שתף קטע נבחר

נשיא רומניה הנבחר: ראש עיר ממוצא גרמני

אחת המדינות המושחתות ביותר באיחוד האירופי והשנייה הענייה ביותר אחרי בולגריה, בחרה במועמד המרכז-ימין, שהבטיח להילחם בשחיתות הפושה במדינה, על פני ראש הממשלה. אלפים חגגו בבוקרשט את הניצחון

אלפי בני אדם התאספו הלילה (יום ב') בבוקרשט כדי לחגוג את ניצחונו של ראש עיר ממוצא גרמני-טרנסילבני על ראש הממשלה בבחירות לנשיאות רומניה. המנצח יחליף את הנשיא טריאן בססקו בתום כהונה של עשור.

 

עוד חדשות בעולם :

סיבה סעודית לגירושין: התעלמות בוואטסאפ

סוף לסכסוך: שגרירי המפרץ שבים לקטאר

קולומביה: גנרל נחטף, שיחות השלום הופסקו

 

אף שראש הממשלה ויקטור פונטה היה המועמד המוביל לניצחון, קלאוס יוהניס, מועמד המרכז-ימין, הפתיע את כולם בניצחונו. הבוקר, לאחר ספירת 96 אחוזים מהקולות, יוהניס מוביל עם 54.6 אחוזים בעוד פונטה זוכה רק ל-45.4 אחוזים.

יוהניס חוגג (צילום: AP) (צילום: AP)
יוהניס חוגג(צילום: AP)

פונטה מודה בהפסדו (צילום: AFP) (צילום: AFP)
פונטה מודה בהפסדו(צילום: AFP)
מבקריו של יוהניס, ראש העיר סיביו, המונה 155 אלף תושבים בטרנסילבניה, האשימו אותו בניסיונות לחמוק מעימותים פומביים עם פונטה, שהיה כאמור המוביל בסקרים. אולם אמש הודה פונטה בהפסדו. "אנחנו מדינה דמוקרטית", אמר פונטה מחוץ למטה המפלגה הסוציאל-דמוקרטית שלו שעתיים לאחר סגירת הקלפיות. "העם תמיד צודק", הוסיף.

 

"תודה לכם, רומניה חדשה מתחילה", כתב יוהניס בעמוד הפייסבוק שלו, "הרומניה שאנחנו רוצים היא לא רומניה של סכסוך או נקמה. הקולות שלכם והמילים שלכם הם הבסיס לרומניה הזו. בואו נניח את הלבנה הראשונה על בניין זה ובואו נגרום לו להישאר לתמיד".

 

כהונתו בת השנתיים של פונטה בראשות הממשלה ראתה צמיחה כלכלית לצד יציבות פוליטית ברומניה, המדינה השנייה הכי ענייה באיחוד האירופי אחרי בולגריה. זו גם אחת המדינות המושחתות ביותר באיחוד. יוהניס הבטיח לדכא את השחיתות הפושה במדינה.

רבים מהרומנים המתגוררים בחו"ל הצביעו נגד פונטה (צילום: AP) (צילום: AP)
רבים מהרומנים המתגוררים בחו"ל הצביעו נגד פונטה(צילום: AP)

הפגנת המחאה הפכה לחגיגה (צילום: AP) (צילום: AP)
הפגנת המחאה הפכה לחגיגה(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

ברומניה אחראי הנשיא על מדיניות החוץ והביטחון והוא זה הממנה את התובע הכללי ואת ראשי שירותי המודיעין השונים.  

 

עם מברשות שיניים: רומנים בחו"ל עמדו שעות בתור לקלפי

כ-15 אלף השתתפו בהפגנה ומחו על הקשיים שחוו רומנים המצביעים בחו"ל, אך זמן קצר לאחר מכן הפכה ההפגנה לחגיגה. יוהניס הגיע להודות לקהל העצום שהתאסף בכיכר הזכורה לרעה מאירועי המהפכה הרומנית ב-1989, אז נורו בה למוות מפגינים.

 

כ-300 אלף רומנים שחיים בחו"ל הצביעו אתמול - רבים מהם נגד הממשלה. בשבוע האחרון יצאו רבים לרחובות והפגינו משום שאלה לא יכלו להצביע בסיבוב הראשון של הבחירות, שנערך ב-2 בנובמבר. כמה אזרחים הניפו מברשות שיניים כדי למחות על התורים הארוכים לקלפיות ההצבעה בחו"ל ואחרים הפגינו במינכן.

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

רומנים המתגוררים בחו"ל חייבים להצביע בקלפיות במדינות שבהן הם נמצאים. אלפים מחו על כך שהם

מחויבים לעמוד שעות בתורים בערים כמו פריז, לונדון ומינכן במהלך הסיבוב הראשון. רבים מהם לא הספיקו להצביע.

 

הממשלה מסרה כי שיפרה את הליך הבחירה בנקודות ההצבעה, בייחוד בשגרירויות הרומניות. ב-2 בנובמבר הוביל פונטה ב-10 אחוזים על יריבו והיה נראה כי חקירות השחיתות נגד עוזריו של פונטה לא השפיעו על סיכויו של התובע לשעבר בן ה-42 להיבחר לנשיאות. אל מול הטענות לשחיתות, הבטיח יוהניס מערכת משפט עצמאית.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
קלאוס יוהניס חוגג את ניצחונו
צילום: AP
מומלצים