שתף קטע נבחר

בחזרה לעתיד 2 - מה קרה ומה לא?

בעתיד הקרוב תשמעו הרבה על להיט האייטיז המתאר את מסעם של מרטי מקפליי ודוק בראון לעתיד. קבלו הצצה ליום רביעי הקרוב (21 באוקטובר 2015), התאריך שאליו "חזרו" גיבורי הסרט. אז מה יש לנו באמת? רמז: פקס

21.10.2015 הוא תאריך עתידי מיוחד לחובבי הקולנוע: מדובר על היום אליו מגיע מרטי מקפליי, המגולם על ידי מייקל ג'יי פוקס בסרט "בחזרה לעתיד 2", הסרט מ-1989. אחד מהדברים שעושים את הסרט הזה כל כך טוב הוא העדינות היחסית בה מתואר העתיד. כלומר, הוא לא נראה כזה מופרך, לפחות בצפייה אז. היום? רובו מדע בדיוני. אולי אחרי שימציאו מכונת זמן זה ישתנה.

 

 

העתיד כבר כאן (צילום מסך) (צילום מסך)
העתיד כבר כאן(צילום מסך)

 

אז איפה הסרט הצליח להיות צודק ואיפה הוא טעה?

 

תחבורה

הפספוס הכי בולט כביכול הוא המכונית המעופפת. בתיאור העתידני של הסרט ישנו מוסך שאפשר להפוך כל רכב, ישן כחדש, למעין חללית שיכולה להמריא אנכית.

 

האם המכונית המרחפת אכן תגיע? אולי. קודם כל, זה לא יהיה רכב קיים, כי הם כבדים מדי. שנית, טכנולוגיית ריחוף קיימת כבר שנים ומה שמגביל את הטכנולוגיה הוא יותר חקיקה ובטיחות. אתה לא רוצה שמישהו יעשה עליך בטעות רוורס מהשמיים. וכפי שאומר הממציא פול מולר - אין דבר שמתרסק מהר יותר מכלי רכב בעל המראה אנכית הפוך. מולר שעוסק בנושא עשרות שנים אמר עוד ב-2004 - שברור שלא כולם יכולים להיות טייסים ושהתהליך צריך להיות ממוחשב.

 

 

לחברת של מולר יש שני דגמים של מכוניות רחפניות:  דו מושבי וארבע מושבי. על פי האתר שלהם הם תלויים ברגולוציה, יש להם 100 הזמנות כבר ומחיר קמעונאי שיתחיל ב-500 אלף דולר ויכול לרדת בייצור המוני ל-60 אלך דולר ליחידה.

 

חברה אחרת, TFX, טוענת שעוד 8 עד 12 שנים תהיה לה מכונית עם שני פרופלורים והיא תהיה מונעת בחשמל.

 

בעתיד של הסרט גם לא צריך דלק, אפשר לזרוק אשפה לממיר. אז זה לא קרה בינתיים, אבל מכוניות חשמליות והיברדיות הופיעו וגם רכב מימני. חברת טויוטה משלבת כוחות עם שחקני בחזרה לעתיד ותציג רכב מימן בשבוע הבא. בינתיים יש סרטונים.

 

 

ברחוב

ולא נשכח גם את הרחף בורד. למרות ההבטחות והמתיחות - אין כזה, אבל יש כמה רעיונות.

 

הנדו Hendo Hover הוא לדוגמה פרויקט קיקסטארטר של משטח הוא מרעיש מאוד, יכול לעבוד 7 דקות רצוף בלבד, מרחף רק כאינץ' (2.54 ס"מ) מעל הרצפה, שחייבת להיות עשויה ממתכת אל - ברזלית כגון אלומיניום ונחושת.

 

 

הרעיון של לקסוס קצת שונה: פרויקט, שזכה לכינוי "סלייד", פותח על-ידי יצרנית מכוניות היוקרה בשיתוף מכון המחקר IFW בדרזדן, גרמניה וחברת אוויקו המתמחה בעילוי מגנטי. וכאן כבר חבוי הסוד שמאחורי הרחפן המסקרן: כלי התחבורה העתידני כולל שני תאים המכילים חומר מוליך על, שכלוא יחד עם חנקן נוזלי בטמפרטורה של 197 מעלות. בלקסוס מסבירים שהשדה המגנטי "קופא" לתוך מוליכי העל, וכך שומר על מרחק קבוע מלוחות מגנטיים קבועים שהותקנו על הרצפה. הכוח המגנטי הזה מספיק בשביל להחזיק באוויר גולש בעמידה, ואף מאפשר לו לקפוץ על הגלגשת.

 

 

גיימינג

במסעדה המוזרה אליה מגיע מרטי מקפליי עומדים שני ילדים מול מכונת ארקייד היסטורית. מרטי מראה להם איך משחקים והם מאוכזבים מזה שצריך להשתמש בידיים כדי לשחק.

 

למשחק שמוצג קוראים Wild gunman (אקדוחן פראי) ומדובר בעיבוד גרפי שנעשה במיוחד לסרט של משחק ביתי לנינטנדו מ-1984, אחד הראשונים שעשה שימוש ב"אקדח אור".

 

 

תחום הגיימינג הוא אולי שהכי התפתח באמת בתקופה מאז יצירת הסרט מכל הבחינות, אם זו גרפיקה, אם זה עיבוד. ישנו גם תהליך של הגירת משחקים מחדרי הארקייד לבית. לגבי "בלי ידיים" יש יישומים שונים, של קריאת גלי מוח למשחק - אפילו רגשות בצורתם הגולמית. אולי יהיה יישום ביתי.

 

לגבי המשחקים הקיימים, בינתיים עדיין צריך להשתמש בידיים, אבל בצורה קצת אחרת; את אקדח האור עשויים להחליף בקרי ה-WII של נינטנדו, ואפשר גם להשתמש במצלמות של סוני ומיקרוסופט.

 

בנוסף המציאות הווירטואלית עשויה לשנות את עולם המשחקים בשנים הקרובות, יחד עם האוגמנטית.

 

 

ביומטרי

בפינלנד, הודו, דנמרק ועוד כמה חברות טובות שלנו מהעולם - על מנת להנפיק דרכון או תעודת זהות, על האזרח להסגיר את טביעת האצבע שלו. בישראל חזון המאגר הביומטרי טרם התממש במלואו ובינתיים הפיילוט ממשיך. לעומת זאת ב-2015 של הסרט - כמעט הכל ביומטרי. לשוטרים יש מכשיר לזיהוי טביעת אצבע, לדלתות הבית אין ידית אלה קורא אצבע וגם אין צורך בארנק - למונית ביף משלם עם טביעת אצבע. שקיים באפל פיי.

 

 

"בית חכם"

אז אמרנו שבבית של מרטי וג'ניפר מק'פליי, לדלת אין ידית והכניסה היא על ידי חיישן טביעת אצבע. במציאות, האבולוציה של המנעולים החכמים עברה ממפתח רגיל לקודן (פחות פופולרי) ומשם למנעול הביומטרי. זה זמין בחנויות המקוונות, אם תרצו, בטווח מחירים של 800-3,500 שקלים.

 

יש מערכת ניהול ביתית שמחברת כמה טכנולוגיות שהתממשו לאורך שלושים השנים האחרונות לצד כמה שאנחנו כבר מצפים בקוצר רוח שיעלמו - כמו זה שיש פקס בכל חדר, מי עוד משתמש בזה? הבית נשלט באמצעות חיישני קול, טכנולוגיה שקיימת כבר משנות ה-50. שלא כמו בסרט - זה עדיין לא נמצא ברחבי הבית, אבל כמעט בכל סמארטפון שלנו ואחרי סירי הגיעו גם קורטנה וג'ארביס והרשימה מתארכת.  

  

  

מה עוד חכם בבית משפחת מקפלי שהתגשם, גם אם חלקית: במקום חלון יש מקרן נופים - רק נופים ולא כבלים או סרטים. מסך מפוצל - יש, אבל זה לא תפס. בהמשך הערב מרטי ניגש לסלון לקבל שיחת וידאו עם הבוס שלו, בטלוויזיה השטוחה. אז טלוויזיה שטוחה הייתה בגדר מדע בדיוני, אבל היום זה סטנדרט, וגם שיחות וידאו שלא חסרות פלטפורמות לביצוען סטייל סקייפ פייס טיים וכו'. טוויסט קל - ישנם אלמנטים של פייסבוק - בזמן שיחת הוידאו מרטי רואה פרטים אישיים על הבוס שלו: תחביבים, אוכל אהוב, אוכל שנוא. ואז הבוס מפטר אותו. בפקס.

 

 

פקס! (צילום מסך) (צילום מסך)
פקס!(צילום מסך)

 

בקיצור, טכנית כבר יש בתים חכמים, אבל זה עדיין לא הכי נפוץ. סמסונג הכריזו בתערוכת IFA האחרונה על קונספט דומה - בית שנשלט על ידי פקודות שנקליד בסמארטפון או נגדיר במערכת ונקרא האינטרנט של הדברים. וזאת נקודה חשובה - בתוך כל התחזית הקולעת ברובה, ההבדל המהותי בין הסרט למציאות הוא שלא הצליחו לחזות את האינטרנט. וגם לא את הסלולר שהביא אחריו מהפכות נוספות.  

 

 

לבוש חכם

אנחנו עדיין מחכים לנעלי הנייק ששורכות את עצמן ובשנה שעברה הודיעו בחברה שהם רשמו על כך פטנט ועובדים על הפיתוח. טינקר הטפילד, המעצב הראשי של נייק, הבטיח בינואר 2015 שנזכה לראות אותם על המדפים בתאריך המדובר. יש לו עוד כמה ימים לעמוד בהבטחה.

 

גם מעיל שמתאים את עצמו ללובש - עדיין אין. שוב, משהו שלא קשה להבין איך עושים אותו, אבל למה אנחנו באמת צריכים את זה? לגבי טכנולוגיית ייבוש הבגדים - בסרט מרטי מזנק לבריכה, אחרי שגריף נכשל (כמובן) במרדף המסורתי אחריו במרכז העיר. מרטי יוצא מהמים והג'קט מאוורר את עצמו עם מין פן פנימי. את זה ספציפית לא המציאו, מי שהגיעה למשהו בסגנון היא חברת NeverWet שמוציאה לשוק בגדים עמידים לחלוטין במים. עדיף מהמאוורר.

 

 

החיים עצמם

  • מרטי נכנס לחנות עתיקות בעתיד לרכוש חוברת עם כל תוצאות משחקי הספורט בין השנים 1950-2000. המוכרת מספרת שזה כבר עידן של נייר דוחה אבק. אבל מי קורא ספרים? יש קינדל וטאבלטים.
  • תלת מימד נפגוש בעיקר בבתי הקולנוע כיום, אבל הולוגרמות ענק כמו של הכריש ממלתעות 19, שמזנק על מרטי באמצע הרחוב, עוד לא ממש קיימות. אתם יכולים לנסות את זה בקטנה בבית. מה שכן תופעת סרטי ההמשך שיכולים להמשך לנצח כבר יש בשפע.
  • דוק מרדים את ג'ניפר בתוך הדלוריאן המעופפת עם ממריץ שינה בתדר אלפא. אין כזה. לא לשימוש אזרחי לפחות. אפשר במקום כדור מלטונין.

לג'ורג' מקפליי נתפס הגב בזמן משחק גולף אז הוא משתמש במכשיר, סוג של רחפן, שמחזיק אותך הפוך. לצערנו עוד אין כזה.
 
נתפס הגב? תתהפכו - כנראה שזה עוזר (צילום מסך) (צילום מסך)
נתפס הגב? תתהפכו - כנראה שזה עוזר(צילום מסך)
 
 

  • תנור שמכין פיצה מגודל עוגייה לפיצה משפחתית, תוך שלוש שניות. זה נראה לא רע בכלל וגם עדיף שיהיה יותר נוח לסחוב שקיות מהסופר. בינתיים  אין כזה, כן יש לנו מנה חמה.  
  • בעתיד המלצרים הם רובוט-סלב כמו מייקל ג'קסון שמגיח להופעה קצרה ופחות פוטוגנית מבחינה עתידנית. זאת לא תופעה נפוצה - רובוטים שממלצרים פיזית וגם עדיף שלא. שום דבר לא יחליף מלצר שאנחנו אומרים לו כמה אחנו מאוכזבים מהמנה.
  • בעתיד מסתובב מרטי ורואה רחפת קטנה שמוליכה כלבים. זה לא כזה מופרך, אבל נראה קצת מיותר. בכל מקרה - עוד אין. קחו דוג ווקר.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים