שתף קטע נבחר

החלו העבודות להקמת האגם המלאכותי הגדול בארץ

המים לאגם הינם מים מושבים ממכון הטיהור של העיר באר שבע, ברמת איכות גבוהה, ויהיו בו דגים, ברבורים ושיט של סירות. העבודות אמורות להסתיים ב-2018

בבאר-שבע החלו העבודות להקמת האגם המלאכותי הגדול ביותר במדינת ישראל, שגודלו למעלה מ-90 דונם.

 

המים לאגם הינם מים מושבים ממכון הטיהור של העיר באר שבע, ברמת איכות גבוהה, ויהיו בו דגים, ברבורים ושיט של סירות. עלות המיזם כ-100 מיליון שקל ושותפים לו: עיריית באר שבע, ממשלת ישראל באמצעות המשרד להגנת הסביבה, הקרן הקיימת לישראל וה-J.N.F ארצות הברית. העבודות אמורות להסתיים במהלך שנת 2018.

 

ראש העיר באר-שבע במתחם העבודות בעיר (צילום: עיריית באר-שבע) (צילום: עיריית באר-שבע)
ראש העיר באר-שבע במתחם העבודות בעיר(צילום: עיריית באר-שבע)

 (צילום: עיריית באר-שבע) (צילום: עיריית באר-שבע)
(צילום: עיריית באר-שבע)

 

מדובר בעוד שלב, מהחשובים והמרכזיים, בפיתוח פארק נחל באר שבע והוא יכלול: גוף מים בשטח כולל של למעלה מ-90 דונם, טיילות, שבילי אופניים והולכי רגל, אי מרכזי, אי ציפורים, מזח וגשרים, מזרקת מים ייחודית, שלושה מתחמי פיקניק, כ- 15 דונם של משטחי דק, שבילים ורחבות להתכנסות, שטחי מסחר, מסעדות, בתי קפה ושירותים, דימוי בריכות ווטרלנד וגם מתחמי דשא לציבור הרחב, לטובת פנאי ונופש. השטח הכולל של מתחם האגם משתרע על פני כ-450 דונם והוא יהיה פתוח לרווחת הציבור.

 

 

את העבודות להקמת האגם מבצעת הקרן הקיימת לישראל, בשיתוף רשות הניקוז שקמה-בשור והחברה הכלכלית לפיתוח באר שבע.

הדמיה (צילום: עיריית באר-שבע) (צילום: עיריית באר-שבע)
הדמיה(צילום: עיריית באר-שבע)

 (צילום: עיריית באר-שבע) (צילום: עיריית באר-שבע)
(צילום: עיריית באר-שבע)

 

ראש העיר באר שבע, רוביק דנילוביץ', שנתן את האות לתחילת העבודות, ביקר במתחם מספר פעמים בשבועות האחרונים ואף אירח לסיור במקום את השר להגנת הסביבה, אבי גבאי, כדי לעקוב מקרוב אחר עבודות העפר והפיתוח שמתבצעות.

 

דנילוביץ' אמר: "מתחם האגם מהווה את גולת הכותרת בפרויקט פארק נחל באר שבע. אנו יוצרים אטרקציה ברמה בינלאומית והופכים את העיר באר שבע לנווה מדבר חי, שוקק ותוסס, מלא במים, לרווחת תושבי הנגב כולו. בעזרת כל השותפים הנאמנים, אנו הופכים חזון ענק למציאות מחוללת שינוי. תרבות הפנאי והנופש של תושבי הנגב הולכת להשתנות באופן דרמטי. זהו בהחלט 'חזון אחרית הימים', שבלב המדבר ישוטו סירות, יקננו ציפורים ויחיו דגים וברבורים במקווה המים הגדול. לצד זה, יעניק המתחם חוויה של בילוי והנאה לבאים, על יד מתחמי המסחר המגוונים, שיתנו מענה לצורכי הציבור. אני מודה לשותפים שלנו: ממשלת ישראל - המשרד להגנת הסביבה, הקרן הקיימת לישראל וה- J.N.F ארצות הברית, על האפשרות וההזדמנות למימוש החזון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עיריית באר-שבע
ראש העיר באר-שבע בשטח האגם
צילום: עיריית באר-שבע
מומלצים