חוויה משפחתית: יוצאים מוקדם מהעבודה
כמה פעמים בשבוע אתם יוצאים מוקדם יותר כדי לאכול ארוחת ערב עם כל המשפחה? מתברר שיותר ויותר מנכ"לים משחררים את עובדיהם מוקדם לפחות פעם בשבוע, הכל בשביל המשפחה
בועז מעוז | "אני מקפיד לצאת פעם בשבוע כבר בשעה "16:00
"סיסקו מונה כיום 1,800-כ עובדים, וחשוב לנו לשמר את האווירה המשפחתית המאפיינת את החברה," אומר לנו בועז מעוז, מנכ"ל סיסקו ישראל. "כמנכ"ל אני דוגל באיזון בין העבודה לחיי המשפחה, כי אני מאמין באמת ובתמים שחיי משפחה חשובים לא פחות מפיתוח קריירה."
מעוז ממשיך: "בעיקרון אני מאמין כי כל עובד צריך לייצר לעצמו את האיזון הזה. עובד מסופק ומאושר מביא איתו את התחושה הטובה גם לעבודה. לבילוי איכותי עם המשפחה בערבים, בשעות הפנאי, בסופי שבוע ובחופשות יש ערך רב בחיזוק הקשר המשפחתי, ביצירת אווירה טובה ובהנאה משותפת של כל בני הבית.
"אני סומך על העובדים שלי שימלאו את עבודתם נאמנה. מכיוון שאנו חברה בינלאומית ועובדים גם מול סניפים בחו"ל, שעות העבודה של כל עובד משתנות בהתאם לתפקידו ולא מחתימים אצלנו שעון נוכחות."
מעוז מספר כי הוא מקפיד לצאת פעם בשבוע כבר ב-16:00 כדי לבלות עם הילדים את אחר הצהריים, ובאמצע שבוע אוכל פעמיים-שלוש ארוחת ערב עם המשפחה: "אני יושב עם ילדיי ועם רעייתי, שומע איך עבר עליהם היום ומספר על חוויות היום שלי. זה ממלא את כולנו באנרגיה טובה. ארוחת ערב משותפת מאפשרת לנו להקדיש אחד לשני זמן נינוח, לשתף אחד את השני בחוויות, לפתח שיחות מעניינות וליהנות מהערך המוסף המשפחתי."
משה זילברשטיין | "ארוחה משפחתית היא אירוע של קרבה ולא רק אוכל"
"בחברה שלנו עובדים 800-כ איש, אבל נשמר בה הצביון של חברה משפחתית, וככזו אנחנו חיים את ערך המשפחתיות ומבינים ומאמינים שעובד צריך לבלות עם משפחתו," אומר משה זילברשטיין, מנכ"ל קבוצת ד"ר פישר. "למרות האינטנסיביות וההשקעה הרבה הנדרשת מהעובדים במרוצת יום העבודה, אנו מנסים למצוא דרכים שלא לפגוע במרקם המשפחתי.
"בחברה שלנו יש קבוצות עובדים רבות העוסקות בתחומים שונים, וכך גם שעות סיום העבודה שונות. במפעלים מסיימים ,16:30-ב אך עובדי השטח הרבים וכן המנהלים מסיימים בשעות מאוחרות יותר. עם זאת, אני דוגל בדעה שחיי המשפחה של כל אחד מאיתנו חשובים לא פחות מהקריירה וההתמדה בעבודה, ורואה חשיבות רבה לשעות הפנאי של עובדי החברה עם המשפחה. לכן, ארוחה משפחתית היא בעיניי אירוע גדול יותר מהאוכל המוגש בה - היא במידה רבה חיזוק הקשר והקרבה בין בני המשפחה.
"אני אישית, למרות שעות העבודה הרבות והלא שגרתיות במסגרת תפקידי, מקפיד אחת לחודש לפחות לשבת לארוחת ערב משפחתית בא מצע השבוע. כולם ביחד. זה ממלא, מעשיר ומחזק את הקשר המשפחתי."
זילברשטיין מוסיף כי "אי-אפשר להקל ראש בחשיבות שבשמירה על הרגלי משפחה בריאים. עובדים שמשקיעים זמן בשימור יחסים טובים בתוך התא המשפחתי, הם עובדים שיתרמו רבות לשימור יחסי עבודה טובים ופוריים והם גם אנשים מאושרים יותר, וזה תמיד טוב."
והוא מסכם: "שמחתי להיענות ליוזמה של 'ארוחה משפחתית' ואני קורא לעובדי החברה לעשות מאמץ מיוחד לצאת בזמן הביתה, לבלות עם יקיריהם ולקחת חלק במפגש המשפחתי שסביב שולחן ארוחת הערב."
ערן שכטמן | "העובדים יודעים חודש מראש מתי משמרות הערב"
"תפיסת הניהול שלנו היא שמקור הכוח לעשייה היומיומית הוא הבית והמשפחה," אומר ערן שכטמן, מנכ"ל חברת קונקס, המפעילה את הרכבת הקלה בירושלים.
"אם הבית תומך ויש איזון בין חיי המשפחה לחיי העבודה - העובד מסוגל להתרכז בעשייה בשני המקומות." מטה החברה אמנם עובד בשעות הסטנדרטיות, ,17:00-8:00 אך מערכת הרכבת הקלה פועלת 24 שעות ביממה. גם כשהרכבת לא נוסעת, מתבצעות עבודות תחזוקה וניקיון על מנת להכין את הרכבת ליום הבא.
"עם זאת, עובדי החברה מצליחים לקיים איזון בין הבית לעבודה בצורה מצוינת. מי שעובד במשמרות מקבל את סידור העבודה לכל החודש. יש איזון בין משמרות הבוקר למשמרות הערב, כך שהעובד יכול לתכנן מראש את חייו הפרטיים ואת משמרות העבודה," אומר שכטמן.
"בחברת קונקס מועסקים 130 עובדים ועוד 120 עובדים תחת קבלני משנה," מוסיף שכטמן. "לחברה יש תוכנית רווחה המתוכננת באופן שנתי. התוכנית משלבת פעילויות גיבוש מחל - קתיות, מפגשי העשרה ופעילויות משפחתיות. כך, לדוגמה, יש אירוע משפחות אחת לשנה, אירוע חנוכה עם ילדים, פעילות קיץ לילדי העובדים ומסיבת פורים עם בני זוג."
שכטמן, נשוי ואב לשלושה, אומר כי גם הוא עצמו מקפיד להשקיע זמן רב בחיק המשפחה. "בשנים האחרונות סיגלתי לעצמי נוהל קבוע: בימי שלישי אני מגיע הביתה 16:30-ב ומבלה עם הילדים. בימים אחרים אני משתדל להגיע בזמן לארוחת הערב המ - שפחתית. אחרי ארוחת הערב, כשהילדים הולכים לישון, אני ממשיך לעבוד ולסגור קצוות כדי שהרכבת תפעל ללא תקלות."
גיא קרן | "אני מקפיד שהעובדים יגיעו הביתה בשעה סבירה"
"בעולם המודרני שבו אנו חיים יש קושי תמידי ואינהרנטי לאזן בין העבודה לבין המשפחה," אומר גיא קרן, מנכ"ל הקניונים "קניותר" ו"חונים קונים" של קבוצת עופר. "מצד אחד, העבודה אינה נגמרת לעולם ולא קשה למצוא סיבה להישאר עוד שעה ועוד שעה במטרה לצמצם את עומס העבודה הבלתי-נגמר. מצד שני, המשפחה היא הדבר החשוב ביותר ואין כל ספק שכל שעה שלא נוצלה לטובת המשפחה היא שעה שהלכה לאיבוד ולא תשוב לעולם."
לדבריו, ארוחת ערב משפחתית היא ההזדמנות הטובה ביותר להיפגש, להתעדכן, לשתף ולשמוע חוויות מכל בני הבית. "מסיבה זו אני מקפיד שהעובדים לא יישארו יותר מהשעות המקובלות בעבודה ויגיעו בשעה סבירה הביתה. אם מתקיימות פעילויות משפחתיות או פעילויות ילדים בשעות אחר הצהריים בקניון, אני ממליץ לעובדים להביא את הילדים או בני המשפחה להשתתף בפעילות."
קרן מספר כי בשעת ארוחת הערב במשפחתו אין כניסה להפרעות שונות כמו טלוויזיה וסמארטפונים: "מדובר בחצי שעה שבה אנו יושבים יחד סביב השולחן, מדברים זה עם זה ומקשיבים זה לזה בלי הסחות דעת. לפני כמה שנים התחלנו אני והילה אשתי לשתף את ילדינו בחוויות השונות שעברו עלינו במהלך יום העבודה. השיתוף שלנו גרם לכך שגם ילדינו, שלא נטו לשתף אותנו בחוויות מיוזמתם כי הם מופנמים יותר באופיים, החלו אט-אט לשתף ולחלוק איתנו סיפורים וחוויות שקרו להם במהלך היום."
"האיזון והשילוב בין עבודה למשפחה אינו טריוויאלי ואינו פשוט לביצוע," מוסיף קרן. "לכן אני מאוד שמח שתפקידי הנוכחי ואופי העבודה מאפשר לעובדיי ולי לשבת כמעט מדי ערב לסעוד את ארוחת הערב בחיק המשפחות שלנו."
נחום ביתן | "האושר האמיתי של הורים הוא לראות את הילדים נהנים"
"אני מברך על פרויקט 'שולחן משפחתי', שמאד מתחבר עם ערכי רשת "יינות ביתן", אומר נחום ביתן, בעלי רשת יינות ביתן. "במסגרת הפרויקט אעודד את עובדי הרשת לצאת בזמן מהעבודה, ובכך להקדיש יותר זמן איכות לבני המשפחה. זהו נוהג מבורך, שאדאג לשמור עליו גם בהמשך.
"אני משוכנע שיש 'אפקט דומינו' שמתחיל בעצם ממצב הרוח שאיתו מגיע אדם לעבודה. אותו עובד יקרין את האנרגיות הטובות גם על הלקוחות, שייהנו משירות אדיב יותר. גם ההפך הוא הנכון, אדם שטוב לו בעבודה – יחזור הביתה עם אנרגיות חיוביות, שאותן יחלוק עם בני המשפחה בארוחת הערב.
"עבורי משפחה היא ערך עליון. הרגעים הטובים בחיים הם הרגעים שבהם כל בני המשפחה נאספים סביב השולחן לארוחה טעימה. ערך המשפחה הוא גם העיקרון המוביל את הרשת, בכל 67 סניפיה. אנו פועלים למען רווחת המשפחות של יותר 4,800-מ עובדי הרשת וגם של מאות אלפי לקוחותינו.
"ארוחה משפחתית היא הזמן הטוב ביותר לדבר ולשמוע על כל מה שעבר במהלך היום על האנ - שים שאנחנו כל כך אוהבים. זוהי הזדמנות להירגע, לנוח ולצחוק ביחד. הציפייה לארוחה המשפחתית ממלאת את הלב באושר במהלך כל היום. זוהי הזדמנות לפנק את היל - דים, ובמקרה שלי גם את הנכדים, במשהו טעים. הרי האושר האמיתי של הורים הוא פשוט לראות את ילדיהם נהנים."
חן אברהם | "הכנת ארוחה עם הילדים תתרום ללכידות המשפחה"
"ברגע שהאיזון בין העבודה לבין הבית מופר, זה משפיע באופן אוטומטי על התפוקות בעבודה," אומרת חן אברהם, סמנכ"לית משאבי אנוש של חברת כצט. "לכן, העבודה לא צריכה לבוא על חשבון זמן איכות עם המשפחה."
לדבריה, "כשעובד מרגיש שזה לגיטימי שהוא ייצא מוקדם בימים מסוימים כשאין לחץ, הוא מחזיר לחברה ברגעים שבהם החברה צריכה אותו. לא רק שזה לא פוגע בפרויקטים ובלוחות הזמנים, אלא אף מגדיל את רמת שביעות הרצון של העובדים.
"במקביל, כשיש פרויקטים חשובים או כשיש עומס לא צריך להגיד לאף אחד להישאר יותר שעות בע - בודה, אלא אנשים נרתמים מעצמם למאמץ."
קהיליית העובדים של כצט מגוונת וכוללת הורים לילדים צעירים, שרוצים לחזור הביתה מוקדם כדי לבלות זמן איכות משפחתי, לצד סבים וסבתות, שלא פעם נחלצים לסייע בגידול הנכדים.
מהי השיטה לאפשר לעובדים לצאת הביתה מוקדם וליהנות מזמן איכות עם המשפחה?
"עובדים רבים מקבלים אייפדים, טלפונים ומחשבים ניידים ועושים את העבודה בשעות הנוחות להם, מבלי לוותר על הזמן עם המשפחה והילדים ועל הארוחה המשפחתית," מספרת אברהם.
הטיפ שלה לארוחה משפחתית: "השתדלו להכין לפחות פעם בשבוע את הארוחה בשיתוף עם הילדים. זה יתרום ללכידות המשפחה."
אברהם מוסיפה: "לעובדות כצט יש את אפשרות הבחירה לצאת מס - פר פעמים בשבוע בסביבות שעה ארבע אחר הצהריים כדי לבלות עם המשפחה והילדים."
לארוחת הערב המשפחתית יש חשיבות מכרעת בחיזוק הביטחון העצמי של הילדים ובסיוע למעבר לאכילה בריאה יותר. ברביעי משפחתי נחזור מוקדם יותר הביתה ונשב יחד לארוחת ערב משפחתית.




