שתף קטע נבחר

פנר/אולקר: אגוז קשה אבל אפשרי לפיצוח

לאלופה הטורקית יש סגל מדהים ואת המאמן הטוב באירופה במילניום הנוכחי, אבל גם בעיה בעמדת הרכז. אין ספק ששחקניו של ז'ליקו אוברדוביץ' יהוו אתגר לא פשוט, אבל בהחלט אפשרי לעומת מפגש פוטנציאלי עם צסק"א מוסקבה

הוקמה: 1913 (אוחדה עם פנרחבצ'ה ב-2006)

תארים: 6 אליפויות טורקיה, 4 גביעי מדינה

אולם: אולקר ספורט ארנה (13,800 מקומות ישיבה)

מאזן בטופ 16: 3:11 (מקום שני)

מאזן בשלב הבתים: 2:8 (מקום שני בבית 3)

מאזן בטורקיה: 6:19 (מקום ראשון)

 

במכבי ת"א אולי נשמו לרווחה לאחר שנמנעו ממפגש עם צסק"א מוסקבה בהצלבה, אבל גם פנרבחצ'ה/אולקר היא קבוצה נהדרת, ועם יתרון הביתיות, יש לה עדיפות רצינית על אלופת אירופה. עם המאמן הטוב ביבשת בעשור וחצי האחרונים, ז'ליקו אוברדוביץ', וסגל חלומי שכל מאמן אירופי היה גאה להדריך, האלופה הטורקית נראית כמו משוכה לא פשוטה עבור קבוצתו של גיא גודס.

 

 

זוהי עונתו השנייה של אוברדוביץ' במועדון הטורקי (מסיים חוזה בשווי של 6 מיליון יורו לשנתיים!). הסרבי, לו הייתה יד חופשית בבניית הקבוצה, משך הרבה תותחים כבדים לטורקיה בקיץ האחרון, בדיוק כמו שעשה ב-2013 - רק שאז זה לא עבד מי יודע מה (פנר/אולקר הודחה כבר בטופ 16).

 

אוברדוביץ'. שם ענק באירופה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
אוברדוביץ'. שם ענק באירופה(צילום: EPA)

 

ההחתמה המרשימה ביותר בקיץ הייתה זו של יאן וסלי הצ'כי שעזב את ה-NBA. גם אנדרו גאודלוק, שהגיע מקאזאן אחרי שסיים כ-MVP של היורוקאפ וליגת ה-VTB, נחת באולקר ספורט ארנה. בוגדן בוגדנוביץ' הסרבי, שהעדיף להמשיך באירופה למרות שנבחר במקום ה-27 ע"י פיניקס בדראפט האחרון, הוא עוד החתמה מרשימה של אוברדוביץ', ואפשר להמשיך הלאה והלאה עם השמות הנוצצים.

 

למרות כל השמות החדשים שהגיעו, מי שעושה את העבודה על הצד הטוב ביותר, ואף נבחר למצטיין חודש מארס ביורוליג, הוא נמניה בייליצה הסרבי - מהשרידים הבודדים של העונה שעברה, שהייתה יחסית עגומה עד שהסתיימה עם זכייה באליפות טורקיה.

 

בייליצה מעל קירילנקו. המצטיין בקבוצה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
בייליצה מעל קירילנקו. המצטיין בקבוצה(צילום: EPA)

 

בייליצה היה אמור לפרוץ כבר לפני כמה שנים בלבוראל קוצ'ה, אבל פציעות ובעיות שונות ומשונות מנעו זאת ממנו. בטורקיה הוא מקבל אשראי גדול מאוברדוביץ', ועונה לו עם 13.1 נקודות ו-10 ריבאונדים בטופ 16. יחד עם בובאן מריאנוביץ', הנפיל של הכוכב האדום, מדובר בשני השחקנים היחידים ביורוליג שעומדים על ממוצעים של מספרים כפולים הן בנקודות והן בריבאונדים.

 

למעט המשחק הראשון העונה במפעל האירופי הבכיר, אותו סיים עם מדד איכות חד-ספרתי במדד האיכות, בכל שאר המחזורים בייליצה עמד על 10 נקודות או יותר מדד, נתון מדהים שמראה בעיקר על יציבות ועל תרומתו הרבה לפנר/אולקר.

