שתף קטע נבחר

עכשיו זה מדעי: הפרידה מסוכנת לבריאות

כל מי שחווה שברון לב בחייו יודע שהפגיעה הנפשית מיד מתורגמת לפגיעה פיזית. הראלה ישי עם 5 עובדות מדעיות שמוכיחות עד כמה הפרידה רעה לגוף של כולנו

מי שאי פעם חווה שברון לב (וזה כולל כמעט את כולנו), יודע שהכאב הוא לא רק נפשי אלא גם פיזי. תחושת האובדן והאבל ממערכת היחסים שהלכה ולא תשוב עוד, מייצרת בגוף שלנו תחושות רעות במיוחד שמסכנות אותו, וכדי להדגים עד כמה מזיקה הפרידה לגופינו, ריכזתי עבורכם 5 עובדות מדעיות שהוכחו לאורך השנים, ומוכיחות עד כמה הפרידה רעה לבריאות שלנו.

 

עוד בנושא:

לאחל חג שמח לאקס? ומה אם המשיך הלאה?

מי סובל יותר בזמן פרידה: העוזב או הנעזב?

 

1. שימו לב למשקל שלכם

בקרב מרבית האנשים, מצב של שברון לב גורם לשינוי קיצוני במשקל. חלק הופכים לאכלנים אובססיביים - הם מכניסים לפה כל מה שבא ליד ואוכלים מזון מנחם בתקווה שהאוכל ישכיח מהם את הצרות. אותם אנשים מן הסתם משמינים בתהליך היגון שלהם, ואחר כך מרגישים עוד יותר רע עם עצמם בגלל הקילוגרמים המיותרים שהתווספו לגופם. החלק השני של האנשים פשוט נמנעים מאוכל, לפעמים עד כדי צום של ממש. מרוב שהם עצובים, הם לא מסוגלים בכלל לחשוב על אוכל, ועם כל הכבוד לדיאטה, אין ספק שהמצב הקיצוני הזה גם הוא לא טוב לבריאות.

 

2. ג'אנקי של אהבה

האהבה ממכרת, בדיוק כמו סמים, ובאופן ספציפי יותר – ניתן להשוות אותה לקוקאין. כשאנחנו מאוהבים ההשפעה דומה לזו של הקוקאין, וברגע שהגוף נאלץ להיגמל מסם זה או מאהבה שכבר איננה, הוא חווה גמילה קשה שכרוכה בכאבים בלתי נסבלים, פסיכולוגיים ופיזיים כאחד.

 

לא מאמין שהיא שברה לי את הלב (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
לא מאמין שהיא שברה לי את הלב(צילום: Shutterstock)

 

3. אובדן הזהות העצמית

רופאים טוענים כי לאחר פרידה מתעוררת בעיה באשר לתחושת הזהות שלנו. הוכח כי מערכות יחסים משפיעות על האופן בו אנו חושבים על עצמנו, ולכן ברגע שמערכת יחסים מתפרקת, עולות שאלות כמו: "מי אני", "למה הזוגיות לא הצליחה?", "האם מגיעה לי אהבה?" וכדומה. אין ספק שהביטחון העצמי שלנו חווה פגיעה קשה וזה עוד יותר מעצים את בעיית הזהות.

 

4. מרגיש כמו תאונה, אבל ממשיך להתנהג רגיל

כשמישהו עוזב אותנו, התחושה היא כאילו נדרסנו ע"י מכונית. אין כאב גדול מזה. ואפילו שמבחינה פיסית לא חוויתם שום פציעה, הגוף שלכם אומר למוח שהגוף כואב. מחקרים הוכיחו כי האזור במוח שאחראי על כאב פיזי "נדלק" גם במצב שחווים פרידה קשה.

 

5. כאבים, כאבים בכל מקום

כשאנחנו מאוהבים, הגוף שלנו מפריש הורמונים כמו דופאמין ואוקסיטוצין שגורמים לנו לחוש אושר וסיפוק. הרי כאמור, לאהבה יש השפעה דומה לזו של סמים. אך ברגע שאותה אהבה נגמרת, אותם הורמונים מדהימים יוצאים מהגוף ובמקומם מגיעים הורמונים אחרים כמו קורטיזול שגורמים לסטרס. ההשפעה הישירה היא כאבי שרירים, כאבי ראש, שרירים תפוסים, ולעיתים אפילו לחץ בחזה. בקיצור, שברון לב באמת כואב.

 

היינו שניים שהפכו לאחד (shutterstock) (shutterstock)
היינו שניים שהפכו לאחד(shutterstock)

 

ולאחר כל העובדות המדעיות הללו, שמוכיחות למעשה את מה שכולנו כבר יודעים באופן אינטואיטיבי או בזכות ניסיון החיים שלנו, הרשו לי לסיים בנימה אישית: האמינו לי שאני יודעת כמה זה כואב לעבור שברון לב, אך בבקשה מכם, אל תאפשרו לעצמכם להיכנס לרחמים עצמיים.

 

 

זה בסדר גמור להיות ב"דיכי" תקופה מסוימת - להסתגר בבית, לאכול גלידות ו"לטחון" את הטלוויזיה, אבל אל תגזימו, כי זה רק יעשה לכם עוד יותר רע. הדרך הכי טובה לצאת מזה היא לאסוף את עצמכם עד כמה שאפשר ולחזור לחיים. אז היפגשו עם חברים, לכו לחוגים, עשו ספורט או כל דבר שיוציא אתכם מהבדידות ומהמחשבות הבלתי-פוסקות על שברון הלב שלכם.

 

לאורך השנים הכרתי הרבה אנשים, חלקם חברים וחלקם לקוחות, שחוו שברון לב. ממה שראיתי בשטח, דווקא אלה שהיו חזקים ולא נתנו ל"דיכי" להשתלט עליהם, הצליחו למצוא אהבה עוד יותר גדולה בסוף. אז נכון, זה לא תמיד פשוט, ולא כולנו קורצנו מהחומר הזה שהופך אנשים להיות חזקים, אבל אני בהחלט מאמינה שיש לנו שליטה על האופן שבו אנחנו מקבלים את מה שהחיים מזמנים לנו. לכן אני ממליצה בחום: קחו את עצמכם בידיים, ואל תתנו לשום דבר לשבור אתכם. סלחו לי על הקלישאה, אבל אם תחשבו חיובי - יבואו לכם דברים טובים. זה בדוק. 

 

הכותבת היא הראלה ישי, שדכנית למעלה מ-20 שנה ובעלת רשת משרדי השידוכים "דו-לב"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
עכשיו עצוב בלעדיך
צילום: shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים