שתף קטע נבחר

מורידים מהאוטובוס ובודקים: "המחסומים לא יעזרו"

תושבי הכפרים הפלסטיניים בבירה התעוררו בהתאם להחלטות הקבינט לבוקר של מחסומים בכניסות וביציאות. למרות הבידוק הקפדני מאמינים כמה מהם כי הסגר לא יעצור את הטרור: "מי שירצה לעשות פיגוע יידע לעשות זאת". מחזה חריג בכביש 1: שוטרים מורידים חשודים מאוטובוסים ועורכים להם חיפוש

 

שקט מתוח שרר הבוקר (יום ד') במזרח ירושלים, אחרי ששוטרים ולוחמי מג"ב הציבו מחסומים בחלק מהכניסות והיציאות של הכפרים הפלסטיניים. חסימות הוצבו בחלק מהכניסות לג'בל מוכבר, שממנו יצאו שלושת המחבלים בשני הפיגועים אתמול בירושלים.

 

חלק מהכניסות נסגרו בצורה הרמטית, הן להולכי רגל והן לכלי רכב. בכמה מוקדים מבוצעות בדיקות קפדניות על ידי כוחות משטרה לכלי הרכב וגם לנהגים ובחלק מהכניסות אין בדיקה בכלל, כמו בכניסה לג'בל מוכבר, שסמוכה מאוד למקום הפיגוע באוטובוס בשכונת ארמון הנציב. גם בכניסה לכפר צור באהר הוצב מחסום ושם מתבצעות בדיקות לכלי הרכב ולהולכי הרגל שיוצאים מהכפר.

בידוק בג'בל מוכבר (צילום: אליאור לוי) (צילום: אליאור לוי)
בידוק בג'בל מוכבר(צילום: אליאור לוי)

 (צילום: אליאור לוי) (צילום: אליאור לוי)
(צילום: אליאור לוי)

 (צילום: אליאור לוי) (צילום: אליאור לוי)
(צילום: אליאור לוי)

אך לא רק בכפרים הפלסטיניים. בכביש 1 התגלה מחזה חריג סמוך למטה הארצי של המשטרה, ובו נראים שוטרים עוצרים אוטובוסים של השכונות הערביות ומורידים חשודים ועורכים להם חיפוש באמצע הכביש.

 

התושבים בכפרים הפלסטיניים מביעים תרעומת קשה על המהלך וטוענים כי מדובר בענישה קולקטיבית: "הרוב בכפר לא תומכים בפיגועים", אמר ל-ynet תושב ג'בל מוכבר. "אתם צריכים להבין שמה שרואים מכאן לא רואים משם, ובין הישראלים לפלסטינים בימים האלו יש דו-שיח של חירשים, ואף אחד מהצדדים לא מבין את השני".

בודקים חשוד סמוך למטה הארצי (צילום: אליאור לוי) (צילום: אליאור לוי)
בודקים חשוד סמוך למטה הארצי(צילום: אליאור לוי)

מרימים ידיים באוטובוס (צילום: אליאור לוי) (צילום: אליאור לוי)
מרימים ידיים באוטובוס(צילום: אליאור לוי)

 (צילום: אליאור לוי) (צילום: אליאור לוי)
(צילום: אליאור לוי)

הפלסטיני אמר עוד כי "מראות של שוטרים שמכים נשים באל-אקצה וסוחבים אותן משמשים למפגע הבא כחומר הסתה לקראת ביצוע פיגוע. אצל הפלסטינים אישה היא משהו קדוש. החסימות כאן נועדו רק ליהודים מבחוץ ולא לפלסטינים, בעצם כדי לתת לישראלים תחושה של ביטחון. מי שירצה לצאת מהכפר כדי לעשות פיגוע יידע איך לעשות זאת".

 

תושב אחר אמר: "זאת טעות של שני הצדדים. למה הישראלים נכנסים לאל-אקצה? זה מחמם את האנשים כאן. המחסומים האלה לא עוזרים ולא יעזרו".

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

אבטחה מוגברת בבירה (צילום: אליאור לוי) (צילום: אליאור לוי)
אבטחה מוגברת בבירה(צילום: אליאור לוי)

מחסום מאולתר בכניסה לצור באהר (צילום: אליאור לוי) (צילום: אליאור לוי)
מחסום מאולתר בכניסה לצור באהר(צילום: אליאור לוי)

 (צילום: אליאור לוי) (צילום: אליאור לוי)
(צילום: אליאור לוי)

 (צילום: אליאור לוי) (צילום: אליאור לוי)
(צילום: אליאור לוי)

בצד השני מקווים לשקט, אחרי שני פיגועים קשים שבהם נרצחו שלושה בני אדם. יהודה בן יוסף, יו"ר המנהל הקהילתי בשכונת ארמון הנציב, אמר כי "הטרור לצערי נמצא בכל רחבי הארץ, לאו דווקא בירושלים.

בשכונה הרגשנו אתמול מכה מאוד-מאוד חזקה. כרגע יש תשובה לגני הילדים, דאגנו לגנים שאין בהם מאבטח. עיריית ירושלים הקימה יחידת יס"מניקים על אופנועים, שתסתובב אך ורק בתוך שכונת תלפיות מזרח. יהיה לחצן מצוקה לכל מנהלי החינוך בגני הילדים ובבתי הספר. ברגע שיש לחיצה - מגיעים שני אנשים חמושים מכף רגל ועד ראש".

 

על הטענה של הורים שאינם חשים בביטחון אמר בן יוסף כי "ברור שאין ביטחון היום, אנחנו כולנו הולכים בזהירות, מסתכלים אחורה וקדימה בכל נקודה. אני מבין את ההורים וחש כמותם. אנחנו צריכים לעשות הכול כדי להרגיש בטוחים. אם הורה ירגיש שיש מענה בגן הילדים, אז הוא ירגיש הרבה יותר בטוח במקום העבודה. אני מקווה שהצעדים שננקטו ייתנו מענה ביטחוני ונוכל לחוש בטוחים יותר כאן בתוך השכונה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אליאור לוי
בודקים בצור באהר
צילום: אליאור לוי
מומלצים