שתף קטע נבחר

גל קור: עצות לחימום בטוח של הבית

לא משנה באיזה מכשיר חשמלי אתם משתמשים כדי לחמם את הבית, יש כמה כללי בטיחות שמשותפים לכולם. מה הם? המקצוענים עם כל הפרטים

בשיתוף המקצוענים

 

חוץ ממזגן, שהוא אמצעי החימום הפופולארי ביותר בישראל, ישנם פתרונות חימום נקודתיים שמופעלים בבתים רבים בארץ, לרוב בימים קרים במיוחד. כדי לעבור את החורף בבטחה, הנה כמה כללים שחשוב להקפיד עליהם.

 

"באופן כללי מבחינה בטיחותית זה לא טוב להשתמש בכבלים מאריכים על בסיס קבוע, אלא כפתרון זמני ונקודתי", אומר יוני תורתי מגשר עבודות חשמל. "בייחוד כשמדובר בשימוש במכשירים בעלי גופי חימום, כי צריכת החשמל שלהם גבוהה. בנוסף, את מרבית גופי החימום אסור לחסום, וחשוב שהם יהיו מרוחקים מכל דבר שיכול להתלקח".

 

עוד בנושא:

איך הכי כדאי לחמם את הבית בחורף? בדקנו

מחירון עבודות חשמל לבית

בדיקת הארקה - הבדיקה שתציל את חייכם

 

מפזר חום - לא להשאיר רגע לבד

"חום עולה למעלה, ולכן כדאי למקם את מפזרי החום נמוך יחסית", מציע תורתי. "ולמרות זאת, אם יש בבית ילדים קטנים חשוב להימנע מלהניח את מפזרי החום בגובה שלילדים תהיה גישה אליהם".

 

תורתי הוסיף כי מאוד מסוכן להניח מפזר חום על מיטה, ובקרבת חומרים

 דליקים כמו שמיכות, מזרונים וספות. "אם יש בחדר שטיח מקיר לקיר חשוב לשים את מפזר החום על משטח גבוה יותר, או כיסא שאינו דליק כמובן. בטח שלא על שרפרף מעץ", הוא אומר. "מהבחינה הזו, מזגנים הם פתרון הרבה יותר נוח, בטיחותי וחסכוני בהשוואה למפזר חום. חשוב מאוד שמפזר החום יהיה תחת פיקוח כל הזמן, וברגע שעוזבים את החדר גם אם זה רק לכמה דקות, לכבות אותו. הריח של מפזר החום יכול להטעות, כי לעתים הוא עצמו מוציא ריח מעט שרוף בגלל גוף החימום שלו, אבל חשוב להיות עם יד על הדופק, ובטח שלא ללכת לישון עם מפזר חום כשהוא דלוק, גם לא לשנת צהריים קצרה".

 

מפזרי חום ()
מפזרי חום

 

רדיאטורים - להימנע מתליית כביסה עליהם

"רדיאטור הוא מכשיר הרבה יותר בטיחותי מאשר מפזר חום, אך עדיין גם לו יש לפעמים באגים והוא כבר גרם לשריפות בבתים בעבר", אומר תורתי. "חשוב להימנע מלהניח עליו כביסה ולהקפיד להשאיר את פתחי האוורור שלו גלויים. צריך לוודא שהוא תקין, שלא מטפטף שמן מחלקו התחתון ושהוא תקין ושלם".

 

תורתי מוסיף: "גם אותם חשוב לנתק כשעוזבים את החדר, למרות שהחימום שלהם אורך יותר זמן מאשר של מפזר חום.

 מאוד מומלץ שלא ללכת לישון כשהמכשיר דלוק. כשהמכשיר תקין הוא מאוד בטיחותי, אבל ברגע שישנה תקלה הוא יכול לגרום לאסון ולכן חשוב לא להקל ראש בכך, ולא להשאיר אותו דלוק ללא השגחה.

 

"מבחינת אופי החימום", מפרט תורתי, "הוא מצוין כי בשונה ממזגן הוא לא מייבש את האוויר, הוא מפיץ חום טבעי כמו של אח. מבחינת חיסכון אי אפשר להגדיר אותו כחסכוני. כדאי להתאים את מספר הצלעות של הרדיאטור לגודל החדר, כך שאם רוכשים רדיאטור עם מספר צלעות גדול יותר הוא יחמם חדר גדול במהירות רבה יותר והאפקט שלו יהיה יותר גדול".

 

 (צילום: ויז'ואל/פוטוס) (צילום: ויז'ואל/פוטוס)
(צילום: ויז'ואל/פוטוס)

 

תנור ספירלה חשמלי באמבטיה - להפעיל באמצעות מתג חשמלי

"כשמתקינים תנור ספירלה באמבטיה יש כמה כללים שחשוב להקפיד עליהם", אומר תורתי. "חשוב לתלות אותו בגובה שלא יאפשר מגע יד, ורחוק ממתלה מגבות, מווילון האמבטיה או מכל אביזר שעלול להתלקח ולגרום לשריפה. מאוד מומלץ שיהיה לתנור הספירלה שקע כוח משלו, מפני שהוא בעל גוף חימום ונחשב לצרכן חשמל כבד. השקע עצמו צריך להיות מוגן מים ובגובה של לפחות 2.20 מטר. כדאי להפעיל אותו באמצעות מתג חשמלי עם כפתור מואר (כמו מתג של דודי חשמל) שיאפשר לראות בקלות מתי הוא דלוק ומתי הוא כבוי. את המתג כדאי למקם מחוץ לאמבטיה, כדי שגם מי שמחוץ לאמבטיה יבחין אם והא דולק או לא".

 

תורתי הוסיף כי חלק מתנורים אלו מגיעים עם חוט שמאפשר את כיוון עוצמת החום. "כדאי להפעיל ולכבות את התנור רק באמצעות המתג החשמלי, ולא להפעיל לעתים קרובות את התנור בשימוש בחוטים כי הם יכולים להיקרע בשל שימוש ממושך" הוא אומר. "מומלץ לכוון את התנור על חום בינוני ולא להתעסק יותר מדי עם שינוי עוצמת החום.

 אמבטיה היא חלל קטן ולא מומלץ להפעיל את התנור על חום גבוה, כדי לא לגרום לשום דבר להתלקח. באופן כללי, אם יש אפשרות לחמם את האמבטיה באמצעות מפזרי חום ללא ספירלות (קונווקטור), אני אישית חושב שהם פתרון מומלץ יותר מבחינה בטיחותית. ספירלה היא גוף חימום גלוי לעין, ואם חלילה הוא בא במגע עם מים זה יכול לגרום לניצוצות".

 

במוקד השירות של המקצוענים מסכמים: "העיסוק בעבודות חשמל הוא מסוכן לכולם ואף לא חוקי למי שלא מוסמך לכך, חשוב להזמין אך ורק חשמלאי מוסמך מטעם משרד הכלכלה וממאגר בעלי מקצוע אמין המפקח על בעלי המקצוע שברשותו".

 

מחפשים חשמלאי מוסמך? לרשימה המלאה

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
העיקר שיהיה לנו חמים ונעים. ארכיון
צילום: shutterstock
מומלצים