שתף קטע נבחר

בצל הקדמת הבחירות: שוק האג"ח בארץ חלש

המגמה השלילית באגרות החוב הממשלתיות והקונצרניות ממשיכה וגם בשבוע האחרון שוק האג"ח התבלט בחולשה. למה זה קורה ומה הצפי לתקופה הקרובה?

זה כבר הרבה זמן שהרכבת הרים בשוק האג"ח הממשלתי לא עוצרת ובשבוע האחרון נרשמה שוב מגמה שלילית שהוכיחה את החולשה של האפיק הממשלתי. הסיבה המרכזית לחולשה היא ששוק האג"ח בארץ מתנהג בשונה משווקי האג"ח בעולם. למה אגרות החוב הממשלתיות נראות חיוורות ופחות אטרקטיביות לעומת אגרות החוב הממשלתיות בעולם?

 

לכתבות נוספות בנושא:

 

נראה כי מספר גורמים מושכים את השוק האג"ח הממשלתי בארץ מטה, המגמה המתמשכת של הפיחות בשקל גורמת לעלייה בציפיות האינפלציה (למרות שסביבת האינפלציה בישראל עדיין נמוכה, הציפיות לעלייה באינפלציה משפיעות על ביצועי האג"ח).

 

אפקט חוסר הוודאות

בעולם, לעומת זאת, הציפיות האינפלציוניות נותרות נמוכות על רקע הירידה במחירי הנפט, כך שיותר ויותר משקיעים בעולם בורחים לאפיקים בטוחים – הפער שבין הציפיות לאינפלציה בארץ לעומת העולם, תורם את חלקו לחולשה בשוק האג"ח הממשלתי בארץ.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

מלבד זאת, הירידה במחירי האג"ח מושפעת גם מהקדמת הבחירות כיוון שהיא מעלה את החוסר וודאות לגבי התקציב לשנה הבאה. במבט לעתיד, בלאומי שוקי הון מעריכים כי אפקט הקדמת הבחירות יחד עם הפערים בין שוק האג"ח הממשלתי בארץ לעומת האפיק הממשלתי בעולם, עלולים לתמוך בעלייה בתנודתיות בשווקים הפיננסיים ובעיקר באג"ח הממשלתי.

 

שוק האג"ח הממשלתי בארץ התאפיין בשבועיים האחרונים בעלייה בתשואות (מה שמהווה סימן שלילי המצביע על ירידה במחירי האג"ח והעלייה בסיכון) לעומת ירידת התשואות בעולם. על רקע הנתונים הלא מעודדים בשוק האג"ח הממשלתי, דודי רזניק, מנהל דסק מחקר אג"ח בלאומי שוקי הון מעריך כי נמשכת העדיפות לאפיק הממשלתי הלא צמוד שעשוי להיות אטרקטיבי בשל היציבות בריבית בשילוב עם אינפלציה נמוכה יחסית. "ההרחבות המוניטאריות של בנק ישראל נמצאות מאחורינו", מציין.

 

למרות החולשה, חלה התמתנות בימים האחרונים בתשואות האג"ח של ארה"ב, התמתנות שהייתה עשויה להביא לתיקון בשוק האג"ח הממשלתי. איילת ניר,הכלכלנית הראשית של בית ההשקעות "יצירות" ציינה כי "בסוף השבוע האחרון התשואה על האג"ח הממשלתי של ארה"ב לתקופה של 10 שנים, ירדה לרמה של 2.08%, הרמה הנמוכה ביותר מאז יוני 2013".

 

ירידות גם באג"ח חברות

גם באגרות החוב הקונצרניות אין ממש בשורה והמגמה השלילית ממשיכה גם שם. בשבוע האחרון נרשמו ירידות שערים בכל המדדים המובילים, כאשר החברות החשופות לשוק הרוסי משכו את המדדים מטה.

 

מה מגביר את המגמה השלילית? בלאומי שוקי הון מציינים גורם נוסף שמושך את מדדי האג"ח חברות מטה – מגמה בולטת של פדיונות בקרנות של האפיק הקונצרני. מסתבר שהציבור מעדיף להוציא את כספו מקרנות שמשקיעות באג"ח הקונצרניות ולהעביר את הכסף לקרנות המתמחות בהשקעות בחו"ל.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
בורסה מניות שוק ההון
צילום: shutterstock
מומלצים