 

גאודלוק חוסם את פאפאס. רכש מצוין (צילום: AFP) (צילום: AFP)
גאודלוק חוסם את פאפאס. רכש מצוין(צילום: AFP)

 

גאודלוק, הסקורר של הטורקים, הוא מלך הסלים של הקבוצה (16 נקודות), כשווסלי (11.6 נקודות) ובוגדנוביץ' (11.1), משלימים רביעייה התקפית מרשימה.

 

נקודות התורפה: היעדר רכז אמיתי

פציעתו של ריקי היקמן, שסיים את העונה לפני שבועיים אחרי שקרע את גיד אכילס (פציעה זהה לזו של גיא פניני), קריטית מאוד לפנר/אולקר מהסיבה הפשוטה - לקבוצה אין באמת רכז טבעי ברמות הגבוהות. גאודלוק ובוגדנוביץ' יודעים להוביל כדור, אבל הם לא בדיוק רכזים (גם היקמן הוא לא רכז טבעי, אבל אוברדוביץ' סמך עליו יותר בעמדה הזו).

 

היקמן. גמר את העונה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
היקמן. גמר את העונה(צילום: EPA)

 

מי שיצטרך לקחת עליו יותר הוא הכישרון הטורקי קנאן סיפאהי, חלק מדור הזהב של הכדורסל המקומי שזכה באליפות אירופה עם נבחרת הנוער ואמור להוביל את העתודה הטורקית בקיץ הנוכחי. אוברדוביץ' ניסה לקדם אותו בשלב הבתים, ונתן לו קרוב ל-12 דקות למשחק, אבל בטופ 16 הוא ירד לקצת יותר מ-8 דקות. בהיעדרו של היקמן, נראה שהגארד הצעיר והכישרוני יהפוך ליותר משמעותי ברוטציה של פנר/אולקר.

 

מי שמאכזב למדי הוא ניקוס זיזיס היווני. הגארד שהחל את העונה בקאזאן הרוסית נדד לפנר/אולקר במטרה לחזק את הקו האחורי אחרי שקבוצתו הודחה בשלב הבתים של היורוליג, אך למרות הרצון הטוב והעובדה שהוא מקבל יותר מ-20 דקות למשחק, זיזיס מנפק רק 3.9 נקודות.

 

זיזיס בקאזאן. לא התאקלם בטורקיה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
זיזיס בקאזאן. לא התאקלם בטורקיה(צילום: AFP)

 

המספרים מוכיחים: פנר/אולקר לא גדולה בהרבה על מכבי ת"א

אמנם הסגל הטורקי מרשים מזה של גיא גודס, וגם בעמדת המאמן יש לפנר/אולקר יתרון, אבל כמכלול שתי הקבוצות שוות למדי בלא מעט קטגוריות סטטיסטיות.

 

פנר/אולקר קוטפת 36.6 ריבאונדים למשחק, מכבי עם אותו מספר בדיוק. הקבוצה הטורקית חוטפת 5 כדורים, הצהובים 6.2. כמות האסיסטים אותם מוסרים שחקניו של אוברדוביץ' עומדת על 16.9 למשחק, גם כאן מכבי ת"א עוקפת את יריבתה (17.7 - 5 ביורוליג). שתיהן גם קבוצות עונשין נוראיות. מכבי אחרונה במפעל (66 אחוזים), פנר/אולקר לא הרבה לפניה עם 67 אחוזים.

 

אוגוז סאבאש מול ואסקס. דמיון בריבאונדים ובאסיסטים (צילום: EPA) (צילום: EPA)
אוגוז סאבאש מול ואסקס. דמיון בריבאונדים ובאסיסטים(צילום: EPA)
 

 

אז איפה הטורקים כן מקדימים את הקבוצה הישראלית? במדד האיכות (89.6 לעומת 85.6), בנקודות: 80.2 כנגד 76.7 של הצהובים, בכמות הנקודות אותה סופגת האלופה הטורקית (73.2) לעומת 77.5 של האלופה הישראלית, וגם באיבודים - 11.8 איבודי כדור, כשמכבי מאבדת 13.1 כדורים למשחק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
פנר/אולקר מול צסק"א מוסקבה
צילום: EPA
מומלצים