שתף קטע נבחר

טיפות פרוביוטיקה לתינוקות ולילדים

תופעת "הקוליק" והגזים במערכת העיכול מאפיינת כמעט כל תינוק רך שנולד, ומדירה שינה מעיניהם של ההורים הטריים. התופעה נמשכת לרוב עד גיל 4 חודשים ואחד מתסמיניה המובהקים הוא בכי רב, התכווצויות ועוויתות בבטן.

 

פריצת דרך מחקרית בשנים האחרונות, קושרת את תופעת הקוליק לתופעה מעניינת המתרחשת במעי התינוק. נמצא שלתינוקות הסובלים מ"קוליק" יש חוסר איזון בין קבוצות החיידקים במעי (דיסביוזה). למעשה חוקרים מצאו שלתינוקות עם קוליק יש כמות גדולה יותר של חיידקים קוליפורמים ופחות חיידקים מסוג לקטובצילוס. הרכב לא מאוזן של חיידקים במעי, כפי שמוצאים בתינוקות עם קוליק, עלול לגרום לחילוף חומרים לא תקין במעי של מלחי מרה, חומצות שומן קצרות וגזים, וכתוצאה מכך לגרום לקוליק, כאבי בטן, שלשולים ועצירות.

 

על מנת להילחם בחוסר האיזון במעי,ובתופעות השליליות, שעלולות להיגרם מכך, נמצא חיידק פרוביוטי מיוחד במינו, לקטובצילוס רוטרי פרוטקטיס. חיידק פרוביוטי זה מוגן בפטנט בלעדי בתוסף התזונה החדש "ביוגאיה", שהושק בימים אלו. חיידק הלקטובצילוס רוטרי מסייע ביצירת איזון נכון של חיידקים במעי, ע"י שחרור חומרים שהוא מייצר כדוגמת הרוטרין, חומר ייחודי שרק חיידק זה מייצר ותפקידו למנוע גדילה של חיידקים מעוררי מחלות. בנוסף, החיידק משחרר חומרים כמו חומצה לקטית וחומצה אצטית, שמעודדים גדילה של חיידקים פרוביוטים "טובים" נוספים. בדרך זו חיידק הלקטובצילוס רוטרי פרוטקטיס, שנמצא בביוגאיה, מעודד יצירת איזון נכון של חיידקים במעיובכך גורם להפחתת סימפטומים של קוליק, גזים, כאבי בטן, שלשולים ועצירות.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

על ביוגאיה נערכו מחקרים קליניים רבים וביניהם מחקרים של טיפול בקוליק ,ומחקרים של מניעת קוליק בתינוקות. בשנתיים האחרונות התפרסמו מספר מחקרים בעיתונים החשובים ביותר ברפואת ילדים על ביוגאיה והיעילות הטיפולית שלה בהפחתת בכי בקוליק . המחקרים נערכו על תינוקות ממספר מדינות בעולם, ותוצאות המחקרים הוכיחו שביוגאיה, עם החיידק הפרוביוטי הייחודי שלה, הצליחה להפחית בכי בתינוקות עם קוליק בצורה משמעותית.

 

האם ניתן למנוע קוליק בתינוקות? במחקר גדול וראשון מסוגו רצו לבדוק האם ניתן למנוע קוליק בתינוקות. המחקר נערך בשנה שעברה (2014). נמצא בו שאצל תינוקות שקיבלו מגיל לידה 5 טיפות ביוגאיה ביום, פחת משך זמן הבכי בחצי (53%) לעומת תינוקות שקיבלו פלצבו, כבר בבדיקה שנערכה בגיל חודש. בבדיקה שנערכה בגיל שלושה חודשים, התינוקות בקבוצה שקיבלה ביוגאיה עדיין בכו פחות, באופן משמעותי לעומת הקבוצה שקיבלה פלצבו. לאור התוצאות המוצלחות של הניסוי החוקרים הגיעו למסקנה ששימוש מניעתי בביוגאיה , החל מגיל לידה מפחית באופן משמעותי התפרצויות של קוליק.

 

118 שקל, ברשתות הפארמים בעמדת הרוקח





 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים