שתף קטע נבחר

ביקשה להינשא - והדיינים קבעו: התינוק ממזר

ברבנות סירבו לרשום לנישואין אישה שביקשה להינשא לאחר גירושיה, משום שיש לה תינוק וחל עליה דין "מינקת חברו". בבית הדין הרבני היא נשאלה שאלות פולשניות, שבסופן הורו הדיינים לרשום את בנה ב"רשימה השחורה" הסודית. ישראל 2015 - ומספר הממזרים מזנק

בית הדין מחפש להציל ממזרים? אל תאמינו ללוקש הזה. למעשה, מספר הממזרים הרשומים "ברשימה השחורה" של בתי הדין הרבניים - גדל פי-שלוש משנת 2008 עד לשנת 2013. ואם למישהו היה ספק: מדינת ישראל היא שנותנת לדיינים את הגיבוי לקבוע מי ייכנס ל"רשימה השחורה", והיא המחזיקה ברשימה החסויה הזאת.

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>

 

הנה סיפור: אישה הגיעה לרשם נישואין על מנת להינשא לבחיר לבה, אחר שהתגרשה מבעלה הראשון כדת וכדין. משהתברר לפקיד כי לאישה יש תינוק בן פחות משנתיים, הוא סירב לרשום את בני הזוג לנישואין. הפקיד הסביר לשניים כי חל עליהם דין "מינקת חברו", ושלח אותם לבית הדין הרבני לבירור העניין.

 

קראו עוד בערוץ היהדות :

 

דין "מינקת חברו" קובע כי אסור לאישה להינשא כל זמן שהיא מניקה. מאחר וזמן ההנקה אצל חז"ל היה שנתיים – אסור היה לאישה להינשא עד מלאת שנתיים לתינוק שלה. בעולם ללא תחליפי חלב אם, חלה סכנת מוות על תינוק שלא ינק, וחכמים חששו, ככל הנראה, שהבעל החדש ימנע מאשתו להניק תינוק שאינו שלו, ולא יהיה נדיב דיו בכדי לשלם עבור מינקת.

 

הלכה זו, למותר לציין, היא בלתי רלוונטית היום מכל וכל - ולעיתים קרובות אף מזיקה לתינוק יותר מאשר מועילה לו. נשים רבות, ובמיוחד במקרים של אלמנות - מוצאות גבר שמעוניין להיחשב אביו של התינוק שלהן לכל דבר.

 

חלק מן הפוסקים עשו מאמצים לעקוף את ההלכה הזאת, וקבעו כי אם הגבר החדש מתחייב לזון את התינוק ולשלם עבור תחליף החלב שלו - השניים יוכלו להינשא (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
חלק מן הפוסקים עשו מאמצים לעקוף את ההלכה הזאת, וקבעו כי אם הגבר החדש מתחייב לזון את התינוק ולשלם עבור תחליף החלב שלו - השניים יוכלו להינשא(צילום: shutterstock)

 

העיכוב בנישואין של האם, משחק כמעט תמיד לרעת התינוק שזקוק לא רק לחלב, כי אם גם לאהבה ולבית חם. חלק מן הפוסקים עשו מאמצים לעקוף את ההלכה הזאת, וקבעו כי אם הגבר החדש מתחייב לזון את התינוק ולשלם עבור תחליף החלב שלו - השניים יוכלו להינשא.

 

ככה מממזרים ילדים

האישה אכן פנתה לבית הדין, ונשאלה שאלות פולשניות כגון: האם יש לה חלב אם, והאם היא נוטלת

תרופות להפסקת החלב – ושאר פרטים אינטימיים הנוגעים להנקה, ואינם אמורים להיות מעניינם של הדיינים. לא יעלה על הדעת שבמדינה מתוקנת, אישה תישאל על ידי ערכאה שיפוטית שאלות כגון אלו – ולא ייתכן שפרוטוקול בית הדין יתעד, כפי שנעשה כאן, שלאישה היו בעיות עם שאיבת החלב.

 

מדינת ישראל מאפשרת שליטה מביכה ומשפילה של בית הדין בגוף האישה - וכל זה כתנאי לקבלת היתר נישואין. זאת בשעה שההלכה המגבילה את הנישואים צריכה להישמר ולהיות לא יותר מאשר הלכה לאלו שבוחרים לחיות על-פיה.

 

וכאילו לא די בכך, ההתערבות הבוטה של המדינה בגופה של האישה המשיך ופגע אף בתינוק. איך לא? בעקבות העובדה שהתינוק היה רשום רק על שם האם ולא היה אב רשום, פתח בית הדין מיוזמתו חקירה בשאלה מתי התעברה האישה וממי.

 

משלא קבל בית הדין תשובות ברורות, ולאחר דיון אחד בלבד - הורה בית הדין להכליל את התינוק ברשימה השחורה!

 

פנייה של האישה לבית הדין הגדול, הביא לדרדור נוסף במצב. בית הדין הגדול הורה להחזיר את הדיון לבית הדין האזורי, עם הוראה לזמן את התיק הרפואי של ההיריון והלידה של האישה, על מנת לערוך בירורים נוספים לגבי התינוק. רק התערבות הבג"ץ הביאה למיתון הגישה של בית הדין, שמצא דרך להתיר את התינוק.

 

ככה מצילים ילדים מממזרות? ככה מתערבים בגופן של נשים ומממזרים ילדים!

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רבקה לוביץ'
צילום: גיל יוחנן
שאלות פולשניות
צילום: גיל יוחנן
מומלצים