שתף קטע נבחר

נחתם הסכם קיבוצי חדש בחברת דואר ישראל

ההסכם מסדיר את פרישת 1,200 עובדים מדואר ישראל וכן יעניק גמישות ניהולית להנהלת החברה בהכנסת שירותים ומוצרים חדשים. עם תחילת יישום ההסכם יפעלו סניפי הדואר עד השעה 20:00 בימים ראשון, שלישי וחמישי

הסכם קיבוצי חדש לארבע שנים בחברת דואר ישראל נחתם היום (ד') במשרד האוצר בירושלים. על ההסכם חתמו ההסתדרות וועד העובדים בחברת הדואר מצד אחד והנהלת הדואר מהצד השני. ההסכם הקיבוצי מבוסס על העקרונות שסוכמו בין שר התקשורת לשעבר גלעד ארדן ואנשי רשות החברות ואגף תקציבים באוצר להסתדרות בחודש אוקטובר האחרון. ההסכם נחתם בנוכחות נציגי אגף תקציבים באוצר, רשות החברות הממשלתיות והממונה על השכר.

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה  

 

החתימה על ההסכם הקיבוצי היא התנאי הבסיסי ליישום תוכנית ההבראה בדואר ישראל. אולם כדי שתוכנית ההבראה תצא לפועל באופן רשמי עדיין נדרשת חתימה של ראש הממשלה בנימין נתניהו (המכהן גם כשר התקשורת ושר האוצר) על שינויי הרגולציה המוטלת על חברת הדואר והעלאת תעריפי הדואר הנמצאים תחת פיקוח. כמו כן צריך משרד האוצר להתחייב על מימון תוכנית ההבראה בהיקף של כ-700 מיליון שקל.

 

החתימה על הסכם קיבוצי הושגה בעקבות לחץ מצד מחזיקי האג"ח של הדואר, שמנהלים הליך משפטי נגד החברה והמדינה. מחזיקי האג"ח הגישו בתחילת השבוע בקשה למנותנאמן לדואר ישראל , בקשה שעליה המדינה צריכה להשיב עד היום.

 

ההסכם הקיבוצי אמור היה להיחתם כבר אמש, אבל אז התגלו מחלוקות של הרגע האחרון בין הוועד בראשות שמעון פרג'ון להנהלת הדואר בראשות המנכ"ל חיים אלמוזנינו. לאור המחלוקת פרש המנכ"ל אלמוזנינו מהדיונים אתמול בלילה. המשבר נפתר בהתערבות מנהל רשות החברות אורי יוגב ויו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן, שהזעיקו חזרה את אלמוזנינו וכפו הסכמות על הצדדים כדי שניתן יהיה להציג היום הסכם קיבוצי חתום לבית המשפט. אלמוזנינו הודיע שיפרוש מתפקידו לאחר החתימה על ההסכם הקיבוצי.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

קיטון משמעותי במצבת העובדים

ההסכם מסדיר את רשימת 1,200 העובדים שיעזבו את הדואר במסגרת תוכנית ההבראה. חלק מהעובדים יהיו כאלה שנרשמו לתהליך הפרישה מרצון שנעשה בחברה בחודשים האחרונים וחלק אחר יסיימו את העסקתם ביוזמת ההנהלה. לאחר סיום תהליך הפרישה, תצומצם מצבת המשרות בחברה ל-5,050 מתוכן 3,800 משרות של עובדים קבועים.

 

ההסכם מעניק להנהלת הדואר גמישות מסוימת בניוד עובדים, כך שהיא תוכל ללא תיאום עם הוועד להעביר עובדים בתוך אותו התחום, למשל לנייד עובד מתפקיד דוור לתפקיד ממיין ולהפך. שאר הניודים יצטרכו להיעשות בתיאום עם הוועד. כמו כן תוכל ההנהלה להכניס שירותים חדשים לסניפים או למכור מוצרים חדשים על פי שיקול דעתה.

 

ההסכם הקיבוצי מסדיר את המעבר ממיון דואר בלילה למיון בשעות היום, צעד שיקטין את העלויות של החברה. כמו כן מעניק ההסכם להנהלה את האופציה לפתוח נקודות למסירת דואר בחנויות חיצוניות ורשתות שיווק, כל עוד זה לא יביא לפגיעה בעובדים בסניפי הדואר. כמו כן מסדיר ההסכם את הרחבת שעות הפתיחה של סניפי הדואר, כך שהם יהיו פתוחים בימים ראשון, שלישי וחמישי מ-08:00 בבוקר ועד ל-20:00 בערב ובימים שני ורביעי מ-08:00 עד 13:30.

 

ההסכם הקיבוצי מעגן גם את המעבר מחמישה ימי חלוקת דואר בשבוע ל-2.5 ימי חלוקה (חלוקה בכל יום עבודה שני לסירוגין). במסגרת ההסכם גם יבוטלו חלק מההטבות שזכו להם הדוורים בדואר, כמו מתן תשלום מוגדל לדוור שנעדר מעבודתו יום אחד עבור חלוקת המכתבים שהצטברו ביום למחרת. כמו כן מסדיר ההסכם את החזרת ההלוואה שנתנו עובדי הדואר לחברה בגובה 5% משכרם במהלך 2014. ההלוואה תוחזר בשתי פעימות, הראשונה באוגוסט 2016 והשנייה באוגוסט 2017.

 

עוד מאפשר ההסכם למדינה למכור 20% מהאחזקות בדואר למשקיע פרטי ולהנפיק בבורסה עוד 20% ממניות החברה. אולם המדינה מתחייבת להישאר עם אחזקה של 60% מהמניות בדואר לפחות ל-10 שנים. כמו כן תוכל חברת הדואר להפעיל אמצעי ניטור ומעקב אחרי דברי דואר כדי לשפר את השירות לאזרחים.

 

"חברת דואר ישראל ניצלה היום מקריסה"

יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן אמר בטקס החתימה כי "חברת דואר ישראל ניצלה היום מקריסה ויוצאת לדרך חדשה. ההסכם שנחתם בהובלת ההסתדרות, מוכיח שרפורמה אמיתית ניתן לעשות אך ורק בדרך של הסכמה והידברות בין ההסתדרות, העובדים וההנהלה". יו"ר הוועד שמעון פרג'ון אמר כי "היום אנחנו יוצאים לדרך חדשה עם שירות משודרג לאזרח, תוך שמירה על פרנסת העובדים".

 

לדברי מנכ"ל הדואר חיים אלמוזנינו, "יישום התוכנית יאפשר לחברה להתאים את עצמה למאה ה-21, לשפר משמעותית את השירות לציבור ולהעלות את החברה למסלול צמיחה". יו"ר הדואר חזי צאיג אמר כי "מדובר בהסכם מהטובים ביותר שנחתמו בעשור האחרון במדינת ישראל והוא מאפשר לחברה לצאת לדרך חדשה המבטיחה ביטחון כלכלי לאלפי משפחות עובדים ושיפור השירות לאזרחי המדינה". מנהל רשות החברות אורי יוגב: "הסכם זה הוא דוגמה להצלחה בהובלת שינוי אמיתי בחברות הממשלתיות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים