שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    "ארוחת הערב המשפחתית היא אחד הרגעים היפים ביום"

    פנינו לכמה מהמנהלים המובילים במשק כדי לשאול אותם על הרגלי הארוחה המשפחתית אצלם בבית. וגם - האם הם מעודדים את העובדים לצאת מוקדם הביתה לפחות פעם בשבוע כדי לשבת עם המשפחה סביב השולחן?

    בשיתוף אסם

     

    "הארוחה המשפחתית היא הזדמנות להתעדכן"

    "אנחנו מקפידים באופן קבוע על ארוחת ערב משפחתית שבה כולם ביחד יושבים לשולחן‭,"‬ מספר אבי גנון, מנכ"ל ‭World ORT‬ קדימה מדע. "אני רואה חשיבות גבוהה מאוד לכך שלפחות ארוחה אחת ביום תהיה משו- תפת לכל המשפחה‭."‬

     

    - מה אוכלים בארוחת הערב?

    "ארוחת הערב היא בדרך כלל ארוחה קלה של חביתות, סלטים וגבינות. ברוב המקרים אשתי שרון מכינה את הארוחה‭." ‬

     

    - על מה מדברים בארוחה?

    "הזמן הזה שבו כל המשפחה יושבת יחד הוא זמן חשוב כדי לעדכן ולהתעדכן. זאת הזדמנות עבורנו לשוחח עם הילדים ולשמוע מהילדים על היום שלהם. נושא נוסף שעולה לשיחה הוא תכנון הפעילות המשפחתית לסוף השבוע‭."‬

     

    - מהו המאכל הכי אהוב?

    "דגים חריפים וחמין על פי המתכון המיוחד של סבתא סימי, שהייתה מאכילה את כל הנכדים בשבת‭."‬

     

    - מי מפנה את הכלים?

    "משימת פינוי הכלים היא האחריות שלי ובכל פעם ילד אחר מסייע‭." ‬

     

    -מהי המדיניות בנוגע ליציאה מוקדמת לארוחת ערב עם המשפחה לפחות אחת לשבוע?

    "כמנכ"ל אני מאפשר לכל העובדים לצאת מוקדם לפחות פעם בשבוע. ערך המשפחה מאוד חשוב בעיניי ואין שום סיבה שהעובדים לא יהיו בארוחת הערב עם משפחתם. קדימה מדע משתייך לארגון ‭World ORT‬ העולמי שחוגג את הגיוון העדתי ביהדות העולם. גם כארגון וגם אני אישית כמנכ"ל רואה בקשר המשפחתי ערך עליון והמשפחה עומדת במרכז‭."‬ 

     

    יוצאים מוקדם הביתה לארוחת ערב עם המשפחה (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
    יוצאים מוקדם הביתה לארוחת ערב עם המשפחה(צילום: Shutterstock)

       

    "ארוחת הערב המשפחתית היא אחד הרגעים היפים ביום"

    "אני משתדל לאכול ארוחת ערב משפחתית עם אשתי טלי והילדים לפחות פעם אחת באמצע השבוע, וכמובן בימי שישי ושבת‭,"‬ אומר אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו ישראל.

     

    - מה אתם אוכלים?

    "באמצע השבוע אנחנו אוכלים ארוחת ערב ישראלית טיפוסית: ירקות חתוכים, חביתה מקושקשת, גבינות ומעדני חלב‭."‬

     

    - מי מכין את הארוחה?

    "אני וטלי מכינים חביתות, והילדים עורכים שולחן וחותכים ירקות‭."‬

     

    - ובסופי שבוע?

    "בסופי שבוע אנחנו מתפנקים באוכל איכותי אצל חמותי המפליאה בבישוליה‭." ‬

     

    - על מה מדברים ועל מה לא מדברים במהלך הארוחה?

    "יש לנו נוהל קבוע שבו כל ילד מספר מה עבר עליו באותו היום, איזה אירועים משמעותיים קרו לו, משתף בחוויות. כל הילדים קשובים, שואלים אחד את השני שאלות. אלו הם הרגעים היפים ביותר עבורי. אני רואה חשיבות עצומה בשיתוף בין כל בני המשפחה. זה תורם לפתיחות ולגיבוש ומעניק לילדים ביטחון עצמי. גם אני משתף את הילדים בחווייתי כמנכ"ל סיסקו, מספר על פגישות חשובות, והילדים יושבים קשובים וצמאים למידע‭."‬

     

    - מהו המאכל הכי אהוב?

    "חביתות, פנקייקים. הילדים מאוד אוהבים שאני מכין להם שקשוקה. אני מכין מכל הלב, דואג שהביצים יישארו רכות. הם טובלים בלחם ונהנים. זו חוויה משפחתית אמיתית‭."‬

     

    - מי מפנה את הכלים?

    "קבענו תורנות כלים בין הילדים. בדרך כלל זה עובד‭."‬

     

    - מה מדיניות החברה בקשר ליציאה מוקדמת כדי לשבת לארוחת ערב עם המשפחה לפחות אחת לשבוע?

    "אני רואה חשיבות עצומה לשילוב בין העבודה למשפחה כי רק ויסות נכון יותר משפר את הפיריון והאיכות. בסיסקו אנו מקדשים את נושא העבודה הגמישה. העובדים מחוברים מכל מקום, יש נגישות דיגיטלית מלאה למערכות של הארגון מהבית או דרך הנייד, כך שאנו מאשרים גמישות מלאה. אנחנו מעסיקים עובדים צעירים רבים, לרבים מהם יש ילדים, כך שהגמישות בשעות העבודה מאפשרת קיום וטיפוח חיי משפחה‭."‬ 

     

    "אצלנו הילדים הם הבשלנים של הבית"

    "פעמיים-שלוש בשבוע אנחנו יושבים יחד לארוחת ערב משפחתית‭,"‬ אומרת סיגל אייל, דירקטורית אזורית (אירופה ודרום-מערב אסיה) למשאבי אנוש של חברת מא רוול. "ילדינו כבר גדולים (סוף התיכון, סטודנט ושני חיילים) וחלק משמעותי מחייהם כבר לא מתנהל בבית. ארוחת הערב מביאה אותם הביתה והיא אירוע שכולם אוהבים ומצפים לו. לעיתים מתחילים את הארוחה מאוחר יחסית כדי שגם הסטודנט יוכל להצטרף‭."‬

     

    - מה אתם אוכלים בארוחת הערב?

    "הארוחות הן הזדמנות להגיש את מנות הספיישל של בשלני הבית. בדרך כלל הארוחה כוללת חביתות מושקעות וסלט ירקות ענק. בחורף מוסיפים מרק ביתי‭."‬

     

    -מי מכין את האוכל?

    "אצלנו הילדים הם הבשלנים. חלק מהם רכשו מומחיות מעוררת קנאה בתחום זה‭."‬

     

    - מהו המאכל הכי אהוב?

    "המאכל האהוב בבית הוא 'תומר'ס ‭,'ספיישל‬ חביתה מיוחדת ומושקעת שתומר התיכוניסט המציא‭."‬

     

    - על מה מדברים בארוחה?

    "השיחה תמיד מתגלגלת לחיי היומיום שלנו: בעיות והתלבטויות בלימודים, בקריירה, ביחסים ועוד נושאים שבהם הניסיון המגוון של כל אחד מסייע לאחר. גם אם הנושאים רציניים, אי-אפשר להימנע מבדיחות וצחוק שמדביקים את כולם‭."‬

     

    - ומי מפנה את הכלים?

    "מאחר שהילדים זוכים בתהילת המבשלים, אנחנו ההורים עורכים את השולחן, מפנים את הכלים ומדיחים‭." ‬

     

    - מהי מדיניות החברה לגבי יציאה מוקדמת לארוחת ערב עם המשפחה לפחות אחת לשבוע?

    "שותפות בחיי המשפחה, בחינוך ובמטלות היומיום היא מתכון לאושר. מארוול ישראל מעודדת עובדים ועובדות לבלות כמה שיותר בחיק המשפחה וגם יוזמים אירועים משותפים של העובדים ומשפחותיהם‭."‬

     

    "אני תמיד זה שמפנה את הכלים אצלנו בבית"

     ג'וזף מנדלבאום, מנכ"ל חברת התוכנה פריון נטוורק, טס הרבה במסגרת עבודתו. ובכל זאת, הוא משתדל להיות נוכח בארוחת הערב לפחות פעם אחת באמצע השבוע, בשעה ‭.19:00‬ "בסופי שבוע אנחנו תמיד אוכלים יחד ארוחה משפחתית‭,"‬ הוא מספר.

     

    - מה אוכלים?

    "לרוב מנה בשרית, פסטה וסלט‭."‬

     

    - מי מכין?

    "אשתי, המבשלת הטובה בעולם‭."‬

     

    - על מה מדברים ועל מה לא מדברים?

    "מדברים אצלנו על טלוויזיה, סרטים, ספורט, חדשות בארץ ומזג אוויר. אנחנו גם מספרים אחד לשני איך עבר היום. אנחנו משתדלים שלא לדבר על נושאים כמו פוליטיקה ועסקים - הבנות שלי מטילות וטו‭."‬

     

    - מה המאכל הכי אהוב?

    "שניצל וצ'יפס, אבל אל תגידו לאשתי. היא מקפידה על מזון בריא‭."‬

     

    - מי מפנה את הכלים?

    "אני זה שמפנה את הכלים אצלנו בבית. בשבת אנחנו לא משתמשים במדיח, אז אני גם שוטף את הכלים‭."‬

     

    - מהי מדיניות החברה לגבי יציאה מוקדמת לארוחת ערב עם משפחה לפחות פעם בשבוע?

    "אנחנו בפריון שמים דגש משמעותי על ‭'Work/life balance'‬ (איזון בין העבודה לחיים הפרטיים, א.ל.ק)‬. אני מאוד מאמין בזה וחושב שכשיש לעובד גב חזק של בית ומשפחה - זה הופך אותו לעובד טוב יותר. מהסיבה הזו אני תומך מאוד בכך שעובדים יוכלו לאכול ארוחת ערב משפחתית. אחת לשנה אנחנו מקיימים יום כיף למשפחות העובדים. זה הזמן שלנו להגיד תודה על שהן תומכות בעובדים שלנו‭."‬ 

    מי מפנה את הכלים היום? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    מי מפנה את הכלים היום?(צילום: shutterstock)
     

    "מסיימים את הארוחה מוקדם כדי שנוכל לשחק יחד"

    "כמי שעלה לארץ מארה"ב אנחנו משמרים את הנוהג המקובל שם של ארוחת ערב חמה‭,"‬ מספר יונתן קרס, מייסד שותף וסמנכ"ל תפעול ‭,Glide-ב‬ שפיתחה אפליקציית הודעות וידיאו מיידיות לשמי - רה על קשר עם בני משפחה וחברים.

     

    - מהו המאכל האהוב בבית?

    "בני המשפחה אוהבים אוכל מקסיקני ונהנים להכין טאקוס יחד. ממלאים את השולחן במטבלים, סלטים וירקות טריים, וכל אחד מרכיב את הטאקוס שלו כמו שהוא אוהב. זאת חוויה משפחתית נעימה שמנחילה לילדים מגוון מזונות וטעמים‭."‬

     

    - מי מכין את האוכל?

    "אני אוהב לבשל, אבל בגלל עומס העבודה אני מתחלק עם אשתי‭."‬

     

    - מה הילדים הכי אוהבים לאכול?

    "לא משנה כמה אני מלהיב אותם עם אוכל מקסיקני ויפני, בסופו של דבר הם הכי אוהבים פתיתים ושניצל‭."‬

     

    - האם יש צ'ופר בסוף הארוחה? 

    "אשתי אוהבת לטבול עוגיות שוקולד בתה. אנחנו קוראים להן עוגיות של אמא. בסוף ארוחת הערב, הילדים מקבלים את העוגיות של אמא‭."‬

     

    - מי מפנה את הכלים?

    "אני. אנחנו מנסים לסיים את הארוחה מוקדם, כך שייוותר זמן לשחק יחד כמשפחה: להעיף רחפנים, לשחק במשחק וידיאו או להרכיב פאזל‭."‬

     

    - על מה מדברים בארוחה?

    "בארוחה אנחנו אוהבים לשמוע מה הילדים לומדים, משחקים במשחקי חידות, מספרים בדיחות ומדברים על מדע ואסטרונומיה‭."‬

     

    - מהי מדיניות החברה לגבי יציאה לארוחת ערב מוקדמת עם המשפחה?

    "אנחנו מאפשרים לוח זמנים גמיש ומעודדים יציאה הביתה לארוחות ערב על מנת להבטיח שלכולם בחב- רה יהיה איזון בריא בין בית לעבודה‭."

     

    "הילדות שלנו הכי אוהבות אוכל של בית"

    "בכל ערב אנחנו יושבים לאכול ארוחה משפחתית בהרכב מלא - אני, בעלי שבי ושתי הבנות‭,"‬ אומרת רויטל לוי צוברי, המייסדת ואחת הבעלים של ‭.Laline‬

     

    - מה אוכלים בארוחת ערב?

    "באחרונה בעלי החליט להתמחות בבישול, בעיקר עבורנו, בדגש על אוכל בריא. כל ערב הוא מכין עבורנו ארוחה מושקעת ומגוונת. עכשיו הוא מתמקד באוכל תאילנדי טבעוני ומכין לנו בכל ערב תפריט חדש. אתמול, למשל, נהנינו מפאד תאי, דפי אורז מגולגלים בירקות, מרק טום יאם ועוד‭."‬

     

    - מהו המאכל הכי אהוב בבית?

    "פאד תאי. כל בני הבית התלהבו ומבקשים עוד ועוד‭."‬

     

    - מי מכין את האוכל?

    "בדרך כלל בעלי שבי‭."‬

     

    - יש מאכל שאת מתמחה בהכנתו?

    "אני מתמחה בהכנת דגים בתנור. זה מה שנשאר לי כי לאחרונה בעלי תפס את המקום במטבח והוא נהנה מכל רגע‭."‬

     

    - מה הילדות אוהבות לאכול?

    "הילדות, בנות 13 ‭,18-ו‬ הכי אוהבות לאכול אוכל של בית. לאחרונה הן נהנו לאכול תבשיל של בורגול, עוף וירקות‭."‬

     

    - האם יש צ'ופר בסוף הארוחה?

    "בסוף הארוחה יש קינוח בריא מהספר 'מתוקים בריאים'. אתמול הוגש קינוח של פצפוצי אורז עם סילאן, טחינה ואגוזים". ‬

     

    - מי מפנה את הכלים?

    "אני והבנות אחראיות על הכלים‭."‬

     

    - על מה מדברים בארוחה?

    "כל אחד מספר מה מה שעבר עליו באותו יום - עבודה, לימודים, צבא, חוויות. חשוב לנו לספר ולהקשיב‭."‬

     

    - מהי מדיניות החברה בנוגע ליציאה מוקדמת לארוחה משפחתית לפחות פעם בשבוע?

    "אנחנו בחברה מעודדים חיי משפחה פעילים לגברים ולנשים כאחד. אנחנו מאמינים באיזון בין עבודה למשפחה ומעודדים אנשים להשקיע בעצמם ובמשפחתם, ולאכול בריא‭."‬

     

    ביום רביעי 9.3.16, כל המשפחות בישראל מוזמנות לשבת לאכול ארוחת ערב משפחתית כחלק ממסורת "רביעי משפחתי "- ערב באמצע השבוע שמוקדש למשפחה. ביום זה תתכנס כל משפחה סביב השולחן הביתי לארוחת ערב משפחתית משותפת באווירה חמימה ומלכדת. נשמע טוב, נכון? פתחו את היומן שלכם ופנו מקום לארוחת ערב ב"רביעי משפחתי"

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    ד"ר רק שאלה
    מחשבוני בריאות
    פורומים רפואיים
    מומלצים