שתף קטע נבחר

אָקוּמָקוּ, סיפור ההצלחה של הסוּפּר לאוכל ביתי מוכן

החגיגה חוזרת על עצמה כל שבוע מחדש, בעיקר לקראת סוף השבוע: כאלפיים משפחות לא פותחות את השבת בלי לעבור קודם ב"אקומקו", סופר של אוכל מוכן באור יהודה, ולדאוג לאוכל בטעם ביתי משובח, ממטבחי כל העדות. צריך רק לבחור: טבית עירקי, קובה, מפרום, גפילטע פיש ובלינצ'ס פטריות ועוד. מה הסוד של אקומקו שהוקמה לפני כעשור? איך הפכו 500 מ"ר עם שפע עצום של מנות בניצוחו של השף ויקטור לכתובת חובה למשפחות שבעות שמספרן רק הולך וגדל? על סיפור ההצלחה של אקומקו, האוכל והתופעה

עירקים? פולנים? טריפוליטאים? מרוקאים? לא משנה מאיזו עדה אתם, מאכלי בית אמא או סבתא קשורים ודאי גם אצלכם לזיכרונות ילדות נפלאים, בהם מככבים הניחוחות העולים ממטבחה של הבשלנית המשפחתית שאף פעם לא היו לה מתחרים. כן, באוכל הושקעה תמיד בחירת חומרים טריים מהשוק ומהקצב, הרבה עבודה, ידע שעבר מאם לבת והמון המון אהבה.

 

אמנם בעולמנו המודרני יש כבר מתכונים מגוגל, אבל אין לנו את הפנאי, הסבלנות והאנרגיה שהיו לסבתא. אז איך אנחנו והילדים שלנו נהנה מטעם של אוכל ביתי מפנק כשגם סבתא גילתה אופני בילוי נוספים מלבד בישול וניקיון סירים? ואיך כל זה קשור לסיפור ההצלחה הגדול של "אקומקו"?



מעגל ההצלחה לא מפסיק להתרחב

לפני תשע שנים, באור יהודה, הקים יאיר משיח את אקומקו – בית אוכל למאכלים ביתיים. בשנים הראשונות היה הדגש על מאכלים מהמטבח העירקי. השם אקומקו מורכב מהמלים העירקיות אקו – יש, ומקו – אין, שמשמעותן מבטאת את חזון המסעדה: אוכל טוב – יש, טירחה – אין, כלומר לספק אוכל איכותי בטעם ביתי, ולחסוך ללקוחות את הטרחה הכרוכה בהכנת ארוחות השבת.

 

"התחלנו עם אוכל עירקי", אומר משיח, "ועם הלקוחות שהלכו והתרבו, התרבו גם הבקשות למאכלי עדות שונים. וכך הצטרפו לתפריט אוכל פרסי, אוכל מרוקאי, אוכל בוכרי, אוכל אשכנזי, ומה לא".

 

אקומקו הפך לימים ל"סופר ענק לאוכל ביתי מוכן" שמתפרש על פני 500 מ"ר, אבל ההתרחבות באה לידי ביטוי במימדים רבים: לאורך השנים הלך והתרחב גם מעגל הלקוחות בצורה חסרת תקדים. מגרעין נאמן ראשון של משפחות מאור יהודה התפשטה השמועה לכל אזור בקעת אונו. ובשנים האחרונות אנו עדים כבר לתופעה: המוסד המקומי, מושך אליו גם לקוחות מרמת גן, גבעתיים, ראשל"צ, פתח תקוה והרצליה, המרחיקים עד לאור יהודה כדי לקחת הביתה אוכל לשבּת. חלקם מעדיפים להזמין מראש ולבצע הזמנות בטלפון.

צילום: יח"צ
(צילום: יח"צ)

למה לבחור אם אפשר גם וגם וגם?

תיכנסו לאקומקו פעם אחת ותבינו. העין מתמודדת עם השפע העצום, הצבעוני והריחני, של 200 מנות ויותר של מאכלי עדות ועמים. ומה בתפריט? נתחיל ב-5 סוגי חמין, כשמעל כולם מתבלט החמין העירקי – המוכר בשם "טְבִּית", שלקראת כל שבת הוא להיט; תבשיל עוף ואורז בטעם גן עדן המתבשל לילה שלם בתנור, עם שלל תבלינים. אפרופו מטבח עירקי, אקומקו מציעים 20 (!) סוגים של קובה.

 

מה עוד יש לאכול? בסדר אקראי בהחלט: קוסקוס, מפרום, סיני מוקפץ, תאילנדי, עופות, בשרים על האש, פסטות, גפילטעפיש, סוגי אורז, אוכל פרסי, תפוחי אדמה, פסטלים, ממולאים, שניצלים, בלינצ'ס פטריות, אוכל צמחוני, מוסקה, ירקות, אוכל טורקי, מצ'ומה (ריאות בסגנון טריפוליטאי), צלי, גולש, דגים, מעיים ממולאים, אושפלו, סלטים והרשימה עוד ארוכה. והכל בהקפדה על כשרות, בהשגחת הרבנות אור יהודה.

 

קשה לבחור? למען האמת לא צריך. כל התבשילים כבר הוכנו בשבילכם, ואתם יכולים להביא לארוחה קצת מכל דבר - כל אחד נהנה ממה שהוא אוהב.

 

בתיאבון, וזה קל גם בכיס

אבל עוד יתרון של המקום המופלא הזה נוגע לכיס. כלומר, הקניה השבועית עושה קל גם בכיס: כ-30-40 שקלים לסועד בארוחה מלאה כל טוב. מחיר כזה מסביר גם מהפן הכלכלי את תופעת הלקוחות המתרבים.

 

אקומקו מאכילה מדי שבוע מעל אלפיים משפחות והמספרים, כאמור, כאמור רק גדלים. אם כך, השאלה המתבקשת: מהו המתכון להצלחה?

 

יאיר עזמי מרמת גן, לקוח מזה חמש שנים: "האוכל תמיד טרי, נקי, ותמיד מגיע בזמן. זה התחיל באירוע משפחתי, הם תקתקו הכל והיו נדיבים באופן מפתיע. איך אומר לי יאיר משיח? 'קודם כל תהיה מרוצה'. הוא משאיר אצלי את הכלים, משפחה ממש. מחזיר אותי לאמון של פעם".

 

לקוחה ותיקה נוספת היא שרה לוין-ליסטוקין מיהוד: הייתי בכמה מקומות ואף מקום לא תפס אותי עד שהגעתי לאקומקו. אני ממליצה מאז לכל הקרובים והחברות. הכל ברמה, נקי וקפדני. והאכפתיות שלהם. אני מרימה טלפון וכשאני מגיעה הכל מוכן באריזות אסתטיות, ישר לאוטו. אם אני צריכה לחלק ציונים: טעמים 10, אדיבות 10, הכל 10".

 

ומי שחוזר שוב ושוב לאקומקו הם גם עסקים שנהנים מהמזון המצוין של אקומקו במסגרת שירותי הסעדה לעובדים. נפתלי לוי, חבר ועד עובדי "תנופורט": הוועד שלנו רוכש מאקומקו קייטרינג לארוחות הצהריים לעובדי החברה. חמישה ימים בשבוע מגיעות עשרות מנות לחדר האוכל של החברה. והעובדים מאוד מרוצים: מהאוכל המצוין, מהשירות ומהנדיבות".

 

האחראי להצלחה הוא, איך לא, השף ויקטור, האמון על המתכונים וגם על הסטנדרט. "למרות שאנחנו מבשלים בכמויות אדירות", אומר ויקטור, "המטרה היא להצליח לשמור על סטנדרט גבוה, כמו בבישול ביתי מוקפד. על פי התגובות והביקושים, אנחנו באמת מצליחים, כל שבוע מחדש. חשוב לי גם שהמטבח שלי יעמוד בתקנים המחמירים של משרד הבריאות". אומר השף ומוסיף: "הרבה פעמים שומעים 'וואו!' מאנשים שמגלים מאכלים שמחזירים אותם לילדות. כל יום שישי אני מתפעל מהתנועה העצומה של לקוחות באקומקו ואומר לעצמי שזה הדלק שלי ושל כולנו להמשיך".

 

המטבח של אקומקו יכול להיכנס מהיום גם אליכם הביתה. אז תגידו לסבתא שבשבת אתם אחראים על האוכל, תזמינו מראש מהמטעמים של אקומקו ושיהיה בתיאבון.

 

  • הכתובת (מומלץ מאוד להגיע, פתוח בכל ימות השבוע): רחוב דוד אלעזר 108, אור יהודה (צמוד לאולמי קינגסטון).
  • טלפון להזמנות: 03-6344652, או באתר
צילום: יח"צ
(צילום: יח"צ)

לאכול במסעדה או לקחת הביתה? רשת אקומקו אקספרס

שני הסניפים הראשונים של אקומקו, מעבר לבסיס האם, נקראים אקומקו אקספרס והם ניצנים של הרשת הצומחת בכיוון מעודכן: גם מסעדה לאכול בחוץ אוכל בטעם הביתי של אקומקו וגם לקחת הביתה

 

כאמור, אם ייחודו של אקומקו הוא בכך שבאים אליו לקחת הביתה, הרי שהמותג אקומקו מתרחב לכיוון של מסעדות אוכל ביתי. בראשון לציון ובאור יהודה עצמה נפתחו הסניפים הראשונים של "אקומקו אקספרס", שמאפשרים לסעוד במקום מהמנות הנבחרות של אקומקו וגם לקחת לאכול בבית, כמו באקומקו המקורי.

 

אמנם סניף אופייני של "אקומקו אקספרס" פחות גדול מבסיס האם באור יהודה, אבל המגוון הוא עצום יחסית לכל מסעדה של אוכל ביתי: עוף, קציצות, דגים, קובה, ממולאים ועוד הרבה. מתי, למשל, אכלתם במסעדה ביתית פרגית ממולאת באורז, בשר עוף טחון ופירות יבשים או בשר ראש עם גרגירי חומוס - בפחות מ-40 שקלים? נכון, המחירים במסעדה זהים למחירי הסופר לאוכל הביתי באור יהודה. גם ביתי, גם טעים, גם משתלם.

 

  • סניפי "אקומקו אקספרס": דרך המכבים 16, ראשל"צ. 03-5441433; משה אביב 16, אור יהודה. 03-6346838.

 

אינגרי - בשר בקר וחצילים ברוטב חמוץ-מתוק

 

המרכיבים:

1 ק"ג בשר לגולאש (שריר או כתף), חתוכים לקוביות

3 בצלים קצוצים

2 שיני שום קלופות וקצוצות

3 חצילים גדולים, חתוכים לקוביות

4 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות או מרוסקות

2 כפות רסק עגבניות

1/2 כוס לימון (כדאי לטעום, ולהוסיף אם צריך)

1 כף סוכר

מלח ופלפל - לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את החצילים לקוביות. ממליחים ומניחים לייבוש במשך כ-1/2 שעה. לאחר מכן סופגים את הנוזלים ואת המלח.
  2. בינתיים מטגנים במעט שמן את קוביות הבשר על מחבת חמה מאוד, עד להזהבה.  מוציאים את הבשר מהמחבת. אם צריך מוסיפים שמן, ומזהיבים בה את הבצלים הקצוצים.
  3. מחזירים את הבשר המטוגן למחבת. מוסיפים שום קצוץ, ואת הפלפל והמלח. מערבבים כמה דקות, ומוסיפים עגבניות מרוסקות.
  4. מערבבים, ומניחים להתבשל מספר דקות. מוסיפים את הרסק, מיץ הלימון והסוכר. מערבבים, טועמים ומתקנים טעמים אם צריך.
  5. יוצקים מים עד לכיסוי. לאחר שהמים רתחו, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש קטנה. בזמן שהתערובת מתבשלת, מטגנים את קוביות החצילים בשמן חצי עמוק עד שיזהיבו. מוסיפים את החצילים לתבשיל הבשר, וממשיכים לבשל על אש נמוכה במשך שעה וחצי. מומלץ להגיש עם אורז לבן.
צילום: יח"צ
(צילום: יח"צ)

 

( )

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טעים וביתי. אוכל מוכן מבית היוצר של אקומוקו
טעים וביתי. אוכל מוכן מבית היוצר של אקומוקו
צילום: יח"צ
מומלצים