שתף קטע נבחר

הוחרם צינור הנפט שדלף: "ראייה בחקירה"

המשרד להגנת הסביבה קיים הערכת מצב בה נמסר: "מפקחי המשטרה הירוקה תפסו את חלק הצינור ממנו בקע הנפט, והוא כרגע מוגדר ראיה במסגרת החקירה ועל אנשי קצא"א נאסר לגעת בו". מנכ"ל אדם טבע ודין הזהיר מאסונות דומים: "מכוח החוק אין שקיפות, ואין שיתוף של גורמי סביבה"

המשטרה הירוקה החרימה את הצינור של חברת קצא"א, ממנו דלף הנפט שגרם לאסון בערבה - כך נמסר היום (ד') בהערכת מצב שערך בצהריים המשרד להגנת הסביבה. באירוע נמסר, כי "מפקחי המשטרה הירוקה תפסו את חלק הצינור ממנו בקע הנפט, והוא כרגע מוגדר ראיה במסגרת חקירת המשטרה הירוקה ועל אנשי קצא"א נאסר לגעת בו".

 

 

בהערכת המצב, שהתקיימה בראשות סגן השר להגנת הסביבה, אופיר אקוניס, הודיע אקוניס כי יגבש תוכנית שתובא בקרוב לאישור הממשלה לשיקום האזור והשמורה, ולמניעת הישנות נזק בסדר גודל דומה בעתיד". 

 

 

מוקדם יותר היום הזהיר מנכ"ל ארגון אדם טבע ודין, עמית ברכה, כי "אם לא נבחן את נושא האנרגיה וקידום מקורות האנרגיה בישראל דרך הראי הסביבתי, נמצא את עצמנו חלילה מטפלים באסונות דומים כמו אסון דליפת הנפט בערבה". ברכה, שהשתתף בדיון שנערך באולפן ynet, הביע חשש מאסונות דומים, על רקע החיסיון המוטל על התנהלות חברת קאצ"א.

 

החברה "עוסקת במחשכים בקידום הפעולות שלה, שיש חוק שמאפשר חיסיון על הפעולות שלה, ושיש איפול מוחלט על כל מה שהיא עושה", אמר ברכה, "זה מה שקרה כעת, וזה מה שקרה ב-2011 אחרי שתי הדליפות הקודמות, כשדו"ח מבקר המדינה החמור הורה על תיקון הליקויים, ונגנז והציבור לא ראה אותו. החברה עושה כבשלה בשמורת טבע שהיא נכס ציבורי של כולנו".

 

ברכה הוסיף, כי "בטח לא נכון להוסיף שמן למדורה ולמנות את מזכיר קצא"א להיות ראש לשכת ראש הממשלה, כשלטעמנו זאת החברה שנמצאת על המוקד מבחינת החקירות... אנחנו ממתינים לממצאי החקירה, אבל אין ספק שיש מחדל אדיר. מכוח אותו חוק אין שקיפות, ואין שיתוף של גורמי סביבה האמונים על אכיפה סביבתית".

 

מקצא"א נמסר בתגובה: "עקב מה שנראה כתקלה טכנית שסיבותיה עדיין אינן ברורות אירעה הדליפה בקו. החברה דיווחה לכל הגורמים הרלוונטיים על פי הנדרש ובזמן אמת ופעלה על פי התרגולות ונהלי החירום מרגע התרחשות התקלה.

 

"מרגע הדליפה, פועלת החברה מסביב לשעון בתיאום עם נציגי המשרד להגנת הסביבה ועם נציגי רשות הטבע והגנים, לשאיבת הדלף ולפינוי הקרקע המזוהמת. בפעולות השאיבה שבוצעו נשאבה מרבית כמות הדלף. על פי הנחיות המשרד להגנת הסביבה ורשות הטבע והגנים פועלת החברה כעת לטיפול בקרקע המזוהמת ולהשבת המצב לקדמותו.

 

"החברה אינה מקילה ראש באירוע ובתוצאותיו, מצרה על הנזק שנגרם ותעשה ככל הנדרש על מנת להשיב את המצב לקדמותו. בנושא הגנת סביבה החברה אינה נהנית מכל הטבה או זכות עודפת הנובעת מהזיכיון, החברה פועלת תחת כל כללי הרגולציה בנושאי איכות הסביבה ומשקיעה בכך משאבים ואמצעים רבים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
האסון בערבה
צילום: EPA
צילום: המשרד להגנת הסביבה
צילום: המשרד להגנת הסביבה
מומלצים