שתף קטע נבחר

לקבלת אינפורמציה: מוקד 110, שלום

המוקד המשטרתי החדש נועד לספק לציבור מידע והסברים כדי לייעל את המערכת, וכדי שמוקד 100 יתמקד במקרי חירום בלבד. הקמת המוקד נעשתה בין היתר כתגובה לחטיפת שלושת הנערים בגוש עציון בשנה שעברה

 

 

היום (יום ב') נחנך מוקד 110 החדש של משטרת ישראל. מוקד זה, שעלותו נאמדת בכ-10 מיליון שקלים, ישמש לקבלת מידע והסברים בנושאים משטרתיים, בעוד מוקד 100 של המשטרה ישמש מעתה למקרי חירום בלבד. הקמת המוקד נעשתה בין היתר בשל הסקת מסקנות לאחר אירוע החטיפה והרצח של שלושת הנערים בגוש עציון לפני שנה.

 

המטרה היא שמוקד 100 יתפנה מעתה ואילך לטיפול רק בפניות חירום, זאת לאור העובדה שמדי שנה מתקבלות במוקד 100 כ-8.5 מיליון שיחות, שכ-40% מהן עוסקות בקבלת מידע ואינן מוגדרות כשיחות חירום המצריכות שיגור ניידת לזירה והגשת סיוע לאזרח במצוקה. במשטרה מקווים כי מוקד 110 יקלוט מיליוני שיחות למידע וכי עצם ויסות השיחות יגביר את הקשב והמענה המבצעי של המשטרה לשיחות החירום.

 

מוקד המידע הארצי יפעל במתכונת של 24/7, ויספק תשובות מקצועיות בתחומי משטרה בראייה ארצית, והתשובות יהיו זמינות למוקדנים מתוך מאגר "שאלות ותשובות" שהוכן מבעוד מועד ויעודכן תוך כדי תנועה. מאגר זה נבנה על בסיס ניסיון וידע ארגוני של שכיחות פניות ומידע נדרש וחשוב לציבור, כפי שהתקבלו עד כה במוקד 100, ביחידת חופש המידע ובפניות הציבור דרך עמוד הפייסבוק הרשמי של משטרת ישראל, בהם רישוי נשק, טיפול בדו"ח תנועה, אבידות ומציאות, הסדרי תנועה ועוד.

ארכיון (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
ארכיון(צילום: צביקה טישלר)
 

"סוגיית הקמתו של מוקד מידע משטרתי לצד מוקד חירום נבחנה לאורך שנים בכמה עבודות מטה, הן בשל היותנו ארגון לומד, המבקש לשפר ולהתאים את שירותיו לצורכי הציבור, הן בשל היכולת לשלב ולסנכרן טכנולוגיות מתקדמות, והן בשל החשיבות בהקמת מוקד מידע לאומי שיהווה כתובת אחת לשאלות הציבור באירועים לאומיים גדולים", נמסר מדוברות המשטרה.

 

"דוגמה לכך הם שלושת ימי השלג בפברואר 2015, שבמהלכם התקבלו יותר מ-100 אלף שיחות במוקד המידע שנפתח בשעתו באופן זמני. בנוסף לכך, סגל הפיקוד של המשטרה אימץ את המלצות ועדת הבדיקה המשטרתית שהעלו את חשיבות הקמת מוקד המידע, לאחר שבחנה את תחום המוקדים בעקבות אירוע החטיפה הטרגי שבו נרצחו שלושת הנערים שנחטפו בגוש עציון".

 

דנינו: "חטיפת הנערים זירזה את הקמת המוקד"

מפכ"ל המשטרה, רב-ניצב יוחנן דנינו, אמר עם השקת המוקד החדש: "החלטתי להקים מוקד מידע ארצי. ממצאי הבדיקה של שיחת הטלפון מליל החטיפה זירזו את הליך ההקמה של המוקד. גיל-עד (שער) היה גיבור אמיץ, שברגעי אימה פעל בתושייה יוצאת דופן וידע לעשות את הדבר הנכון – לפנות למוקד 100. לצערנו, המרצחים לא הותירו לנערים סיכוי".

 

הוא הוסיף: "הקמת המוקד מהווה מקפצה משמעותית בטיב השירות והיא תַפנה קשב למוקד החירום. אנחנו גם משיקים את 'המאתר', שיוכל לאתר כל מי שפונה למוקד. ביקשנו לשנות את החוק כדי שנוכל לאתר את כל מי שפונה אך בינתיים זה לא הסתייע, ולכן פותחה אפליקציה שהמתקשר מאפשר לנו לקלוט את מיקומו".

 

אופיר שער, אביו של גיל-עד שער, נציג המשפחות של הנערים שנחטפו, אמר: "מבחינתנו אני יכול להגיד, עם כל הכאב שיש לנו ועם כל השכול שאנו נמצאים בו, שיש לנו הערכה גדולה למשטרת ישראל ולכוחות הביטחון. מאחורי כל מחשב עומד בן אדם, ולכן החשיבות הגדולה של אותו מוקד תלויה באחריותו של אדם, של מי שנמצא בצד השני. המעשה של גיל-עד הוא גבורה עילאית. אנו נשאלים אם יש לנו כעס – מבחינתנו המוקד הזה הוא לקיחת אחריות וזו ההוכחה. אם מערכת יודעת להפיק לקחים, אני יכול בשם המשפחות, מתוך הכאב שקיים, להעריך ולקוות שלא יקרו מקרים כדוגמת זאת בארץ".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר
מוקד 100 של המשטרה. ארכיון
צילום: צביקה טישלר
מומלצים