אשר יהיו המחירים".

דאעש כובש וכובש. אזורים בשליטת הג'יהאדיסטים בגבול סוריה-לבנון ()
דאעש כובש וכובש. אזורים בשליטת הג'יהאדיסטים בגבול סוריה-לבנון

 

מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה אמר אמנם דברים דומים בחודשים האחרונים, אבל להתבטאויות החריפות של יזבכ חשיבות גדולה דווקא עכשיו, לאחר שקרבות חיזבאללה-דאעש הגיעו לשיא. יזבכ טען גם כי "התגובות במערכה הפוליטית בלבנון ביחס למאבק נגד הארגונים האלה בגבול סוריה-לבנון לא אחראיות. לא שמענו את קולכם ואת הקול של האדונים שלכם כשצבא האויב הישראלי פתח באש לעבר צבא לבנון".

 

עשרת הפעילים של חיזבאללה נהרגו כשדאעש ושלוחת אל-קאעידה בסוריה, ג'בהת א-נוסרה, תקפו עמדות של הארגון השיעי בשטח לבנון. חיזבאללה אמנם הצליח לבלום אותם, אך עם מספר נפגעים לא קטן. הבלימה הזו לא מנעה את הביקורת על השקיעה של חיזבאללה בבוץ הסורי. במערכת הפוליטית הלבנונית ובעיקר במחנה המתנגד לחיזבאללה נמשכה בימים האחרונים אותה ביקורת.

 

בעיתון הלבנוני א-ספיר טענו כי חיזבאללה קיבל רוח גבית מאחת הסמכויות הדתיות החשובות במדינה, הפטריארך המארוני בשארה א-ראעי. על פי העיתון הוא אמר ערב נסיעתו לוותיקן לכמה מקורבים כי "אם הנוצרים בלבנון היו נשאלים היום לגבי ההתפתחויות, כולם היו אומרים שלולא חיזבאללה, דאעש היה מגיע לעיר ג'וניה". ג'וניה ממוקמת צפונית לביירות בהר הלבנון ומזוהה עם הנוצרים.

הרוגי הקרבות מול דאעש נקברים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הרוגי הקרבות מול דאעש נקברים(צילום: רויטרס)

גבול לבנון, אחרי הנחת המטענים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
גבול לבנון, אחרי הנחת המטענים(צילום: רויטרס)

בעיתון אל-חיאת ציטטו הבוקר גורמים פוליטיים בלבנון שסיכמו כי "הקרבות בגבול בין חיזבאללה לטרוריסטים הם הוכחה לכך שהחמושים בסוריה החליטו להגדיל את הרדיוס הגיאוגרפי של הלחימה בינם לבין חיזבאללה באמצעות העברתם לשטח לבנון, החלטה שיש לה השלכות על האפשרות שקרבות מסוג כזה יתחדשו בתקופה הקרובה".

 

לטענת ג'בהת א-נוסרה, ההסתערות על מוצבי חיזבאללה מהווה נקמה על הצתת אוהלי הפליטים הסורים באזור ערסאל שבבקעת הלבנון. במקביל נראה שסאגת אנשי הצבא החטופים בידי דאעש וא-נוסרה בערסאל רחוקה להסתיים. עד כה לא הצליחו מאמציו של המתווך הקטארי להביא לפריצת דרך בסוגיה שמדאיגה ומטרידה מאוד את לבנון כשמשפחותיהם של אנשי הצבא ממשיכים בצעדי המחאה נגד המדינה באמצעות חסימות כבישים.

 

בינתיים, הכתישה האווירית של ארצות הברית נמשכת - אבל לא בהצלחה מרובה. הרוב הגדול של התקיפות האוויריות של מדינות הקואליציה נעשו על ידי האמריקנים, וכל יום שעוברת גוברים הקולות שלצד המלחמה האווירית יש צורך גם בכוחות קרקעיים בסוריה ובעיראק.

 

פאנטה נגד אובמה: ויתר על השפעת ארה"ב במזה"ת

שר ההגנה הקודם בממשלו של ברק אובמה, ליאון פאנטה, מתח שוב ביקורת על התנהלות הנשיא האמריקני בעיראק ובסוריה. "הוא קיבל באיחור את ההחלטה להציב חיילים בעיראק ולסייע לאופוזיציה בסוריה ולתקוף מהאויר. אלו שתי החלטות נכונות שהיו צריכות להתקבל לפני שנתיים", קבע פאנטה בראיון לרשת CNN. פאנטה, שמונה על ידי אובמה להיות ראש ה-CIA ואחר כך שר ההגנה בממשלו, טוען בספרו החדש "מלחמה ראויה", שלמעשה ההתנהלות של אובמה חיזקה את דאעש.

 

בראיון אחר ל-NBC טען פאנטה: "הנשיא ניסה לשכנע את ראש ממשלת עיראק ריאד אל-מאליכי לקבל את ההחלטה להשאיר בעיראק 8,000 עד 10,000 חיילים אמריקנים לאחר יציאת הכוחות. אובמה לחץ ומאליכי התנגד, אבל היה חשוב לשמור על הכוחות. למרות ההתנגדות של מאליכי, היו לנו אמצעי לחץ לכפות את עמדתנו".

 

פאנטה טען שאובמה היה כל כך נלהב לעזוב את עיראק, שהוא ויתר על מעמדה והשפעתה של ארה"ב במזרח התיכון. "אם היו לנו עשרת אלפים חיילים בעיראק היינו יכולים לפגוע באל-קאעידה", סבור פאנטה. "עכשיו, כדי לנצח את דאעש, צריך תקיפות מהאוויר, פעולות של כוחות מיוחדים וכוחות על הקרקע שיפעלו עם הכוחות המקומיים ויאמנו אותם. אבל אם זה לא מספיק והצבא אומר שצריך לעשות יותר, לנשיא צריכות להיות כל האופציות על השולחן".


פורסם לראשונה 07/10/2014 22:29

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הלוויית לוחמי חיזבאללה
צילום: רויטרס
מומלצים