שתף קטע נבחר

בלי טופס 17: קואלה נכנסה לביה"ח באוסטרליה

בשלוש וחצי לפנות בוקר, אזור הקבלה בחדר המיון בבית החולים בעיר המילטון באוסטרליה היה שומם לחלוטין מלבד נוכחות מצומצמת של עובדי המקום. מצלמות האבטחה תיעדו קואלה סקרנית שהגיעה לסיור קצר במקום ועזבה לאחר מספר דקות

מבקר מפתיע בחדר המיון בבית החולים בעיר המילטון במערב אוסטרליה. אל אזור המתנת החולים נכנס קואלה זכר, שזכה לכינוי "בלינקי ביל". הדלתות האוטומטיות נפתחו והוא צעד פנימה בסקרנות. מצלמות האבטחה תיעדו אותו משוטט בחדר ההמתנה במשך מספר דקות עד שהוא מצא את דרכו שוב מחוץ למבנה.

 

 

בשעות האחרונות הסרטון הפך לויראלי ברשת לאחר שבית החולים הפיץ אותו בעמוד הפייסבוק שלו. לדברי הנהלת בית החולים הקואלה היתה רגועה מאוד כשנכנסה אל בית החולים.

 

ביל הקואלה שוטט במשך כשלוש דקות בחדר ההמתנה עד שהתקרב אל דלתות היציאה ושם הן נפתחו שוב באופן אוטומטי והוא יצא מהמקום.

 

האירוע עצמו אירע ב-20 לאפריל אך הסרטון רק הופץ לרשת אתמול (ב') ומאז שודר ברשתות טלוויזיה ברחבי העולם והחל לצבור צפיות רבות ברשת. האירוע זכה לסיקור עולמי משעשע, אך מצבן של הקואלות נמצא בכי רע בטבע האוסטרלי.

 

ביל וחבריו בסכנת הכחדה בטבע

הממשלה באוסטרליה פרסמה בסוף השנה שעברה תוכנית שנועדה להפחית את השפעות הפיתוח של שטחים מיוערים למטרות חקלאות, תעשייה, תשתיות ובנייה על אוכלוסיית הקואלות בניסיון לעצור את ההכחדה של היונקים הפרוותיים.

 

אוכלוסיית הקואלות נפגעה קשות עקב ירידה בכמות הצמחייה הדרושה לה למזון ולמחייה וכן עקב פגיעות רבות של קואלות מדי שנה החוצות כבישים ונדרסות או קואלות שמותקפות על ידי כלבי מחמד. בטבע מסוגלות הקואלות להגיע לגיל של 13-18 שנה ולעיתים גם ל-20 שנה.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 

לפני כשלוש שנים הרשויות באוסטרליה הכריזו על הקואלות כבעל חיים שעתידו בסכנה באזורים מסויימים ברחבי המדינה, עקב ירידה חדה במספרן מאז שנות ה-90.

 

ברשויות טוענים כי הגורמים לירידה במספר הקואלות נובעים מכריית מחצבים באזורי המחייה של הקואלות, כריתת עצים המהווים את מקום המחייה והמזון של היונקים הקטנים לטובת הרחבת ערים ופיתוח תשתיות וחקלאות, דריסות רבות על ידי רכבים, תקיפות כלבי פרא ואפילו מחלות. כל אלה הביאו לפגיעה באוכלוסיית הקואלות באזור קווינסלנד, ניו סאות' וויילס וגם באזור סידני.

 

גם לאקלים יש השפעה על הקואלות. הבצורות הקשות שפקדו את המדינה לפני כ-23 שנה פגעו במקור המזון היחיד של הקואלות - אזורי יערות נרחבים התייבשו לחלוטין וללא עצים, הקואלות לא תוכלנה לשרוד.

 

הקואלות הוגדרו באזורים מסויימים במדינה כמין שעתידו בסכנה. משמעות הדבר היא כי אם לא יינקטו בפעולות להגנה על הקואלות, באזורים בהם הוגדרו הקואלות בסכנת הכחדה, מספרן צפוי להמשיך לרדת ב-30 אחוז בעשור הקרוב.

 

כיום אין אומדן מדוייק לגבי גודל האוכלוסיה של הקואלות ועל פי הערכות מספרן נע בין 40 אלף פרטים למאות אלפים. בארגוני שימור טוענים בתוקף כי רק באמצעות תוכנית לטווח של 20-30 שנה לנטיעה מאסיבית של יערות ברחבי המדינה ומעבר בטוח באזורים הללו לקואלות, ניתן יהיה להצילן מהכחדה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Western District Health Service
באה לבקר
צילום: Western District Health Service
מומלצים