שתף קטע נבחר

דרש בדיקת רקמות: שתי הבנות נולדו מבגידה

גבר ערך בדיקה גנטית בחו"ל שהוכיחה לכאורה כי בנותיו אינן שלו. כשביקש לעשות בדיקה דומה גם בארץ הוא נתקל בסירוב של בית המשפט

גבר ישראלי שחשד שאשתו בגדה בו ביצע בדיקה גנטית בחו"ל שהוכיחה לכאורה כי שתי בנותיהם אינן שלו. מצויד בתוצאות הוא ביקש לערוך בדיקת רקמות בארץ כדי שיוכל לפעול לשלילת אבהותו, אך נתקל בסירוב של האם. הוא לא ויתר אך נדחה גם על ידי שתי ערכאות שיפוטיות בנימוק שנסיבות החיים המשותפים של בני הזוג מעידות כי אין ספק שהוא האב הביולוגי של הבנות: בהיריון הראשון עברה האם הזרעה מזרעו, ולהיריון השני היא נכנסה בתקופה שבה השניים ניסו להביא ילדים.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

מדובר בגבר יהודי שהתחתן עם אישה חסרת דת בנישואים אזרחיים, ונולדו להם שתי בנות. אחרי שהחל לחשוד באשתו וערך את הבדיקה בחו"ל נפרדו בני הזוג והגבר ניתק את הקשר עם הבנות.

 

תחילה הוא פנה לבית המשפט לענייני משפחה בחיפה בבקשה לערוך בדיקת רקמות, אך בית המשפט קיבל את עמדתה של פקידת הסעד, שסברה שלבנות ייגרם נזק קשה אם יתגלה שהתובע אינו האב הביולוגי שלהן.

 

הוא ערער למחוזי בחיפה וטען שלבנות יש זכות לדעת מיהו אביהן הביולוגי ותוצאות הבדיקה שערך בחו"ל מצדיקות את ביצוע הבדיקה בארץ.

 

מנגד, לאורך כל ההליך הכחישה האם שהבנות נולדו כתוצאה מיחסים עם גברים אחרים, וטענה כי הבעל הגיש את התביעה רק כדי להתחמק מתשלום מזונות.

 

שופט המחוזי חננאל שרעבי קבע כי אין להתערב בפסיקתו של בית המשפט לענייני משפחה. הוא ציין שללא צו שיפוטי והסכמה של האם הוא אינו יכול להורות על בדיקת רקמות הרת גורל בהסתמך על תוצאות הבדיקה הלא קבילה שערך האב בחו"ל.

 

השופט הבהיר כי לא ניתן לתבוע שלילת אבהות כשנסיבות החיים המשותפים של הצדדים מעידות כי אין ספק שהמערער הוא האב הביולוגי של הבנות.

 

השופט שרעבי התריע על כך שקבלת הערעור עלולה להפוך בקשות לבדיקת רקמות לצורך שלילת אבהות לכלי זמין יתר על המידה באופן שעלול להיות מנוצל לרעה. לכן, השופט דחה את הערעור והשופטות ריבי למלשטריך-לטר ושושנה שטמר הצטרפו להחלטה. לא נקבע צו להוצאות.

 

טענות בגידה בין בני זוג עלולות להוביל למדרון חלקלק של הצפה בתביעות לאבהות או לשלילת אבהות על כל צעד ושעל. ברור שלתביעות אלה השלכות הרות גורל על חיי הילדים. בית המשפט מזהיר מפני הפיכת הכלי של בדיקת רקמות לזמין מדי באופן שצדדים ינצלו אותו לרעה ויפעלו משיקולים זרים. בית המשפט חזר והדגיש כי כאשר חקר האמת אינו עולה בקנה אחד עם טובת הילד – טובת הילד לעולם גוברת.

 

  • לקריאת ההחלטה המלאה – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ המערער: עו"ד ירון טיקוצקי
  • ב"כ המשיבה: עו"ד ולדימיר פטרוב
  • עו"ד אורנה גלברד עוסקת בדיני משפחה
  • הכותבת לא ייצגה בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים