שתף קטע נבחר

האפליקציה שתעזור לכם לתפוס "גל ירוק"

אחת הזוכות בתחרות של יונדאי לאפליקציות לרכב מחובר - היא Green Wave, שתעזור לכם לתפוס "גל ירוק" של רמזורים

בשיתוף כלמוביל

 

כולנו חולמים על רכב שכל חלק וחלק בו מחובר לאינטרנט. כל תקלה מדווחות ישירות למוסך, הנוסעים יכולים ליהנות מתוכן איכותי ממערכת המולטימדיה, ואפילו להפוך את הנסיעה לבטוחה יותר. עולם הרכב מציג מספר חברות מובילות בתחום, ביניהן חברת יונדאי העולמית אשר מציגה את ה-Connected Car, המחבר את הרכב אל הרשת באמצעות אפליקציות ייעודיות.

 

כלמוביל, יבואנית יונדאי בישראל, ערכה לאחרונה תחרות ייחודית אשר פרסמה קול קורא ליזמים צעירים וסטארט-אפים להציע רעיונות לאפליקציות שישתמשו בפלטפורמה של החברה, הכוללת מערכת הפעלה של אנדרואיד וחיבור מלא לאינטרנט.

 

 

מבין מאות ההצעות שהוגשו רק רשימה מצומצמת של מפתחים אשר לקחו חלק בתחרות, ואל הגמר הגיעו ארבע אפליקציות על פי החלטת השופטים.

 

Green Wave - עוזרת לכם לרכוב על ה"גל הירוק"

 

אל המקום השלישי והמכובד, עם פרס של 15 אלף שקל, הגיעה Green Wave, אשר כשמה כן היא, מסייעת לנהגים "לתפוס גל ירוק" של רמזורים.

 

רפאל ויונטי, אשר פיתח את האפליקציה יחד עם שלמה שנציס, מסביר כיצד היא עושה זאת: "Green Wave מציגה לנהג את המהירות המומלצת כדי לתפוס את הגל הירוק. מהניתוח שלנו גילינו שאם יש גל ירוק, הוא מתוכנן למהירות ספציפית מאוד, וכל מהירות אחרת, תכניס אתכם לגל אדום. בגרמניה, למשל, ישנם שלטים שמראים על המהירות המומלצת כדי לתפוס גל ירוק בכביש".

 

על מנת לעזור לנהגים, האפליקציה משתמשת בחכמת המונים, על ידי ניתוח התנועה של שאר המשתמשים על הכביש, והצלבת כל המידע כדי להפיק המלצה למהירות הנכונה.

 

הזוכים והשופטים בתחרות (צילום: סיוון פרג') (צילום: סיוון פרג')
הזוכים והשופטים בתחרות(צילום: סיוון פרג')

 

ויונאטי אומר כי "מה שאני הכי גאה בו הוא שהאפליקציה תורמת לנהיגה רגועה יותר, ולכן בטוחה יותר. עוד שירות של האפליקציה אשר משפר את בטיחות הנסיעה, הוא המלצה למהירות המומלצת ליד מכמונות מהירות. נהגים רבים מקבלים התרעה ב-Waze על מכמונת מהירות ובולמים בפתאומיות, מה שמסכן אותם ואת הנהגים מסביב. האפליקציה שלנו מאפשרת לנהג לקבוע את המהירות של הרכב בצורה מבוקרת, ומזכירה לו את המהירות המותרת בכביש, מה שנהגים רבים לא מודעים אליו בכל רגע נתון".

 

שופטי התחרות הוסיפו גם כי האפליקציה מסייעת "לנהיגה ללא האצות והאטות מיותרות תורמת לחיסכון בדלק, להפחתה בזיהום אוויר, לצמצום דוחות מהירות ולשקט הנפשי של הנהג".

 

על תהליך הפיתוח של אפליקציה לרכב מחובר 

אפליקציה המיועדת לרכב מחובר דורשת תהליך פיתוח, ניסוי וטעייה. לכן, כלמוביל סיפקה למשתתפים בתחרות חממה טכנולוגית הכוללת את האמצעים הנדרשים לפיתוח - כולל מערכות פתוחות לתכנות, רכבים לבדיקה, וכו'. הצוותים קיבלו ליווי מקצועי ומשוב מגורמים מקצועיים לאורך כל הדרך.

 

"הזכייה האמיתית מבחינתנו", אומר ויונטי, "היא שיונדאי תתקין את האפליקציה על כל כלי הרכב שלה בשנים הקרובות, מה שאומר עשרות אלפי משתמשים. עבור סטארט-אפ, השגת המשתמשים הראשונים היא אבן דרך קריטית, במיוחד כשמדובר על אפליקציה המבוססת על חכמת המונים, וכעת יונדאי מביאה לנו את ה'המונים' הראשונים".

 

דוידי פיאמנטה, מנכ"ל קבוצת הרכב הפרטי בכלמוביל, מתגאה

 כי "היזמים הישראלים הפגינו מקוריות וחשיבה מחוץ לקופסא בכל הקשור למערכת ה- connected car, והצליחו לייצר אפליקציות פורצות דרך לטובת הנהג והנוסעים ברכב המאפשרות להפוך את הנהיגה ברכב לבטוחה וחווייתית יותר".

 

מה האופק של Green Wave והרכב המחובר? ויונטי אומר כי "באופק שלנו, אנחנו מקווים להשתלב וללמוד את כל הרמזורים בעולם, ולהפוך כל נסיעה לגל ירוק, עם מהירות מומלצת לכל רמזור באופן ספציפי, גם אם לא מתוכנן גל ירוק מראש. המשימה הזו דורשת כמות גדולה של משתמשים, ואנחנו מקווים להגיע לזה תוך מספר שנים".

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים