שתף קטע נבחר

מנותק קשר: "הלוויין עמוס 5 ישוטט בחלל לנצח"

בראיון לאולפן ynet אמר פרופ' יצחק בן ישראל כי הסיכויים שהלוויין הישראלי יתרסק בכדור הארץ אפסיים. הוא הוסיף כי קיים סיכוי שהלוויין יתנגש בלוויינים אחרים בגובה של כ-42 אלף קילומטר

אתמול (יום ג') הודיעה חברת חלל תקשורת כי אבדו סופית הסיכויים ליצור קשר עם הלוויין הישראלי עמוס 5. בראיון לאולפן ynet מרגיע פרופ' יצחק בן ישראל, ראש סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע, מפני האפשרות שהלוויין יתרסק בכדור הארץ. 

 

ראיון באולפן ynet עם פרופ' יצחק בן ישראל. מראיין: אטילה שומפלבי
 
פרופ' בן-ישראל הסביר: "הלוויין נמצא בגובה 42 אלף קילומטר מעל מרכז כדור הארץ. בדרך כלל אלו לא הלוויינים שנופלים עלינו". הלוויין, המשייט בחלל ללא כל שליטה מהקרקע, גם לא יוכל לפגוע בתחנת החלל הבינלאומית הנמצאת בגובה של כ-300 ק"מ מעל כדור הארץ. "הוא לא יכול לפגוע בתחנת החלל הבינלאומית. הוא יכול לפגוע בלוויינים אחרים".
 
אז מה יעלה בגורלו של הלוויין הישראלי, שיוצר ברוסיה. פרופ' בן-ישראל מעריך כי עמוס 5 ייסחף לנקודה קצת יותר גבוהה ושם הוא יישאר לנצח.
 
הקשר עם לוויין התקשורת הישראלי עמוס 5 אבד ב-21 בנובמבר בשעה 6:45. בהודעת חלל תקשורת אתמול לבורסה נכתב: "לאור העובדה לפיה כבר לפי הדיווח הנוכחי של יצרן הלוויין ניתן לציין בוודאות כי אירע בלוויין כשל מוחלט". עוד אמרו בחלל תקשורת כי "יצרן הלוויין הקים ועדה אשר ניהלה את הפעולות שנעשו לצורך חידוש הקשר עם הלוויין ובחנה גם את מהות התקלה שגרמה לאובדן הקשר עם הלוויין".
 
הלוויין עמוס 5 שוגר מקזחסטן לחלל בדצמבר 2011. "עמוס 5", שמשקלו 1.9 טון, היה הלוויין השלישי של החברה בחלל, לאחר "עמוס 2" ו"עמוס 3". "עמוס 5" יוצר על ידי חברת NPO PM הרוסית עבור "חלל תקשורת" בעלות של 157 מיליון דולר, ובהשוואה לשאר לווייני החברה הוא הגדול ביותר, הראשון שלא מיוצר על ידי התעשייה האווירית בישראל. לוויינים מסוגו של "עמוס 5" מספקים תקשורת לערוצי טלוויזיה, ספקי אינטרנט, חברות טלקום וספקי תשתית. "עמוס 5" עבד בעיקר עם לקוחות באפריקה.
 
 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים