שתף קטע נבחר

חדשנות שיווקית: איך להכניס את המיץ לכיס

מי מכם אינו נתקף צמאון למיץ דובדבנים באמצע היום במשרד? האייפוד הכניס את מדפי הדיסקים שלנו לכיס, הקינדל את מדפי הספרים לתיק והענן רוקן את אלבומי התמונות והעביר אותם לזיכרון הרשת. כעת מגיע הדבר הבא מבית Craft: קבלו את MIO. מדור חדש: אנשי פרסום מפרגנים למהלכים חדשניים

סירופים קיימים כבר עשרות שנים בכל העולם, וגם לאבקות להכנת משקאות יש שוק גדול בארה"ב. אחרי הכל, מי מכם אינו נתקף צמאון למיץ דובדבנים באמצע היום במשרד?

 

לטורים נוספים במדור המוצר שהלהיב אותי

 

על רקע תנאי שוק אלה, יצר MIO קטגוריה חדשה בעולם המשקאות בארה"ב: מדובר במשקה סירופ ממותק באריזה אישית ומעוצבת בקוטר של כ-5 סנטימטר, הנכנסת לכיס ומאפשרת לצרכן ליצור משקה לפי הטעם האישי שלו.

משקה ממותק מהדור הישן. MIO יצרה קטגוריה חדשה בעולם המשקאות בארה"ב (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
משקה ממותק מהדור הישן. MIO יצרה קטגוריה חדשה בעולם המשקאות בארה"ב(צילום: shutterstock)
 

כמובן, החדשנות במוצר אינה התכולה, אלא ביצירת הזדמנות צריכה חדשה: אפשר לשאת בקלות את המשקה, כך שיהיה תמיד זמין ותמיד בטעם שאני אוהבים. למעשה, כל שעליכם לעשות הוא לשלוף את המוצר מהכיס ולטפטף כמה טיפות לכוס מים.

 

צמיחה של 98% בשנים 2013-2014

כמו בכל מוצר חדשני ומוצלח, התפיסה נכונה ומעניינת, אך המוצר צריך לעבור כברת דרך עד שישתווה בטעמו למשקה בבקבוק. הסיבה המרכזית לכך היא הממתיקים המלאכותיים וריכוז הפרי הנמוך שנמצאים במוצר, והקיבולת הנמוכה של נוזל כך שאפשר יהיה להכניסו לכיס.

 

מכל מקום, כיום ניתן לצרוך בקטגוריה זו מותגים רבים שמשחקים בזירות שונות - מסירופים של משקאות ספורט ותה קר ועד לסירופים לילדים. תחום זה מגלגל 412 מיליון דולר בשנה, עם צמיחה של 98% בשנים 2013-2014 ומחיר ממוצע של 4 דולרים ליחידה. לדוגמה, בפרסומת של Robinsons מושם דגש על החדשנות באופן הצריכה, ועם מטאפורה זו אף הגיעו לחלל.

 

זיהוי נכון של שני טרנדים

החשיבה העומדת מאחורי המוצר מגיעה מזיהוי נכון של שני טרנדים. הטרנד הראשון הוא פרסונליזציה. מגמה זו היא תולדה של ההתפתחות המואצת של הטכנולוגיה, שמאפשרת התאמה אישית של מוצרים ושירותים לצרכן.

 

טרנד זה מתבטא בין השאר במעבר של קטגוריות שונות למוצרים אישיים. כך נוצר "עולם ה-i": האייפון והטאבלט, משיקי הטרנד, מתאפיינים בצריכה המותאמת לצרכן בודד ולא לפלחי שוק. ההתאמה האישית, שהיא תולדה של דרישה עולה וגוברת של צרכנים לדייק את הצריכה שלהם לצורכיהם ולאורח חייהם, היא חלק מרכזי בשיקולים של המשווקים בפיתוח מוצרים חדשים.

 

חברת Craft לקחה את הטרנד וביטאה אותו במוצר MIO: לא עוד תרכיז בבקבוק משפחתי, אלא ה- liquid enhancer הפרטי שלי. האריזה האישית המותאמת לנשיאה בתיק קטן/כיס, היכולת לשלוט במינון הטעם לפי הטעם האישי של הצרכן הבודד, השימוש המתאפשר בכל מקום שיש בו מים והמגוון המאפשר בחירה של טעם אהוב - כל אלו עונים במדויק על ה"אישיות" הטרנדית. לא סתם נבחר השם MIO למוצר שיצר את הקטגוריה.

 

הטרנד השני הוא טרנד ה-Crafted beverages הנפוץ בארצות הברית, והוא זה שהחזיר את העטרה לעולם הסירופים והאבקות. האפשרות שניתנה ללקוח לרקוח את המשקה שלו בעצמו וההאדרה של כל עולם היצירה הביתית בתחום המזון והמשקאות, פתחה חלון הזדמנויות ליצירת עולם פרימיום של סירופים.

 

טל מלכה סלהוב היא מנהלת שיווק בחברת יפאורה וחברה באיגוד השיווק הישראלי

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: AP
בקרוב האריזה תקטן גם אצלו?
צילום: AP
מומלצים