שתף קטע נבחר

משרד הבריאות: אין צורך בבדיקת מפרקי ירך לתינוק

גם אתם מנסים כבר שבועות לקבוע לתינוק שלכם בדיקת מפרקי ירך, אך נאלצים להתמודד עם תורים ארוכים? כעת מתברר: לרוב אין בבדיקה צורך. הנחיות חדשות של משרד הבריאות מבהירות כי מרבית התינוקות יכולים לעבור את הבדיקה אצל רופא הילדים

מנסים לקבוע תור לאורטופד לבדיקת מפרק ירך לתינוק וממתינים חודשים בתור? מעתה אפשר להסתפק ברופא הילדים: הבהרה שהוציא משרד הבריאות מציינת כי במרבית המקרים אין צורך להגיע לבדיקה מיוחדת של אורתופד ילדים או לאולטרסאונד של מפרקי הירכיים, וכי בדיקת רופא הילדים מספיקה. במידה וימצא רופא הילדים ממצא חריג - אז יופנה התינוק לבדיקת אורתופד.

 

בכאחת לאלף לידות מתרחשת בעיה בהתפתחות מפרק הירך, הקרויה DDH (דיספלזיה מתפתחת של מפרך הירך). במקרה זה הקשר בין חלקי הירך אינו תקין או יציב ועצם הירך מרוחקת מאגן המיפרק או מנותקת ממנו. מצב זה עלול לגרום לפגיעה בגדילת המפרק והגבלה בהתפתחות הגפיים ותנועתם. את הבעיה ניתן לאבחן בבדיקה של תזוזת הגפיים התחתונות על ידי הרופא, או בבדיקת אולטרסאונד.

 

<<כל החדשות, הטורים, המדריכים והכתבות בעמוד הפייסבוק של ynet הורים>>

 

הורים טריים מכירים את הטירטור: הם מונחים באופן אוטומטי כשהתינוק בן שישה שבועות לבדיקה אצל אורתופד ילדים ובדיקת אולטרסאונד,

לשלילת בעיות במיפרק הירך. בשל מספר מצומצם של מומחים באורתופדיית ילדים, לעתים זמן ההמתנה לתור אורך חודשים ודורש נסיעה למרפאה מרוחקת.

 

אלא שכעת משרד הבריאות מחדד את הנחיותיו ומבהיר כי אין צורך לשלוח את כל התינוקות לבדיקת מומחה, וכי אפשר להסתפק בבדיקתו של רופא הילדים בעת השחרור מהתינוקיה בבית החולים, ובדיקת רופא הילדים השגרתית המתבצעת בקופת החולים.

 

בדיקת מיפרקי הירך של הילוד. לא חייבים לרוץ לאורתופד

 

על פי הנחיות משרד הבריאות, יש להפנות לבדיקת אורתופד, רק במקרים הבאים: הגבלה בפיסוק הירכיים, חשד לאי שוויון באורך הרגליים וצליעה. כאשר קיימים גורמי סיכון לאי יציבות מפרק הירך, הכוללים לידה במצב עכוז, מצבי מיעוט של מי שפיר, הריון מרובה עוברים, עיוותים בכפות הרגליים שהם ביטוי ללחץ תוך רחמי, עיוותים מולדים בברכיים, או עיוותים בחלקי גוף אחרים - גם אז מומלץ לבצע את הבדיקה. 

אך אם אין סימנים לאי יציבות מפרק הירך בבדיקה גופנית של התינוק אצל הרופא, ואין גורמי סיכון, ניתן להסתפק במעקב רופא הילדים בקופת החולים.

 

בהנחיות נכתב עוד כי בכל מקרה של ספק, או מקרים גבוליים בבדיקת רופא הילדים, יש להפנות לייעוץ אורתופדי או לבדיקת אולטרסאונד של מפרק הירך של התינוק. ההנחיות הועברו למנהלי קופות החולים, בתי החולים ולרופאים ברחבי הארץ.

 




 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מפרקי ירך. מספיקה בדיקת רופא הילדים
צילום: shutterstock
מומלצים