שתף קטע נבחר

אפליה? נכים לא יכולים לטפל בנכי צה"ל

נפסלים על הסף: מכרז שפרסם משרד הביטחון להעסקת מלווי נכי צה"ל, אינו פתוח להשתתפות בעלי מוגבלויות. בעמותת סיכוי שווה - הפועלת לשילוב מוגבלים בשוק העבודה - דורשים לשנות אותו: "עומד בניגוד להחלטת הממשלה ולערכים של חברה נורמטיבית"

אפליה בשירות המדינה? מכרז שפרסם משרד הביטחון למתן שירותי ליווי וסיעוד לנכי צה"ל, אינו פתוח להשתתפותם של בעלי מוגבלויות. כך נחשף השבוע בדף הפייסבוק של יוזמת "סיכוי שווה", הפועלת לשילוב בעלי מוגבלויות בשוק התעסוקה.

 

בפוסט, שמופנה לאגף השיקום במשרד הביטחון, מצוין כי "פירסמתם מכרז מלווים לנכי צה"ל. מטרת המכרז לספק שירותי ליווי וסיעוד לנכי צה"ל. ומי לא יכול להשתתף במכרז? אנשים עם מוגבלות".

 

הפוסט מלווה בצילום של סעיף 4.3.1 במכרז, הקובע כי אחד מתנאי הסף להשתתפות בו, היא אדם "שאינו סובל כיום ולא סבל בעבר מבעיות / מחלות ומגבלות רפואיות גופניות לרבות בעיות גב ובעיות נפשיות מכל סוג שהוא".

 

הכותבים מציינים כי המכרז אינו עומד בהתאמה להחלטת הממשלה להגדיל את שילוב בעלי מוגבלויות במגזר הציבורי ודורשים לשנות את תנאיו כך שיאפשר גם לבעלי מוגבלויות להשתתף בו. נכתב. "אנחנו מצפים ממשרד הביטחון ובייחוד מאגף השיקום שמטפל באנשים עם מוגבלות לדאוג לשלב אותם. מה המסר שהמכרז הזה מעביר לכל חברות הסיעוד?! לכל המשק?!".

 

"סיכוי שווה" היא ארגון וירטואלי, שנוסד על ידי קבוצת אנשים הפעילים בתחום שילוב בעלי מוגבלויות בשוק העבודה, ביניהם אורן הלמן - אב לילדה בחינוך המיוחד. "אין כל בעיה, כי אדם עם אחוזי נכות מסויימים יטפל באדם אחר עם מוגבלות", אמר בשיחה עם ynet.

 

"אנחנו רוצים שבעלי מוגבלויות יעסקו בכל עבודה שהיא", הוסיף. "לא כולם יכולים לעשות זאת, אבל פסילת בעלי מוגבלות לתפקידים אלו באופן קטגורי, היא בעייתית ועומדת גם בניגוד מוחלט להחלטת הממשלה בדבר הגדלת שיעור העסקת בעלי מוגבלויות במגזר הציבורי ל-3%. זה גם עומד בניגוד לערכים של חברה נורמטיבית, שמטרתה לשלב אנשים עם מוגבלות בכל תפקיד". 

 

ממשרד הביטחון נמסר בתגובה: "המכרז הוא לאספקת מלווים / מטפלים מחברות סעודיות פרטיות, שיטפלו באוכלוסיית נכי צה"ל הקשים ביותר, שחלקם מוגדרים כסיעודיים, וכולם פגועים פיזית או נפשית. הדרישה נועדה לוודא שכל נכה יקבל את הטיפול המיטבי ממלווה, שהוא בעל יכולת פיזית ונפשית לשמש כמלווה לנכה צה"ל. יחד עם זאת נבהיר כי ככל שהמלווה ימסור אישור רפואי מרופא תעסוקתי שלפיו המלווה כשיר לבצע את עבודת הליווי והטיפול בנכה צה"ל, על אף מוגבלות רפואית כזו או אחרת, אזי לא תהיה מניעה להעסיקו".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים