שתף קטע נבחר

אושר: לא צריך אבחון באישור מחלה למעסיק

ועדת העבודה, הרווחה והבריאות החליטה למחוק את הסעיף בתקנות דמי מחלה, המחייב רופא לציין את אבחון המחלה באישור שמגישים עובדים למעסיקיהם. נציגי המעסיקים התנגדו: "היו מקרים של עובדים שנצפו שוחים בבריכה ומטיילים בקניון ולאחר מכן הגישו אישור מחלה על ימים אלה"

ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת אישרה היום (ג') פה אחד, למחוק את הסעיף בתקנות דמי מחלה, המחייב רופא לציין את אבחון המחלה בתעודת מחלה אותה מגיש עובד למעסיקו. התקנה צפויה להכנס לתוקף עם פרסומה ברשומות על ידי משרד הכלכלה - תוך 120 יום.

 

 

יו"ר הוועדה, ח"כ אלי אלאלוף (כולנו), אמר בדיון, כי "לא ייתכן שרופא משפחה יהיה מחויב למסור מידע רפואי חסוי ורגיש, רק בשל הצורך למנוע ספק ולמצוא צידוק בלבו של המעסיק לחיוניות ההיעדרות. הרופאים אינם שוטרים ואינם צד בעניין יחסי עבודה".  

 

סגנית בכירה ליועץ המשפטי במשרד הכלכלה, עו"ד דבי ספיר-אליעזר, ציינה כי מאז שנקבעו התקנות ב-1976, המורות על חשיפת אבחון המחלה - התקבלו במשרד פניות רבות המעידות על פגיעה בפרטיות העובדים. "שר הכלכלה סבור כי נכון יהיה לבטל את ציון המחלה", אמרה.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

נציגי המעסיקים, עו"ד סיגל סודאי מלשכת המסחר ועו"ד מיכל חילי-וקסמן מהתאחדות התעשיינים, הביעו התנגדות למחיקת הסעיף בשל התופעה של דיווחי מחלה שאינם נכונים. סודאי הדגימה למשל, כי בשנת 2013 נגרם למשק הפסד של 6.6 מיליארד שקל כתוצאה מהיעדרות עובדים בשל ימי מחלה. "למעסיק יש זכות קניין ואבחון המחלה הוא אמצעי הוכחה", אמרה. "אם מדובר במקרה מוצדק, אין לנו כל התנגדות, אבל היו מקרים של עובדים שנצפו שוחים בבריכה ומטיילים בקניון ולאחר מכן הגישו אישור מחלה על ימים אלה".

 

ח"כ עבדאללה אבו-מערוף (הרשימה המשותפת), רופא במקצועו, אמר בדיון, כי הרופא מחויב לתעד את בקשת המוטפל וההחלטה בעניינו בתיק הרפואי - אך אין שום סיבה לחשוף את אלו באופן אוטומאטי בפני המעסיק. 

 

ח"כ מאיר כהן (יש עתיד), אמר כי "על הרופאים לתת את דעתם לעניין אישורי חופשות המחלה שהם מנפיקים. לא ייתכן שבשל אותה מחלה ייתן רופא אחד חופשה של יומיים ורופא אחר חופשה של עשרה ימים". עו"ד חן שמילו מההסתדרות הרפואי, ציין כי הרופא מחויב להאמין למטופל שלו ואם רוצים להימנע מניצול לרעה - יש לאפשר ימי הצהרה במקרים של מחלות קצרות מועד. "לא תמיד יש הצדקה לבדיקת רופא", אמר.

 

יו"ר הוועדה אלאלוף ציין כי אכן קיימת תופעה של דיווחי מחלה שאינם אמת, והודיע כי הוועדה תקיים בחודשים הקרובים דיון מקיף על תקנות דמי המחלה בכללותן. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים