שתף קטע נבחר

"תעשיית המזון היא הפתרון, לא הבעיה"

איציק תמיר, מנכ"ל קוקה קולה כינה את חוק המזון "מופרך עם תוצאות איומות". טען בכנס המזון: "חייב לקום גוף שיהיה משותף לממשלה לקמעונאים וליצרנים שיחסל ביורוקרטיה מיותרת ויבדוק את הרגולציה". בנוסף קרא להשקיע במפעלים בפריפריה ולהחזיר את החינוך הטכנולוגי לבתי הספר

מנכ"ל החברה המרכזית למשקאות קלים (קוקה קולה, טרה) ויו"ר איגוד תעשיות המזון איציק תמיר אמר בכנס מזון בעידן החדש שמתקיים היום (ב') בכפר המכביה, כי חוק המזון מוזר ומופרך. עוד אמר כי ההתאהבות של הממשלות בייבוא תהרוס את התעשייה המקומית, בעיקר זו שבפריפריה, יחד עם היעדר השקעה בחינוך טכנולוגי. ח"כ שלי יחימוביץ שנאמה בכנס אמרה שאין מדינה בעולם ש"מתפשטת" ככה ומאפשרת ייבוא בלי להגן על הייצור המקומי.

 

כתבות נוספות בערוץ הצרכנות :

הרשתות נגד שקיפות מחירים: "יצרתם קרטל"

שקיפות מחירים: לא כל הרשתות עומדות בחוק

חוק המזון נכנס לתוקף. מה זה אומר?

 

"עשינו חישוב באיגוד שאם כל תעשיית המזון תוותר על הרווח המצרפי ותעבוד באפס רווח, אז מחירי המזון ירדו ב-5%-6%. כמה עשרות שקלים בחודש למשפחה", אמר.

 

"מצד שני, לא תהיה תעשיית מזון. כל אזרח במדינת ישראל יודע שמעל 50% ממחיר הדלק הולך לממשלה. כשהמחיר עולה - זה בגלל הממשלה. אצלנו כ-35% מעלות הייצור זה כסף שהולך לממשלה. רק שם אנחנו מתחילים. ואז יש לנו את עלויות השיווק והתפעול וגם קצת רווח. לפעמים הרבה. זו לא בושה להרוויח. מי שעובד חכם צריך להרוויח. את זה הצרכן לא מבין.

 

"הצרכן חושב שיוקר המחיה הוא בגלל המזון. למרות שהמזון הוא פסיק. חושבים שכל תזוזה במחיר המוצרים מקורה אך ורק ביצרנים. ואנחנו יודעים שזה לא ככה. התעשייה בכלל ותעשיית המזון בפרט, היא לא הבעיה היא הפתרון. מדינת ישראל שהיא אי קטן, אוי ואבוי לה אם לא תוכל לספק לתושביה את המזון שהם צורכים. אם מישהו בממשלה חושב שלא צריך להחזיק תעשיית מזון בישראל שיגיד שנדע איפה אנחנו עומדים.

 

"מזה 4 שנים נעשה תהליך רצוף של דה לגיטימציה של תעשיית המזון מישהו החליט שלא צריך תעשיית מזון בישראל. חושבים שיש פה חבורה של טייקונים שכל מה שהם חושבים, זה איך לעשוק את הצרכן וכל מה שצריך זה להוריד להם את הראש".

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

  

חוק המזון הוצאות של מיליונים מיותרים

תמיר התמרמר נגד חוק המזון, התמרמרות לה שותפים קמעונאים וספקים כאחד כפי שעלה השבוע מדיון בוועדת הכלכלה בחובת שקיפות המחירים הכלולה בחוק. "כל מי שמדבר איתנו מהממשלה אומר שחיוני שתהיה תעשיית מזון בישראל ובפועל עושים בדיוק ההיפך", אמר. "אז מציאים כל בוקר תקנה חדשה, חוק חדש, רגולציה חדשה שלא תביא שום תועלת. אנחנו לא נגד רגולציה. אנחנו נגד בליל של עשרות גופים שונים ומשונים. זה כסף שנזרק לפח.

 

"מגיעים מחוקקים לרגע וממציאים חוקים שאין להם שום קשר למציאות. חוק המזון למשל, שהוא חוק מופרך שנעשה לא בשת"פ עם היצרנים והקמעונאים. יצא מן יצור מוזר ולא מובן שעושה המון בלגן והוצאות של עשרות מיליונים מיותרים ולא עושה שום דבר טוב. איפה המחוקקים שחוקקו ת החוק המוזר הזה? הם אינם. אנחנו נשארנו ואנחנו צריכים לשאת בעלויות שלו ובתוצאות האיומות שלו".

 

יחד עם ח"כ שלי יחימוביץ הוא דיבר נגד ייבוא פרוע. " האופנה החדשה - ייבוא", אמר. "ייבוא של מה? של אבטלה מחו"ל לישראל? איזה היגיון יש במתן עדיפות ואפליה והטבות למדינות שיש בהן הטבות, בלי שמאפשרים לנו לעבוד באותם תנאים? מה המטרה, להרוס את תעשיית המזון בישראל?

 

"למה לא להשקיע אנרגיה וכסף בהטבות למפעלים קטנים בפריפריה? למה להתחרות במפעל ענק ששולח לפה עודפי ייצור, במקום להשקיע במפעלים קטנים? למה אי אפשר למצוא עובדי ייצור ותעשייה מיומנים, עם הכשרה טכנולוגית והנדסית? כי לא משקיעים בחינוך וטכנולוגיה.

.

לטענתו, "חייב לקום גוף שיהיה משותף לממשלה לקמעונאים וליצרנים ויעשה 3 דברים מיידיים: יחסל את הביורוקרטיה המיותרת שעולה הון עתק ולהקים גוף שבודק כל רגולציה שיוצאת. בנוסף, לייצר תחרות בתוך המשחק, בתוך ענף המזון. יש המון מפעלים קטנים ברמה גבוהה ביותר, עם ידע טכנולוגי עצום ורצון כביר שלא זקוקים לעזרה טכנולוגית רבה. ודבר שלישי: להחזיר את החינוך המקצועי הטכנולוגי לבתי הספר. אסור שייעלם".

 

שלי יחימוביץ: הפתרון הוא בהוזלת הגז

יחימוביץ אמרה בכנס: "אתם בעיני תעשיית האמת האמיתית הממשית של מדינת ישראל, להבדיל מתעשייה שכל כולה מכשירים פיננסיים ומינופים. כאן אנחנו מדברים על תעשיית אמת שיש בה הרבה השקעה וסיכון ועבודה אמיתית. אתם מהווים התשתית של ביטחון המזון בישראל. בלי ביטחון מזון אין מדינה. שלא נדבר על כך שאתם ספקי מקומות עבודה מהגדולים במשק.

 

"אני יודעת שתרופת הפלא בעיני הממשלות ליוקר המחיה זה ייבוא. אין מדינה אחרת שנוהגת כך. לא ארה"ב הקפיטליסטית שמגינה על התעשיות שלה. לא צרפת. לא מדינות אירופה. אנחנו מייצרים ומייבאים ודאי אבל למדינת ישראל יש נטייה מופרזת להתפשט לחלוטין מול ייבוא. אין יד מרסנת בכלל: האם ייבוא באמת יוריד מחירים? האם יהרוס תעשיות מקומיות ויקבע מחירים גבוהים?

 

"אנחנו מדינה מתוקנת שמשלמת שכר מינימום, על אף שאינו גבוה מספיק לטעמי. אנחנו לא רוצים להיות סין או טורקיה, לכן מראש יש נטל כבד יותר על התעשייה המקומית מאשר מדינות בהן כוח האדם זול להחריד".

 

לטענתה, אחת הדרכים להוריד את מחירי המזון היא להזרים גז זול למפעלים. "אם הגז יישאר בידי מונופול תשובה ונובל אנרג'י תשלמו לא 6 דולר אלא 29 דולר", אמרה.

 

עוד אמרה כי: "יש דרכים רבות לעודד תחרות במשק עצמו, למשל שינוי התמהיל בחוק השקעות הון שמפעלי המזון שאינם מייצאים יהנו גם מהטבות ההון"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מנכ"ל קוקה קולה, איציק תמיר
מומלצים