שתף קטע נבחר

צילום: גטי אימג'ס

בת הים הקטנה: נוי דריהן גולשת לצמרת

"מחוץ לרדאר": היא רק בת 15.5 אבל כבר אלופת אירופה בגלישת רוח עד גיל 19. נוי דריהן היא לא רק ההבטחה הגדולה של ענף השייט, אלא ככל הנראה הילדה הכי מוכשרת בספורט הישראלי כיום

מחזה כמו זה שהיה בסוף השבוע האחרון בסיציליה באליפות אירופה לנוער בגלישת רוח, לא רואים בספורט הישראלי בכל יום. על פודיום אחד הצטופפו שלוש ספורטאיות ישראליות שקטפו את כל המדליות באליפות היבשתית.

 

 

בחוד החנית של חבורת הגולשות הישראליות המוכשרות הללו ניצבה נוי דריהן, רק בת 15.5 עולה לכיתה י"א. דריהן הביסה גולשות מבוגרות ומנוסות ממנה והוכתרה לאלופת אירופה עד גיל 19. מכיוון שבמסגרת התחרות נערכה גם האליפות לגילאי 17, דריהן זכתה למעשה בדאבל.

ההישג של דריהן ביסס את מעמדה כהבטחה הגדולה של ענף השייט, כידוע ספק המדליות האולימפיות מס' 1 של ישראל.

 

דריהן בראש הפודיום. הפגינה חוסן מנטאלי נדיר (צילום באדיבות איגוד השיט) (צילום באדיבות איגוד השיט)
דריהן בראש הפודיום. הפגינה חוסן מנטאלי נדיר(צילום באדיבות איגוד השיט)

 

אבל מעבר למדליית הזהב ויכולות הגלישה שהציגה, דריהן הפגינה חוסן מנטאלי הנדיר לילדה בגילה. היא פתחה את התחרות לא טוב ודורגה רק תשיעית בתום היום הראשון, אך עם קאמבק מהסרטים שכלל ניצחונות בארבעה שיוטים ברציפות, היא זכתה בסופו של דבר בכל הקופה.

 

"ביום הראשון הייתי יותר מדי לחוצה", משחזרת דריהן, "אמרתי לעצמי שאני חייבת להתאפס ואז באמת התחלתי להשתפר. התנאים היו מגוונים ולא בהכרח האהובים עליי (דריהן בולטת במיוחד ברוחות חזקות, א.ד.), ביום של שיוט המדליות הייתי הכי לחוצה שיש, אבל הצלחתי בסופו של דבר לסיים אותו ראשונה. האמת שהפתעתי את עצמי, זה דגם עם גולשות מצוינות ולא ציפיתי לזכות בזהב".

 

כשחזרה לחוף, המתינו לה וליתר המדליסטיות הישראליות, חברי המשלחת הישראלית שהשליכו עליהן חול מרוב שמחה. כשנחתה בנתב"ג נשפכו עליה בקבוקי שמפניה באולם מקבלי הפנים.

  

נוי דריהן בפעולה. "ביום הראשון הייתי לחוצה" (באדיבות איגוד השיט) (באדיבות איגוד השיט)
נוי דריהן בפעולה. "ביום הראשון הייתי לחוצה"(באדיבות איגוד השיט)

 

לעמוד הפייסבוק שלה העלתה דריהן תמונה עם פאבל טרנובסקי הפולני, אלוף אירופה הטרי לבוגרים. "אני מכירה אותו מתחרויות קודמות, הפעם הוא היה איתנו במלון ודיברנו הרבה. הוא פרגן לי וציין שעשיתי עבודה טובה".

 

נמצאת בים מגיל אפס

הרומן של דריהן עם הים החל למעשה מילדותה המוקדמת. היא גדלה באילת ומתגוררת בה עד היום, הוריה מנהלים את המרכז הימי בחוף חנניה בעיר. עוד כשהייתה ילדה קטנה ראתה את הגלשנים במקום וגמלה בליבה כי זה מה שהיא רוצה לעשות.

 

את דרכה בענף השייט התחילה דווקא בסירת האופטימיסט, אך בכיתה ה' החליטה לעבור לתחום גלישת הרוח שמשך אותה יותר. ההתאהבות הייתה מיידית ודריהן החלה לייצר תוצאות מרשימות.

 

גולשי העתודה והנוער של ישראל (צילום באדיבות איגוד השיט) (צילום באדיבות איגוד השיט)
גולשי העתודה והנוער של ישראל(צילום באדיבות איגוד השיט)

 

עוד בשנה שעברה היא הוכתרה לאלופת אירופה עד גיל 17 בדגם ה-BIC, המיועד לגולשים צעירים יותר, את ההישג השנה היא כבר עשתה בדגם הניל-פרייד האולימפי.

 

בנוסף היא הוכתרה בשנה שעברה לסגנית אלופת העולם עד גיל 17 בניל-פרייד, ובעוד קצת יותר משבוע תתחרה באליפות העולם לנוער של השנה הנוכחית ותנסה לרכב על גל ההצלחה שלה מאליפות אירופה האחרונה.

 

דריהן היא מהנציגות הבולטות של תקופת רנסנס בגלישת הרוח לנוער בישראל. זוהי השנה השלישית ברציפות שגולשת ישראלית מוכתרת כאלופת אירופה לנוער, קדמו לדריהן שחר טיבי ב-2014 והדר הלר ב-2013. השנה כאמור כבר הייתה באמת חריגה עם הפודיום הכל-ישראלי שכלל מלבד דריהן גם את שי בלנק (מדליית כסף), קטי ספיצ'קוב (מדליית ארד ומדליית כסף בגילאי 17) ומאיה מוריס (מדליית ארד בגילאי 17).

 

"יש לנו קבוצה איכותית במיוחד וטובה", מספרת דריהן, "הרמה שלנו כיום היא מהגבוהות בעולם בקבוצת גיל שלנו. אנחנו משפרות זו את זו. אם היינו מתאמנות לבד, לא היינו מצליחות להשתפר ככה. התחרות בינינו חזקה מאוד, אבל היא נשארת במים. מחוץ למים אנחנו חברות וכמובן מפרגנות אחת לשנייה על ההישגים".

 

הגולשים הצעירים (צילום באדיבות איגוד השיט) (צילום באדיבות איגוד השיט)
הגולשים הצעירים(צילום באדיבות איגוד השיט)

 

למרות גילה הצעיר אפילו ביחס לגולשת נוער, באיגוד השייט כבר מתחילים לכוון אותה לקראת הבוגרים. השנה היא כבר השתתפה בתחרות גביע העולם בהייר יחד עם כל הגולשות מהצמרת העולמית וסיימה במקום ה-29 המכובד מתוך 40 גולשות.

 

"יודעת להתמודד עם לחץ"

"בספורט התוצאות מדברות בעד עצמן. דריהן היא גולשת מאוד מאוד מוכשרת", מעיד עליה המנהל המקצועי של איגוד השייט, אלי צוקרמן, "הנתונים הפיזיים שלה טובים, היא חזקה ויודעת להתמודד עם לחץ".

 

אתה מזהה אצלה את מה שיש בגולשות בכירות כמו לי קורזיץ או מעיין דוידוביץ'?

"הכישרון שלה גדול מאוד, אבל בצמרת העולמית בבוגרות, כולן מאוד מוכשרות ואז צריך עוד דברים כמו נחישות. אני חושב שיש לה את זה, אבל ימים יגידו. היא תצטרך להתחרות שם ואז נראה".

 

דריהן עם שי בלנק וקטי ספיצ'קוב (צילום: באדיבות איגוד השיט) (צילום: באדיבות איגוד השיט)
דריהן עם שי בלנק וקטי ספיצ'קוב(צילום: באדיבות איגוד השיט)

 

איך באמת אתה בתור האחראי על המעטפת המקצועית באיגוד לוקח כישרון כזה ודואג שהוא יממש את הפוטנציאל הגלום בו?

"כשהפודיום הוא כל-ישראלי, המטרה

מבחינתי היא רחבה יותר – לקחת את הטופ העולמי בנוער ולעשות לו טרנספורמציה לבוגרים. במקרה הזה אין קיצורי דרך, אלא רק עבודה קשה עם הרבה השקעה. המטרה כרגע מבחינתן היא אולימפיאדת טוקיו 2020. אנחנו רוצים לעבוד בשיטת נבחרות, והמצב של הנערות כיום בדיוק מתאים לזה. ננסה להרים למעלה נבחרת שלמה ולא רק גולשת אחת".

 

אין לך חשש שכשהן יצטרכו בעתיד להתמודד ביניהן על כרטיס אולימפי בודד, אז כבר יהיה להן קשה להתאמן ביחד כנבחרת?

"היו מדינות בעולם בהן שיטת הנבחרות הצליחה והיו כאלו שלא. ברגע שנגיע למצב שהן מתחרות על כרטיס לאולימפיאדה אז נקווה שזה יעבוד טוב ואם לא, נמצא את הפיתרון".

 

בכלל, יש תחושה שהיה ואקום ומאז לי קורזיץ ומעיין דוידוביץ' ועד לדור הנוכחי הצעיר, לא צמחו כאן הרבה גולשות טובות.

"זה יכול להיות או צירוף מקרים או שהמחזורים הקודמים היו קרובים מדי בגיל לדוידוביץ' וקורזיץ והיה קשה להם לפרוץ. פה פער הגילאים הוא מספיק גדול ומאפשר לרוץ קדימה".  

 

 


 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רן געש, זזיק
נוי דריהן
צילום: רן געש, זזיק
מומלצים