שתף קטע נבחר

למה מצניחים זבובים ממטוס?

כדי להילחם בזבובי הפירות, המטילים ביצים בתוך הפרי, פותחה שיטה שבה מוצנחים ממטוס זבובים שעברו עיקור רדיואקטיבי. צפו בלוחמה הביולוגית נגד המזיקים

זבוב הפירות הוא אחד המזיקים הגדולים ביותר לחקלאות. ריסוס ברעל נגד הזבובים, מזיק לסביבה ופוגע במי התהום בבריאות התושבים. בחברת bio bee מצאו לכך פתרון - ריסוס הפרדסים בזבובים מעוקרים.

 

 

3 מיליון זבובים, שעברו תהליך של עיקור רדיואקטיבי, מוצנחים ממטוס בנגב המערבי ובאזור עמק הירדן כדי שיזדווגו עם הנקבות. ""אנחנו לוקחים רק את הזכרים, מעקרים אותם ושולחים אותם לטבע. התפקיד היחיד שלהם הוא להזדווג", מסביר נדב מישור, מנהל אתר ההגחה בקיבוץ גבולות. "הביצים שהן יטילו לא יתפתחו. אנחנו משתמשים בזבוב עצמו - נגדו".

 

עוד בקיימות וכלכלה ירוקה

 

מכניסים את הזבובים למטוס, לפני הפיזור (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
מכניסים את הזבובים למטוס, לפני הפיזור(צילום: רועי עידן)

 

כשהזבובים מגיעים לבגרות מינית, מפנקים אותם בשמן ג'ינג'ר לחיזוק האון המיני, מקררים אותם - כדי שלא יעופו ויברחו, ודוחסים אותם לתוך מחסנית הריסוס. מחסניות הריסוס מוטענות על מטוס ריסוס ייעודי שמיד ממריא לאוויר.

 

המטוס הקטן כולל צוות של טייס ומשחרר זבובים. בהתאם לתוכנית העבודה משחררים את הזבובים מעל הפרדס המתאים. הזבובים המקוררים מתחממים מקרני השמש ומיד מתחילים במלאכת החיזור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי עידן
הזבובים המעוקרים
צילום: רועי עידן
צילום: רועי עידן
הריסוס הביולוגי
צילום: רועי עידן
מומלצים