שתף קטע נבחר

"יש לי משהו לספר": כך תגיבו ליציאה מהארון של הילד

חזקו אותו על שבחר לשתף אתכם, שדרו לו מסר שהוא אהוב בדיוק כמו שהיה לפני השיחה ואל תחשבו לרגע על מה יגידו השכנים. לגזור ולשמור - למקרה שתגיע השיחה

עוד כשילדינו קטנים אנחנו מדמיינים וחושבים איך הם יראו כשיגדלו, במה יעבדו, איפה יגורו ועם מי יתחתנו. רוב ההורים בדרך כלל מדמיינים חתונה עם בן המין השני ואז ביום בהיר אחד הילד המתוק שלנו שעכשיו הוא כבר מתבגר, מבקש לשוחח איתנו ואז, ברגע אחד החלום מתנפץ והוא מבשר שהוא יוצא מהארון.

 

כתבות חדשות בערוץ הורים:

כוח נשי: 19 אמהות מאכילות בדרכן

"אמא, משעמם לי" - איך להגיב?

הגיל להתחיל: מתי אפשר לקנות לילד טלפון?

 

בשלב זה הרבה הורים נכנסים לארון מתביישים ונבוכים. תגובות ההורים מגוונות ותלויות בפתיחות ובידע שיש להם בנושא אך יש מספר תגובות שכיחות:

 

הכחשה

כחלק מחוסר הרצון להתמודד ולקבל את הבשורה ישנם הורים שמתכחשים למצב וחושבים שזוהי ודאי תופעה חולפת או אולי זה בגלל שהוא מסתובב עם החבר הזה שמשפיע עליו לרעה.

 

מחשבות נוספות שמאפיינות הכחשה הן שאולי אפשר "לתקן" את זה באמצעות כדורים או שיחות עם פסיכולוג והרי היום ידוע שזה לא עובד.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

אשמה

"כנראה עשיתי משהו לא בסדר" המחשבה שאולי לא ביליתי עם הילד מספיק או אולי אלה דווקא הגירושין או חסך בדמות אב. מחשבות אלה לוקחות את האחריות על ההורים עצמם וכאשר הם רואים עצמם כאשמים קשה להם להתמודד עם המציאות.

 

בושה וחוסר קבלה

"מה יגידו השכנים? החברים? המשפחה? תחושה של רצון להסתיר ולא לשתף את הסביבה מתוך תפיסה שאין בכך מקור לגאווה.לפתע פתאום נשכחות התכונות הנהדרות של הילד והכול מתמקד בנטייה המינית שלו. קושי זה מביא לעיתים אף לדחיית הילד ולניתוק הקשר דבר שעלול להשפיע על בריאותו הנפשית.

 

לפייסבוק הורים כבר הצטרפתם? היכנסו עכשיו

 

כל הורה צריך לשאול את עצמו אם הוא יפסיק לאהוב את ילדו בגלל תכונה שהוא לא אוהב? אם הילד שלי קמצן, עצבני או פחדן - אפסיק לאהוב אותו? כנראה שזה לא ישפיע על אהבתי אליו, ולכן חשוב להבין שאף ילד לא בוחר בנטייה המינית שלו. כאשר מבינים זאת קל להתמודד ולקבל את הילד. חשוב שנתמקד בתכונות האופי שלו, בחוכמה ובנדיבות שלו ולא בנטייה המינית.

 

איך להגיב נכון ולא לפגוע במערכת היחסים עם הילד?

יש הורים שמרגישים עוד לפני שהילד מספר להם אך מחכים שזה יבוא ממנו והוא יזום את השיחה ויש כאלה שזה מפתיע אותם. בין אם אתם מופתעים או לא, חשוב שתגובתכם תכלול את הנושאים הבאים:

 

1. חזקו אותו על שבחר לשתף אתכם והרגיש מספיק בנוח כדי לספר לכם ובכלל השתדלו תמיד לשמור על ערוץ תקשורת זמין עם ילדכם על מנת שתמיד תהיו הכתובת לשיתוף בהתלבטויות ובקבלת החלטות.

 

2. ילדכם זקוק לתמיכה כרגע גם אם אינכם מקבלים זאת באופן מלא כי גם אתם צריכים לעבור תהליך של קבלה, שדרו לו מסר שהוא אהוב בדיוק כמו שהיה עד לפני השיחה.

 

אם אתם מרגישים שלמרות זאת קשה לכם ואתם לא רוצים לאבד את הילד, זו לא בושה לפנות לעזרה מקצועית. יש הורים נוספים שחשים כמוכם וחשוב להרגיש בנוח, הרי בסופו של דבר זה הילד שלכם.

 

אלן דג'נרס מספרת על היציאה מהארון:

 

 

מסר להורים לקטנטנים

חשוב לחנך את ילדנו לפתיחות, לקבלת השונה מגיל צעיר. ילדינו הקטנים לומדים מהתגובות שלנו ולכן חשוב שנהיה ערים לכל מה שיוצא מפינו כאשר אנחנו משוחחים על הומואים, לסביות וטרנסקסואלים.

 

פגשתי הורים שמסרבים לחשוף את ילדיהם לנושא בטענה שהם קטנים מדי או אולי זה יבלבל אותם, אך השיח היום נגיש לנו מכיוון שבכל תוכנית ריאליטי דואגים לשבץ לנו דמות שיצאה מהארון וגם ברחובות אנו רואים זוגות חד מיניים סביבנו ולא ניתן לעצום עיניים כי זה פשוט קיים.

 

ייתכן שהילד מרגיש מגיל צעיר שונה וחושש מתחושה זו ודווקא פתיחות מצידנו תשדר לו קרקע בטוחה. אך גם אם הוא אינו מרגיש משיכה לבני מינו חשוב שילמד לכבד את השונה, במיוחד בשבוע בו ילדה איבדה את חייה רק כי רצתה להביע תמיכה בקהילה הגאה.

 

הכותבת היא מנתחת התנהגות ומדריכת הורים

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
חזקו אותו על שבחר לשתף אתכם
צילום: shutterstock
מומלצים