שתף קטע נבחר

סערת ההקלטות שנחשפו ב-ynet: יעלון מגבה את הפצ"ר

לאחר חשיפת הקלטות רשת הקשר מאירוע החטיפה ברפיח, אמר שר הביטחון כי על הפרקליט הצבאי הראשי להגן על החיילים. "אם נמצא משהו לא בסדר – נטפל בו"

תגובה ראשונה של שר הביטחון להקלטות "יום השישי השחור" שנחשפו ב-ynet: "אם נמצא שמשהו לא היה בסדר - נטפל בו", כך אמר היום (ד') השר משה (בוגי) יעלון שהגיע לבנייני האומה בירושלים כדי להצביע בפריימריז בליכוד.

 

הקלטות רשת הקשר שנחשפו אתמול מגוללים את האירוע, שבמהלכו נחטף סגן הדר גולדין ואת השתשלשות האירועים והפקודות שעברו בקשר בין מפקדי חטיבת גבעתי. יעלון התייחס לאפשרות שחלק מהחיילים שהשתתפו בקרבות יעמדו לדין ואמר: "מתוך קלטת אי אפשר להבין את התמונה המלאה, צריך לתחקר את האירוע לעומקו ולהבין מה קרה שם".

 

יעלון אמר שלפרקליט הצבאי הראשי חשוב לפני הכול להגן על החיילים. "גבעתי חטיבה טובה מאוד ואם מישהו שגה, אנו יודעים לטפל בזה בצורה הראויה, קודם כל פיקודית ואם צריך גם באמצעים אחרים. דווקא מיעוט החקירות שכן מתבצעות, הן שיגנו על החיילים", אמר יעלון.

 

מוקדם יותר התייחס הרמטכ"ל בני גנץ לראשונה להקלטות שפורסמו ב-ynet. "צה"ל אינו תוכנית ריאליטי והמלחמה היא לא ריאליטי", אמר גנץ בביקור שערך הבוקר בבקו"ם.

 

"אף חייל לא רוצה שיהיו תהליכי חיפוף. יש הרבה פרסומים סביב חטיבת גבעתי לאחרונה ותדע כל אם עבריה ששלחה את בנה ובתה לצבא שבו יש מפקדים הראויים לכך", הוסיף הרמטכ"ל.

 

 (צילום: יואב זיתון, רויטרס) (צילום: יואב זיתון, רויטרס)
(צילום: יואב זיתון, רויטרס)

הוא הביע אמון במפקדי גבעתי: "יש לי אמון מלא במח"ט גבעתי, במג"ד ובמ"פים של החטיבה. הם לחמו באומץ לב ובנחישות והם מצפים שנעשה עבודתנו בתהליך התחקור ולא נחפף. איפה שמישהו שגה - נטפל בזה ואיפה שמישהו חרג מההוראות ועשה דברים חמורים - נטפל גם בו. כל לוחם ומפקד בצה"ל יודע שיש לו גיבוי".

 

הקלטות רשת הקשר עשויות להיות רכיב מרכזי בהחלטת הפרקליט הצבאי הראשי, אלוף דני עפרוני, אם לפתוח בחקירה פלילית על אירועי "יום שישי השחור ברפיח". מי שעלולים למצוא עצמם בחדרי החקירות של מצ"ח הם מפקד חטיבת גבעתי אלוף משנה עופר וינטר, מפקד גדוד הסיור של החטיבה סגן אלוף אלי ג'ינו וכן שני מפקדי הפלוגות - סרן שמואל ורב סרן דוד.

 

כבר עכשיו ברור לגורמים בפרקליטות הצבאית שבניגוד לאירועים אחרים ב"צוק איתן", שבהם נפתחה אש על יעדים חשודים, באירועי המרדף - תקיפות שכללו ירי מאות פגזים ופצצות מהקרקע ומהאוויר - האוכלוסייה הפלסטינית לא הוזהרה מראש. 70 עזתים נהרגו אז ומאות נפצעו. מנגד, הטיעון שעשוי לעמוד לטובת המפקדים בשטח נוגע לרוח הכללית בצה"ל לעשות הכול כדי לעצור אירוע חטיפה. כמו כן, במקרה של ניסיון לחילוץ חייל או כוח מדיניות הפעלת האש מתירנית יותר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים