שתף קטע נבחר

מחאה נדירה בסין, צילומי מל"ט מראים חורבן

"הילדים שואלים - איך נגדל בריאים", נכתב בכרזה שהניפו תושבים בטיאנג'ין, לאחר האסון שגבה את חייהם של 114 אנשים לפחות. המחדל: המחסנים ובהם הציאניד הרעיל הוצבו סמוך לקומפלקס בניינים. צפו בתמונות מאזור האסון

צילומים ממל"ט מראים בבירור את החורבן לאחר האסון בסין , ואותו הרס מוביל גם למחאה נדירה במדינה הקומוניסטית: כמאה איש שבתיהם נפגעו בפיצוצים האדירים בטיאנג'ין התאספו ודרשו מהממשלה הסינית תשלום פיצויים בעקבות האסון. בינתיים, מניין הקורבנות עלה - 114 נהרגו, 70 עדיין נעדרים. צפו בתמונות מאזור האסון.

 

 

 
החורבן בטיאנג'ין (צילום: AP) (צילום: AP)
החורבן בטיאנג'ין(צילום: AP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

האש עוד בוערת (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
האש עוד בוערת(צילום: רויטרס)

הפיצוצים ביום רביעי האחרון התרחשו במחסנים בנמל טיאנג'ין שבהם היו חומרים רעילים - מאות טונות של נתרן ציאניד. כימיקל רעיל זה הוחזק בכמויות שמפרות את הוראות הבטיחות. הדבר הוביל לחשש מזיהום האזור, לפעולות ניקוי נרחבות ברדיוס של 3 ק"מ ולפינוי תושבים נרחב. 

 

על פי הוראות הבטיחות בסין, על מתקן כזה להיות במרחק של קילומטר לפחות מבנייני מגורים, בנייני משרדים וכבישים ראשיים. אבל על פי המפות המחסנים נמצאו במרחק 500 מטרים בלבד מכביש מהיר ומקומפלקס בנייני מגורים ומשרדים. אותם בניינים בקומפלקס נפגעו, חלונותיהם נשברו וכל המתגוררים בהם פונו.

 

"אנחנו הקורבנות דורשים: ממשלה, קני מחדש את בתינו", נכתב על שלט שהניפו המפגינים מחוץ למלון בטיאנג'ין, שם ערכו בכירים סינים את מסיבת העיתונאים היומית אחרי האסון. "הילדים שואלים - איך נגדל בריאים", נכתב על כרזה אחרת.

המחאה הנדירה בטיאנג'ין (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
המחאה הנדירה בטיאנג'ין(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)


 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

ביאן ג'יאנג, שמתגורר באחד מהבניינים הסמוכים לזירת האסון, סיפר כי ישן בעת שנשמע הפיצוץ האדיר הראשון ביום רביעי בלילה, זמן קצר לפני חצות. "20 שניות לאחר מכן שמעתי פיצוץ נוסף וראיתי פטריית עשן מיתמרת. אז נזרקתי מהמיטה מעוצמת הפיצוץ. לא ידעתי אם נישאר בחיים". לדבריו, ביתו ניזוק והחלונות נופצו.

 

הפיצוצים גבו את חייהם של 114 איש. מתוך 70 הנעדרים 64 הם כבאים וששת האחרים שוטרים. אתמול הודו השלטונות כי "כמה מאות" טונות של נתרן ציאניד רעיל היו בזירה, אך טענו כי לא היו דליפות משמעותיות. הזעם של התושבים החל כבר בסוף השבוע, עם התברר ממדי המחדל.

 

עשרות משפחות של נעדרים ניסו להגיע לבית המלון "מייפייר" שנמצא במרחק שישה קילומטרים מאזור האסון ובו שוהים נציגי הרשויות ועיתונאים. אך גורמי ביטחון מנעו את כניסתן של המשפחות למקום. "אין לנו שום מידע. כלום. הממשלה לא מדברת איתנו, אנחנו בחשכה", צעקה אחת הנשים שננעלה מחוץ לכותלי בית המלון. "אנחנו משפחות הקורבנות! למה מגיע לנו היחס הזה?" הוסיף צעיר אחר שעמד במקום ופונה במהרה על ידי מאבטחים.

דב צור. שלח תנחומים לראש העיר התאומה טיאנג'ין ( צילום: עיריית ראשון לציון) ( צילום: עיריית ראשון לציון)
דב צור. שלח תנחומים לראש העיר התאומה טיאנג'ין( צילום: עיריית ראשון לציון)

בעקבות הפיצוץ שלח ראש העיר ראשון לציון, דב צור, את תנחומיו לעמיתו בעיר התאומה,

ראש העיר טיאנג'ין הואנג שינגואו. "בלב כבד שמעתי על הטרגדיה שהתרחשה בנמל טיאנג'ין", כתב צור במכתב "בשם תושבי ראשון לציון, חברי מועצת העיר ואנוכי, אנו מביעים את תנחומינו הכנים לאובדן חיי אדם ומאחלים החלמה מהירה לכל הפצועים. אנו עומדים לצדכם בימים הקשים אלו". לפני כשנה ביקר ראש העירייה הסיני בראשון לציון, נפגש עם צור והשניים חתמו על מזכר הבנות להעמקת שיתוף הפעולה ולקידום הקשרים הכלכליים והמסחריים בין הערים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
ההרס, במבט מלמעלה
צילום: EPA
מומלצים