שתף קטע נבחר

כ-12 אלף מובטלים לא קיבלו דמי אבטלה

מנכ"ל שירות התעסוקה אמר בדיון ועדת העבודה והרווחה של הכנסת, כי 12-10 אלף מובטלים שפוטרו במהלך אוקטובר - לא קיבלו דמי אבטלה במועד בשל השביתה המתמשכת בלשכות. מ"מ יו"ר הוועדה: "אי התייצבותו של שר הכלכלה ומנכ"ל משרדו לדיונים מוכיחים שיש כאן מגמה מכוונת"

כ-12 אלף מובטלים שנפלטו ממעגל העבודה במהלך חודש אוקטובר ולא הספיקו להירשם בשירות התעסוקה עקב שביתת העובדים, לא קיבלו דמי אבטלה במועד. כך אמר היום (ג') מנכ"ל שירות התעסוקה בועז הירש, בדיון שערכה ועדת העבודה והרווחה של הכנסת בנושא העיצומים.  

 

 

הירש מסר את הנתונים בתגובה לבקשת ממלא מקום יו"ר הוועדה, ח"כ מיקי רוזנטל (עבודה), שביקש לדעת מה השלכות השביתה הנמשכת כבר שלושה שבועות וחצי. הירש ציין כי להערכתו, כ-10-12 אלף איש היו אמורים להגיש דרישה לדמי אבטלה, אך בקשתם לא נרשמה בשל העיצומים.

 

דמי האבטלה היו אמורים להיות משולמים למבקשי העבודה החדשים בעוד כשבוע, ב-17 לנובמבר, אך התשלום יתעכב בשל העיצומים. הירש ציין כי הזכאים יקבלו את התשלום בצורה רטרואקטיבית. יש לציין כי על פי נתונים שמסר מוקדם יותר היום הוועד, השביתה עתידה לפגוע בכ-17 אלף מובטלים חדשים, שלא יקבלו בזמן את דמי האבטלה.

 

יו"ר הוועד: "אין שום ניסיון הידברות"

עובדי שירות התעסוקה פתחו בשביתה לפני כשלושה וחצי שבועות בטענה כי משרד האוצר מתכוון לסגור 18 לשכות תעסוקה באזורים מוכי אבטלה, לצמצם תקנים ולהפריט חלק מהטיפול בדורשי העבודה באמצעות העברתו לידי חברות קבלן פרטיות. ה

 

סתדרות עובדי המדינה הצטרפה היום לצעדי העובדים וגם עובדי שע"ם (שירות עיבוד נתונים) של רשות המיסים במשרד האוצר החלו לנקוט בעיצומים, במסגרתם לא נגבו היום מיסים או מכסים ולא ניתנו שירותים הקשורים בגביה.

 

אתמול נערכה פגישת מו"מ בהשתתפות מנכ"ל השירות, נציגי האוצר, יו"ר הסתדרות עובדי המדינה, אריאל יעקובי ויו"ר ועד עובדי השירות, עופר לוי, אולם הפגישה הסתיימה ללא תוצאות. "ישבנו כשעתיים ולא התקדמנו לקראת פתרון", אמר הירש בדיון. "לא קבענו פגישות נוספות".

 

יו"ר הוועד לוי, אמר בתגובה, כי "אין שום ניסיון להידברות, רק לסמן "וי" ביומן ולעשות כאילו היתה הידברות. בתקופת מבצע צוק איתן, כשנמנע מדורשי העבודה להגיע ללשכות שירות התעסוקה, הממשלה האריכה את תקופת הזכאות לדמי אבטלה בחודש נוסף. כך יש לעשות עבור המובטלים גם במקרה הזה".

 

משרד הכלכלה לא מגיע לדיונים

הדיון בוועדת העבודה והרווחה נקבע בהמשך לדיון שנערך בשבוע שעבר ובו הביעו הח"כים את תמיכתם בעובדי השירות. היום מתח ח"כ רוזנטל ביקורת במהלך הדיון על כך ששר הכלכלה נפתלי בנט ובכירי משרדו, אינם מתייצבים לדיונים בנושא, וקרא לו ולשר האוצר יאיר לפיד להתערב במשבר. "אי התייצבותו של שר הכלכלה ומנכ"ל משרדו לדיונים על שירות התעסוקה מוכיחים שיש כאן מגמה מכוונת", אמר.

 

ח"כ מיכל בירן (העבודה) אמרה כי "אנחנו חברי הכנסת, לא קונים את הלוקשים של הנהלת שירות התעסוקה. נפריע לכם בכל יוזמה להפריט את השירות ונעמוד כחומה בצורה מולכם. תרתמו את עובדי השירות ליוזמות חדשות ואל תשלמו הון לחברות חיצוניות עבורן".

 

רפרנט התעסוקה באגף התקציבים במשרד האוצר, רן רידניק, טען בדיון, כי "תקציב שירות התעסוקה לא רק שלא קוצץ, אלא גדל דרסטית. מצבם של העובדים בשירות התעסוקה טוב הרבה יותר טוב מלפני שנים. השביתה לא מחזקת את מעמדו של השירות. מתבצע כאן תהליך התייעלות נקודתי, ויש להפסיק את העיצומים". 

 

יו"ר הוועד לוי אמר בתגובה, כי "כשאני שומע את נציג האוצר בכזאת זחיחות אני מבין למה השביתה נמשכת ואין פתרונות; התקציב שלנו רק ירד והתקנים הצטמצמו. יש לנו 240 אלף דורשי עבודה שצריך לטפל בהם. מי יעשה זאת". 

 

רונזטל הודיע בתום הדיון, כי הוועדה תתכנס שוב לדון בנושא בשבוע הבא. "הנפגעים העיקריים מהשביתה הם המובטלים, וזה לא יעלה על הדעת", אמר. "לא נאפשר להפנות את תקציבי שירות התעסוקה למיקור חוץ ולא לטובת תקנים והכשרות לעובדים. על שני הצדדים לקיים משא ומתן אינטנסיבי על מנת להגיע להבנות".

 

צבי לביא השתתף בהכנת הידיעה


פורסם לראשונה 11/11/2014 11:46

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים