שתף קטע נבחר

עוד עימות רוסיה-מערב: מונטנגרו מצטרפת לנאט"ו

הברית הצבאית בהובלת ארה"ב ומערב אירופה משלימה את השתלטותה על הבלקן: כעת רק סרביה, בת בריתה הקרובה ביותר של רוסיה באזור, אינה חותרת להצטרפות לנאט"ו

המערב ואירופה נמצאים שוב על מסלול התנגשות, אחרי שנאט"ו הודיעה היום (ד') רשמית על כוונתה לצרף לשורותיה את מדינת מונטנגרו הקטנה למרות אזהרותיה של רוסיה כי הרחבת הגוש המערבי-אירופי בהובלת ארה"ב לתוך מדינות הבלקן מהווה "פרובוקציה". מונטנגרו היא המדינה הראשונה שמצטרפת לנאט"ו מאז 2009.

 

עוד סיפורים מרתקים מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

עוד חדשות בעולם :

 

בישיבה של נאט"ו במטה הברית הצבאית המערבית בבריסל נכנס שר החוץ של מונטנגרו איגור לוקסיץ' לתוך אולם הוועידות לקול מחיאות כפיים מצד עמיתיו בנאט"ו, ומזכ"ל הברית הצפון-אטלנטית ינס סטולטנברג הכריז: "זו תחילתה של ברית יפה מאוד".

שר החוץ המונטנגרי (משמאל) עם מזכ"ל נאט"ו, היום (צילום: AFP) (צילום: AFP)
שר החוץ המונטנגרי (משמאל) עם מזכ"ל נאט"ו, היום(צילום: AFP)

דיפלומטים בנאט"ו אומרים כי ההחלטה להזמין את מונטנגרו, מדינה אדריאטית בת 650 אלף תושבים, שולחת מסר לרוסיה שלפיו למוסקבה אין אפשרות להטיל וטו על התרחבות נאט"ו מזרחה, אל עבר המדינות הקרובות לגבולות רוסיה. אלבניה וקרואטיה הצטרפו לנאט"ו ב-2009, וכעת רק סרביה, בת בריתה הקרובה ביותר של רוסיה בבלקן, אינה חותרת באופן פעיל להתקבל לנאט"ו.

 

חשוב לציין כי אף שמונטנגרו הוזמנה עת להצטרף לנאט"ו, תהליך צירופה הרשמי עשוי להימשך אפילו שנה וחצי. דיפלומטים בנאט"ו אומרים כי המהלך לצירוף מונטנגרו צפוי להיות מאושר רשמית בפסגת מנהיגי נאט"ו ביולי הבא בוורשה.

 

רוסיה הביעה התנגדות לכל התרחבות של נאט"ו לעבר המדינות שהיו נתונות בעבר תחת שלטון קומוניסטי במזרח אירופה ובדרום-מזרח היבשת. ההתנגדות הרוסית באה כשברקע מאבק השפעה הולך ומחריף בין המזרח למערב במדינות הלוויין לשעבר של האיחוד הסובייטי ועל רקע המשבר באוקראינה.

הכינוס של נאט"ו בבריסל (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הכינוס של נאט"ו בבריסל(צילום: AFP)

שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב אמר בספטמבר האחרון כי כל התרחבות של נאט"ו "תהיה טעות ואפילו פרובוקציה". באותם ימים הוא תיאר את מדיניות הדלת הפתוחה של נאט"ו כ"בלתי אחראית".

 

שרי החוץ של נאט"ו ביטלו באפריל של השנה שעברה הסכם רשמי עם רוסיה, אחרי שמוסקבה סיפחה את חצי האי קרים שהיה

שייך באותה העת לאוקראינה והתערבה באופן פעיל במלחמה במזרח אוקראינה, שבה נהרגו מאז יותר מ-8,000 בני אדם.

 

בעקבות ההודעה על צירוף מונטנגרו הודיעה הבוקר רוסיה כי תפסיק את כל הפרויקטים המשותפים עם מונטנגרו אם הצירוף ייצא לפועל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
מברכים את מונטנגרו, הבוקר בבריסל
צילום: AFP
מומלצים