שתף קטע נבחר

משרון גל עד יפעת שאשא ביטון: היכרות עם החברים החדשים בכנסת

לפחות שליש מהכנסת ה-20 תורכב מאנשים חדשים, חלקם מהווים רוב במפלגות כמו כולנו וחלק ניכר מהמחנה הציוני. ואיזה דם חדש הזרים הליכוד?

שנתיים אחרי שחברי הכנסת הנוכחיים נבחרו אליה, הם כבר נחשבים ותיקים. כשליש מאנשי הכנסת ה-20 יהיו חדשים, והם יעברו ב-29 במרס יום עיון מיוחד לקראת הכנתם לתפקידם החדש. חלקם מוכרים מהציבוריות הישראלית ועבדו כנבחרים במועצות ועיריות מקומיות, אך כעת יעלו כיתה לליגה של הגדולים. היכרות ראשונה.

 

הליכוד

אורן חזן, מקום 30. חזן הוא בנו של חבר הכנסת לשעבר יחיאל חזן, שזכור לכולם מפרשת ההצבעה הכפולה וגניבה לכאורה של מוח ההצבעה. על פי התחזיות הוא בפנים, אבל חזן מעדיף לחכות. "אני כרגע מאוד מתוח, אני כבר לא יודע – אומרים 29, 30 או 32 מנדטים", הוא אומר. "אני מעדיף לחכות בסבלנות לתוצאות הסופיות, סומך על החיילים שיצביעו נכון ולליכוד, מאמין שאכנס לכנסת הבאה. בתחילת הקמפיין אפילו התערבתי, אמרתי שהליכוד יסיים או 17-19 מנדטים או 30-32, וניצחתי בהתערבות על זה".

 

עו"ד דוד ביטן, מקום 16. נציג השפלה ברשימה, ומשמש כחבר מועצת העיר ראשון לציון כ-27 שנה, ממלא מקום ראש העירייה בתשע השנים האחרונות. התמודד בבחירות המקדימות לכנסת ה-19 בשנת 2013 אבל הגיע למקום ה-21 ולמקום ה-35 לאחר השילוב עם ישראל ביתנו, וכתוצאה מכך לא נכנס לכנסת. נשוי ואב לשני ילדים.

 

ז'קי לוי (55), מקום 18. ראש עיריית בית שאן לשעבר ובנו של ח"כ לשעבר דוד לוי ואחיה של ח"כ אורלי לוי-אבקסיס (ישראל ביתנו). נפצע לפני כ-13 שנה בפיגוע טרור בסניף הליכוד, שבו נהרגו שישה אנשים. כיהן כיו"ר המרכז לשלטון מקומי. בבחירות המוניציפאליות של 2013 הפסיד את ראשות העיר. בתחילת החודש הוגש נגדו ונגד בכירים בעיריית בית שאן כתב אישום על עבירות בתחום איכות הסביבה. נשוי ואב לשבעה ילדים.

 

 

יואב קיש (46), מקום 19. טייס קרב במילואים בחיל האוויר בדרגת סגן אלוף וטייס אזרחי באל על. היה אחד ממנהיגי מחאת המילואימניקים ופעיל במאהל "הפראיירים". מונה לפני כשנתיים על ידי נתניהו לכהן כנציג הציבור בוועדה לקידום השוויון בנטל. התמודד על מקום ברשימת הליכוד לכנסת ה-19 אך לא הגיע למקום ריאלי. בתחילת מערכת הבחירות בפריימריז הודיע כי יתמודד מול נתניהו על ראשות הליכוד, אך חזר בו. נשוי ואב לשלושה.

 

דוד אמסלם (54), מקום 21. נציג מחוז ירושלים, ומתגורר במעלה אדומים. שימש בעבר יו"ר סניף הליכוד בירושלים. עבר בעירייה במשך יותר מ-20 שנה ובתפקידו האחרון שימש מנהל אגף שיפור פני העיר. ידוע כמתנגד בולט לראש עיריית ירושלים, ניר ברקת. אלמן ואב לשניים. מיקי זוהר (35), מקום 22. סגן ראש עיריית קריית גת, נשוי ואב לארבעה. שימש שנים כפעיל חברתי, לרוב בהתנדבות, ומתפרנס בתחום הנדל"ן. יש לו תואר ראשון ושני במשפטים, ובתקופת הפריימריז היה לקראת סיום התמחותו כעורך דין. נשוי ואב לארבעה. 

 

ד"ר ענת ברקו (55), מקום 23. סא"ל במיל', קרימינולוגית ומחברת הספרים "בדרך לגן עדן" ו"אישה פצצה". נפגשה במשך שני עשורים עם אסירות ואסירים פלסטינים, בין היתר כאלה שהכירו מקרוב את ראש הזרוע הצבאית של חמאס, מוחמד דף. ברקו היא עמיתת מחקר במכון למדיניות נגד טרור במרכז הבינתחומי הרצליה. ילידת ישראל להורים יוצאי עיראק, נשואה לראובן, מזרחן ויועץ לענייני ערבים למפקד משטרת ירושלים. אם לשלושה ילדים.

 

נאווה בוקר (44), מקום 25. עיתונאית ופעילה ציבורית למען זכויות הכבאים ושיפור מערך הכבאות וההצלה. אלמנתו של תת-ניצב ליאור בוקר שניספה באסון הכרמל ב-2010. את בוקר הכירה בגיל 27, כשהייתה גרושה ועם שתי בנות. הנחתה באחרונה את כנס הנשים למען אשת ראש הממשלה, שרה נתניהו. "אני עוסקת בארבע השנים האחרונות בכל מה שקשור בהצלת חיים ובמוכנות לשעת חירום. בעקבות אסון הכרמל, שבו נספה בעלי, הקמתי קרן שתומכת במערך הכבאות וההצלה, במסגרתה פעלתי באופן וולונטארי. אני מתכוונת להמשיך ולקדם את הנושא גם בכנסת", אמרה.

 

ד"ר אברהם נגוסה (57), מקום 27. פעיל חברתי ופוליטי שעוסק בקידום העלייה היהודית מאתיופיה ולשיפור איכות הקליטה של העולם. עלה ארצה ב-1985, בעל תואר שני בעבודה סוציאלית מהאוניברסיטה העברית, תואר שני ביזמות ומינהל עסקים מאוניברסיטת סווינבורן במלבורן באוסטרליה, וד"ר לפילוסופיה בתחום החינוך מאוניברסיטת סאסקס שבאנגליה. נשוי ואב לשתיים.

 

נורית קורן (55), מקום 28. עורכת דין, בת להורים עולים מתימן, אם לארבעה מהרצליה, שהתחתנה בגין 17, וכיום סבתא. החלה את לימודיה האקדמיים בגיל 38 והיום בעלת תואר ראשון במדעי החברה והרוח ותואר ראשון ושני במשפטים. היתה מנהלת לשכתו של השר ארדן בכהונתו כשר להגנת הסביבה.

 

ירון מזוז (53), מקום 29. פעיל בליכוד זה 25 שנה. משמש כמשנה לראש עיריית קריית ביאליק ופעיל חברתי למען האוכלוסיות החלשות באזור חיפה, הקריות, עכו ונהריה.

 

המחנה הציוני

 פרופ' מנואל טרכטנברג (65), מקום 11. טרכטנברג שוריין ברשימה על ידי ציפי לבני, והיה מועמד לתפקיד שר האוצר מטעם המפלגה. הוא היה זה שעמד בראש הוועדה שקמה בעקבות המחאה הגדולה בקיץ 2011. בתפקידיו האחרונים היה יו"ר הוועדה לתכנון ולתקצוב של המועצה להשכלה גבוהה ופרופ' מן המניין בבית הספר לכלכלה על שם ברגלס באוניברסיטת תל אביב. טרכטנברג נולד בקורדובה שבארגנטינה, עלה ארצה בגיל 16, השלים תואר ראשון בכלכלה ב-1973 וקיבל תואר ד"ר מאוניברסיטת הארוורד ב-1983. נשוי, אב לשלוש בנות וסב לנכד.

 

עו"ד רויטל סוויד (48), מקום 14. עוסקת במקצוע כבר 23 שנה וכיהנה כסגנית יו"ר מחוז ת"א והמרכז בלשכת עורכי הדין, יו"ר הוועדה לעניינים פליליים במחוז זה וחברה בוועדה המייעצת לבחירת שופטים. ייצגה בין השאר את רוני רון ומארי פיזם בתיק רצח הילדה רוז, ומשפחות פשע כמו משפחת אבוטבול. משמשת כמרצה למשפטים במכללת שערי משפט ושימשה יו"ר ועדת הערר לארנונה בעיריית רעננה. נשואה ואם לארבעה. "זו הפעם הראשונה שאני שליחת ציבור ויש הרגשה של מחויבות גדולה. אנחנו מחויבים לשרת את הציבור במצוקות האמיתיות", אמרה הבוקר. היא בעלת תואר ראשון ושני במשפטים, בעלת משרד עורכי דין, וייצגה קורבנות אלימות ותקיפה מינית בהתנדבות.

 

 

דני עטר (57), מקום 15. שימש כראש המועצה האזורית גלבוע כ-20 שנה וידוע באזורו כ"בולדוזר". הוא נולד במושב דבורה שלמרגלות הגלבוע, שירת כלוחם בגולני, עבר קורס מ"כים חי"ר וקורס קציני חי"ר, שימש מפקד מחלקה בגולני ומפקד פלוגה בגדוד 13. לחם במלחמת לבנון הראשונה והשתחרר בדרגת סא"ל. נשוי ואב לשלושה.

 

זוהיר בהלול (64), מקום 17. העיתונאי ושדרן הספורט האגדי, עשה גם הוא את הדרך למשכן כמו ריבם מעמיתיו. אמו, שהייתה עיתונאית, ניהלה בית יתומים בעכו וממנה ספג את רזי המקצוע. הוא החל את עבודתו העיתונאית ב-1974, כשהתקבל כתחקירן לרשות השידור והפך לשדרן ספורט בכיר ברדיו ("שירים ושערים") ובערוץ הראשון. הוא המשיך בעבודתו העיתונאית שבמסגרתה התמקד במגזר הערבי והוציא עם חבריו רמי ברוש ויגאל ביטון את "האנציקלופדיה לספורט הישראלי". אלמן ואב לשלושה.

 

 

איתן ברושי (65), מקום 18. בתפקידו האחרון שימש כמזכיר התנועה הקיבוצית ולשעבר ראש המועצה האזורית עמק יזרעאל, מנכ"ל משרד המדע, התרבות והספורט ועוזרו לענייני התיישבות, תשתית ואזורי פיתוח של אהוד ברק בתקופתו כשר הביטחון. נולד בקיבוץ גשר וחבר קיבוץ גבת. נשוי ואב לחמישה.

 

קסניה סבטלובה (37), מקום 21. כמו טרכטנברג, גם היא משוריינת של "התנועה". סבטלובה היא עיתונאית ודוקטורנטית האוניברסיטה העברית בירושלים, ושימשה במשך שנים כפרשנית לענייני ערבים של ערוץ 9 המשדר בשפה הרוסית. היא נולדה במוסקבה ועלתה ארצה בגיל 14. בעלת תואר ראשון ושני בלימודי האיסלם והמזרח התיכון מהאוניברסיטה העברית. סיקרה את מלחמת עיראק ודיווחה מסוריה, לבנון, כיכר תחריר במצרים ומלזיה. ראיינה את יאסר ערפאת, אחמד יאסין ואבו מאזן. מוגדרת כתשובה הנשית לצבי יחזקאלי בגלל עבודתה בתחום גברי. בזוגיות ואם לתאומות. "אפעל נגד הגזענות והאפליה בחברה הישראלית על שלל רבדיה ומגזריה, ולמען זכותו של כל איש ואישה במדינת ישראל לחיות במקום בו ערכי השוויון, הצדק החברתי וכבוד האדם הם ערכי על", אמרה.

 

איילת נחמיאס-ורבין (44), מקום 22. עורכת דין, תעשיינית ודירקטורית בחברות שונות. הקימה את "פורום משפחות המילואימניקים" (נשואה לסא"ל במיל') ואת הסניף הישראלי של ארגון הדירקטוריות הבינלאומי. חברת מפלגת העבודה מאז 1991 והחלה את דרכה בה כשליוותה את יצחק רבין לפני שנבחר לראשות הממשלה בשנת 1992. שימשה כעוזרת ליועץ המשפטי במשרד ראש הממשלה ולאחר רצח רבין ב-1995 כיהנה כמנכ"לית עמותת "שלום חבר" להנצחתו. נשואה ואם לשלושה.

 

יוסי יונה (61), מקום 23. שימש עד לאחרונה פרופסור לפילוסופיה של החינוך באוניברסיטת בן גוריון, חבר הנהלה במרכז אדווה ועמית מחקר בכיר במכון ון ליר בירושלים. מראשי יוזמת ז'נבה וישראל ליזמות וממייסדי הקשת הדמוקרטית המזרחית. כבר ב-2012 הצטרף למפלגת העבודה והתמודד בבחירות המקדימות לכנסת ה-19, אך לא נכנס לכנסת בהיותו במקום ה-20 ברשימה.

 

אייל בן ראובן (60), מקום 24. משוריין התנועה. הוא אלוף (במיל'), שימש כסגן מפקד פיקוד צפון, ראש מטה יבשה בתעשייה האווירית, מפקד הגיס הצפוני ומפקד המכללה לביטחון לאומי. שימש כמנכ"ל עמותת "לחופש נולד" לקידום שחרור שבויי צה"ל ובעל חברות לייעוץ ביטחוני ואסטרטגי. נשוי ואב לארבעה.

 

כולנו

יואב גלנט, מקום 2. נולד וגדל ביפו, בן למשפחת ניצולי שואה. ב-1977 התגייס לשייטת 13 וכשסיים קורס קצינים שב לשירות ביחידה. גלנט היה אלוף פיקוד דרום (2005 - 2010). בספטמבר 2010 אישרה הממשלה את המלצת שר הביטחון למנותו לרמטכ"ל ה-20 אולם בעקבות חשדות לעברות תכנון ובנייה שביצע בביתו, בוטל המינוי. גלנט נקרא על שם מבצע במלחמת העצמאות - מבצע יואב שבו השתתף אביו - שנפטר בעת שגלנט היה בן 17. גלנט רואה עצמו כמועמד ראוי להיות שר ביטחון והראשון לזכות בתיק מטעם המפלגה במידה ותקבל אותו, אתמול עם פרסום תוצאות המדגם נשאל האם יש לו כוונות לדרוש את התפקיד ואמר "נדבר על דרך ולא על תפקידים וניתן למשה כחלון לנהל את המשא ומתן כפי שהוא יודע לעשות. אני מרוצה מאוד מהתוצאות. זה הישג אדיר".

 

אלי אלאלוף, מקום 3. אלאלוף נולד במרוקו ועלה ארצה ב-1967. הוא חתן פרס ישראל, וככל הנראה מועמד טבעי של 'כולנו' לתפקיד שר הרווחה - אם יקבלו את התיק. עמד בראש ועדה הנושאת את שמו שהציגה תוכנית לצמצום העוני במחיר של מיליארדי שקלים, אולם הדבר לא יצא אל הפועל – ואם היה יוצא – בקיצוץ ניכר. בעבר לקח חלק בפרויקט שיקום שכונות ולאחר מכן היה עבד בסוכנות היהודית, שימש כמנכ"ל קרן רש”י ובשנת2006 נמנה בין משיאי המשואות בטקס יום העצמאות.

 

 

מייקל אורן (60), מקום 4. נולד בארצות הברית והייה מגיע מגיל 15 בשל קיץ לעבוד כמתנדב בקיבוץ גן שמואל. בגיל 23, אחרי שסיים את תאריו באוניברסיטאות קולומביה ופרינסטון – עלה לישראל והתגייס לצנחנים. מונה בשנת 2009 לשגריר ישראל בארצות הברית וסיים את כהונתו בדצמבר 2013. "יש לי חלום לשרת את המדינה בתחום שאני מכיר", אמר עם היוודע התוצאות. "אני עדיין לא עוסק בתפירת חליפות, יש לנו עוד מאבק. המטרה היא להציל את מדינת ישראל מקטסטרופה. אי אפשר להתעלם מהעבודה שיש גורמים בעולם מאיימים להחרים אותנו ולהטיל סנקציות". נשוי לסאלי, לבני הזוג 3 ילדים.

 

רחל עזריה (38), מקום 5. ירושלמית שהתחנכה בבני עקיבא ושירתה בצה"ל כמורה חיילת. בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה. החלה את פעילותה הציבורית כסטודנטית. הייתה ממובילות מחאת העגלות, שדרשה תנאים טובים יותר לגידול ילדים. סגנית ראש העיר ירושלים והממונה על מעמד האישה בעירייה. במערכות הבחירות המוניציפאליות הובילה מאבק נגד הסירוב לפרסם תמונות של נשים על אוטובוסים בבירה וכן פעלה נגד הדרת נשים. נשואה לאלישיב, מורה לגמרא, ואם לארבעה.

 

טלי פלוסקוב (53), מקום 6. נולדה במולדובה ועלתה לישראל בשנת 1991. כיהנה בארבע השנים האחרונות כראשת העיר ערד (מטעם ישראל ביתנו), והייתה יוצאת ברית המועצות הראשונה שנבחרה לראשות העירייה. מקום העבודה הראשון שלה בישראל היה כחדרנית בבית מלון בים המלח, והיא עבדה גם כפקידה בבנק. את הקריירה הפוליטית החלה כחברת מועצת עיר, וב-2010 נבחרה לראשות העירייה.

 

עו"ד מירב בן ארי (39), מקום 10. מכהנת כחברת מועצת העיר ת"א-יפו מטעם רשימת "רוב העיר". בעלת תואר ראשון במשפטים וממשל מהמרכז הבינתחומי בהרצליה, ולימודי תואר שני במנהל עסקים והתמחות במנהיגות ציבורית. בשנה הראשונה ללימודים, כאשר לא קיבלה מלגה, נסעה לעבוד במשך שלושה חודשים 'בבאסטה' ביפן, כדי לחסוך כסף ללימודים. כיהנה כיו"ר אגודת הסטודנטים במרכז הבינתחומי. בצה"ל שימשה בין היתר קצינת החינוך של חטיבת גולני.

 

ד"ר יפעת שאשא ביטון (41), מקום 7. נולדה וגדלה בקריית שמונה. בשש השנים האחרונות מכהנת כחברת מועצת העיר. בעלת תואר הדוקטורט מהחוג לחינוך באוניברסיטת חיפה, שאותו קיבלה כשהייתה בת 29 בלבד. נשואה ואמא לשלושה ילדים.

 

רועי פולקמן (39), מקום 9. מומחה במדיניות ציבורית, לשעבר מנהל האגף למדיניות ותכנון אסטרטגי ויועץ לראש העיר ירושלים. ממייסדי ארגון הצעירים רוח חדשה. בשנתיים האחרונות משמש פולקמן כיועץ אסטרטגי למגזר הציבורי והשלישי. הוא בעל תואר ראשון בכלכלה, איסלאם ולימודי המזרח התיכון מהאוניברסיטה העברית ותואר שני במדיניות ציבורית.

 

אלי כהן (42), מקום 8. תושב חולון, רואה חשבון במקצועו, מרצה באוניברסיטת תל-אביב, רב-סרן (במיל'), מילא מספר תפקידים בכירים במגזר העסקי האחרון כמשנה למנכ"ל של חברת הכשרת הישוב. נשוי ואב לארבעה.

 

יש עתיד

חיים ילין (56), מקום 7. זכור לכולם מימי מבצע "צוק איתן" כראש המועצה האזורית אשכול, ואחד הפרצופים הבולטים במבצע זה. נולד בארגנטינה ועלה ארצה בגיל 18, שירת כחייל בודד כמדריך בקורס מפקדי טנקים. הצטרף לקיבוץ בארי, בו הוא חבר עד היום. בתפקידו האחרון כראש המועצה האזורית אשכול כיהן מאז 2007. בנו, ששירת כלוחם ב"צוק איתן" נפצע קל. נשוי ואב לארבעה. "הדבר שהכי חשוב לי הוא לטפל בעוטף עזה דרך הכנסת, בהתיישבות ובחקלאות. אלה אותם דברים שבמשך שנים כבר לא טופלו וצריך להבין שאם אין חקלאות אין התיישבות ואם אין התיישבות אין כלום מבחינתנו". 

 

 

הרשימה המשותפת

איימן עודה (40), מקום 1. ראש הרשימה המשותפת שסחפה את המגזר ל-13 מנדטים והסירה את האיום שלא לעבור את אחוז החסימה. שימש כמזכיר החזית הדמוקרטית לשלום ולשוויון (חד"ש), גדל בחיפה, נשוי ואב לשלוה ילדים. עורך דין במקצועו.

 

עאידה תומה - סלימאן (50), מקום 5. במקור מנצרת וכיום גרה בעכו. חברת הלשכה הפוליטית של חד"ש וגם של המפלגה הקומוניסטית. עבדה במשך ארבע שנים כעורכת ראשית של יומון "אלאתחאד", שימשה כמנכ"לית נשים נגד אלימות ופעילה במישור הבינלאומי בנושאי שלום ונגד כיבוש ולמען זכויות נשים.

 

 

מהנדס עבד אלחכים חאג' (51), מקום 6. שייך לתנועה האסלאמית, גר בטייבה ואב לארבעה ילדים. בוגר הטכניון בשני תארים בהנדסה אזרחית והנדסה גיאודטית, ובעבר נבחר לראשות עיריית טייבה. לשעבר חבר הלשכה של רשימת האיחוד הערבי מסוף שנת ה-90.

 

עו"ד אוסמה אלסעדי (52), מקום 12. תושב עראבה שבגליל התחתון. נשוי ואב לחמישה, למד באוניברסיטה העברית והיה יו"ר התאחדות הסטודנטים בישראל ומפכ"ל תע"ל מאז 1996.

 

ד"ר יוסף ג'בארין (43), מקום 10. תושב אום אל-פחם, נשוי ואב לארבעה ילדים. מרצה למשפט זכויות אדם ולחינוך במכללה האקדמית תל חי ובאוניברסיטת חיפה. מנהל מייסד של מרכז דיראסאת, המרכז הערבי למשפט ומדיניות. בעבר הייועץ משפטי באגודה לזכויות האזרח בישראל (חיפה והצפון). כתב את הפרק המשפטי במסמך החזון העתידי של הערבים הפלסטינים בישראל בשנת 2006.

 

ד"ר עבדאללה אבו מערוף (50), מקום 13. נציג העדה הדרוזית, גר בירכא. הוא מראשוני סרבני המצפון בעדה הערבית-דרוזית. למד רפואה בברית המועצות, התמחה באורלוגיה. הוא מראשוני הרופאים בכפר ירכא, ממנהיגי ועד היזומה הערבי-דרוזי.

 

הבית היהודי

ינון מגל (46), מקום 6 (משוריין). לשעבר עורך ראשי אתר 'וואלה'. שירת בצה"ל כקצין בסיירת מטכ"ל. את תחילת דרכו העיתונאית החל ככתב בקול ישראל, לאחר מכן שימש ככתב שטחים בגלי צה"ל, ולאחר מכן ככתב צבאי בערוץ 10. לאחר מכן הגיש במשך ארבע שנים את מהדורת "מבט". מגל, שאינו חובש כיפה הצהיר כי הוא שומר שבת וילדיו לומדים בחינוך הממלכתי דתי. נשוי ואב לשלושה. גר בתל אביב.

 

 

עו"ד בצלאל סמוטריץ (35), מקום 8 (שריון של תקומה). לשעבר יו"ר תנועת 'רגבים', העוסקת במעקב ותיעוד אחר פעילות בלתי חוקית של פלסטינים באדמות המדינה בתחומי הקו הירוק וביהודה ושומרון. חבר מפלגת 'תקומה' המזוהה עם הציבור החרד"לי.בשנת 2005, ימים ספורים לפני ביצוע תכנית ההתנתקות, נעצר סמוטריץ על ידי השב"כ בחשד כי היה ממארגני תוכנית המחאה נגד פינוי הישובים בגוש קטיף שכללו חסימות כבישים ושריפת צמיגים. לאחר שלושה שבועות שוחרר מבלי שהוגש נגדו כתב אישום. בשנת 2006 היה מעורב בארגון "מצעד הבהמות" בירושלים כנגד האוכלוסייה הגאה. נשוי ואב לחמישה, גר בקדומים.

 

ישראל ביתנו

שרון גל (40), מקום 5. גרוש פעמיים ואב לשני ילדים, גר בקרית אונו. עיתונאי ואיש טלוויזיה, לשעבר מגיש התוכניות "לילה כלכלי" בערוץ 10, התוכנית "שרון גל בשבע" ששודרה בערוץ 20 והתוכנית "שרון גל" ששודרה מידי יום ברדיו תל אביב. שירת בגלי צה"ל, לאחר מכן הגיש תוכנית ברדיו חיפה ושימש ככתב עיתון "הארץ" בצפון. בשנת 2014 הודיע על כניסתו לתחום הנדל"ן והקים את חברת "שרון גל יזמות".

 

 

אילן שוחט (40), מקום 4. נשוי ואב לשלושה ילדים. ראש עיריית צפת משנת 2008. עם בחירתו באותה השנה כיהן כראש העיר הצעיר בישראל. קרוי על שם דודתו, אילנה נאמן ז"ל, שנרצחה בפיגוע במעלות בשנת 1974. בשנת 2012 נחקר ביחידה הארצית לחקירות הונאה בחשד שנטל שוחד במערכת הבחירות שהתקיימה בשנת 2008, אך לבסוף הודיעה פרקליטת מחוז צפון על סגירת התיק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביגיל עוזי, דוברות ישראל ביתנו
שרון גל ונאווה בוקר
צילום: אביגיל עוזי, דוברות ישראל ביתנו
צילום: אלעד גרשגורן, גיל נחושתן
ד"ר שאשא וזוהיר בהלול
צילום: אלעד גרשגורן, גיל נחושתן
מומלצים