שתף קטע נבחר

תרד וקינמון: 10 מזונות שיגרמו לשיער שלכם להבריק

אכילת דגים תהפוך את השיער שלך למלא ברק, התרד יוסיף לחות, והקינמון יתרום לזרימת הדם ולהזנה טובה יותר של השיער. מה כדאי לאכול כדי להשיג שיער בריא יותר?

אנחנו משקיעים לא מעט זמן מחיינו בבחירת שמפו, מוצרי טיפוח לשיער, סידורו מול המראה, ובילוי של שעות אצל מעצב השיער שלנו. המאמץ לשמור על מראה השיער אינו זר לרובנו, ובצדק - שיער יפה ובריא תורם רבות למראה הכללי שלנו. אבל מתברר שגם מה שאנחנו אוכלים משפיע על השיער שלנו. איך?

 

צמיחת השיער נעשית בשלושה מחזורים:

שלב הצמיחה (אנגן)

שלב המעבר (קטגן)

שלב המנוחה והנשירה (טלוגן)

 

יום שיער טוב הוא יום שבו אפשר לכבוש את העולם (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
יום שיער טוב הוא יום שבו אפשר לכבוש את העולם(צילום: shutterstock)

 

נשירת שיער יכולה להתרחש על רקע גנטי (התקרחות), או על רקע סביבתי כגון תופעות לוואי של תרופות, מחלה או מצב קיצוני שבו היה נתון הגוף, מצבי מתח מתמשכים, לאחר הריון או אחרי הפסקת נטילת גלולות נגד הריון או עקב תזונה לא מאוזנת.

 

מחסור מצטבר של רכיבי תזונה החיוניים לשיער, לעור ולציפורניים גורם לשיער לאבד מחיוניותו וגורר נשירה מתגברת. כאשר זה קורה, כדאי לשקול נטילת תוסף תזונה ייעודי, כי היופי של השיער מתחיל מפנים.

 

לפניכם כמה וכמה מזונות שיכולים גם הם לסייע לשמירה על שיער בריא וחזק.

 

שומן דגים – לברק

דגים כמו סלמון, סרדינים או מקרל עשירים בחומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3. כיוון שהגוף אינו יכול לייצר שומנים בריאים אלה, יש לקבלם ממזונות שעשירים בהם או מתוספי תזונה. הם חשובים לתפקוד מערכות הגוף ויש להם חשיבות גם לצמיחת שיער ומראה מבריק ובריא.

 

האם אומגה 3 בריאה לכם? מחקרים ממליצים

 

יוגורט יווני – להפחית דילול בשיער

היוגורט עשיר בחלבון וויטמין B5 הנקרא חומצה פנטותנית. רכיב זה מסייע להזרמת הדם לקרקפת ועוזר בהפחתת דילול השיער ואובדן שלו. החומצה הפנטותנית היא מרכיב שמוזכר בתוויות מוצרי הטיפוח לשיער ולעור.

 

תרד – תורם לחות

כמו ירקות עליים ירוקים רבים, התרד עשיר ברכיבים כמו ויטמין A, ברזל, בטא קרוטן, חומצה פולית וויטמין C. אלו פועלים יחדיו לטיפוח קרקפת ורעמה בריאות. הם שומרים על לחות השיער ומפחיתים את שבירתו. גם קייל הוא ירק בריא שתורם לכך.

  

תרד וחרדל: 7 מאכלים להמסת שומנים

 

גויאבה – למנוע שבירה

פרי טרופי זה גדוש בוויטמין C, המגן על השיער מפני שבירה. בכוס אחת של גויאבות יש 377 מיליגרם של ויטמין C, פי ארבעה ויותר מהכמות היומית המומלצת.

 

ברזל – נגד נשירה

חוסר בברזל הוא נפוץ מאוד, ועלול להוביל לנשירת שיער. ניתן למצוא ברזל בדגנים מועשרים, תבואות, פסטות, סויה ועדשים. בשר בקר, בעיקר כזה שמקורו באברים פנימיים כמו כבד, מכיל כמויות גדולות של ברזל.

 

לא צריך בשר: איך לשמור על רמות ברזל בריאות

 

בטטות – כדי להילחם ביובש

בטטות מלאות בנוגד חמצון בשם בטא קרוטן. הגוף הופך את הבטא קרוטן לוויטמין A ומעודד את הבלוטות בקרקפת לייצר נוזל שמנוני שמונע התייבשות של השיער. ניתן למצוא בטא קרוטן בירקות כתומים נוספים כגון גזר, דלעת, מלון ומנגו.

 

קינמון – מסייע לזרימת הדם

הקינמון מסייע לזרימת הדם, ואפשר להשתמש בו בתפזורת על דייסת שיבולת שועל, פת לחם וגם בקפה. כאשר זרימת הדם טובה יותר מגיעים החומרים המזינים לזקיקי השיער.

 

עוף רזה – לעיבוי השיער

חוסר חלבון בתזונה יכול לפגום בקצב צמיחת השיער. השערות המבוגרות נושרות, אך תחתן לא צומחות חדשות - וכך יכול להיגרם אובדן שיער. כדאי לצרוך חלבון מבשר, מומלץ לבחור בבשר רזה, עוף או הודו, שמכיל פחות שומן רווי מבשר בקר.

 

בקר או עוף: איזה בשר יותר בריא לאכול?

 

הביוטין שבביצה מסייע לצמיחת השיער (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הביוטין שבביצה מסייע לצמיחת השיער(צילום: shutterstock)

 

ביצים – לשיפור הצמיחה

מענה לצורך הבסיסי בחלבון ובברזל יכול להתקבל מאכילת ביצים. הן עשירות בוויטמין B ביוטין, שמסייע לגדילת השיער וגם לחיזוק ציפורניים שבירות. מחסור בביוטין עלול להוביל לנשירה. חשוב לאכול ביצים מבושלות, אחרת ספיגת הביוטין מתעכבת.

 

גרעיני דלעת – לחיזוק שורשי השיער

בדרך כלל כמות האבץ שמתקבלת ביום מאכילת בשר ודגים מספקת. אך מחסור של מינרל זה בתזונה עלול להוביל לאובדן שיער - אפילו בריסים. מנגד, יתר אבץ בגוף עלול לעכב ספיגה של מינרלים אחרים כמו נחושת, ברזל ומגנזיום. גרעיני דלעת מהווים מקור טוב לאבץ. הוא נספג במעי וחיוני לריפוי פצעים, למערכת החיסון, לשמירה על חוש הטעם, ומסייע בריכוז, בתפקוד תקין של מערכות המין וכאמור, לחיזוק שורשי השיער.

 

מסייעת לשיפור הזיכרון: כל הסיבות לאכול דלעת

 

תוספי תזונה - במקרה הצורך

כל מי שמרגישה שהתזונה שלה מספקת, והיא אינה צורכת את מגוון המזונות הללו, יכולה להיעזר בתוסף תזונה. תוספי תזונה ייעודיים לשיער מכילים ויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו ו-MSM לשיפור תזונת השיער, לעצירת הנשירה וזירוז הצמיחה. מומלץ לצרוך תוסף שמכיל ברזל מסוג FERROCHEL הנספג במלואו ואינו גורם לתופעות לוואי במערכת העיכול. כמו גם אבץ מסוג OPTIZINS - נוסחת אבץ פטנטית, המאפשר ספיגה אופטימלית.

   

הכותבת היא דיאטנית, יועצת ל"אלטמן"




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ענת סמבול
לחות בשיער? תרד יפתור את הבעיה
צילום: ענת סמבול
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים