שתף קטע נבחר

מתכונים זריזים לארוחת ערב משפחתית

גם כשאנחנו לחוצים בזמן, זה לא תירוץ לוותר על זמן בילוי משותף לכל המשפחה. מרק תירס, לחמניות זיתים, סלט איטריות ופשטידת ירקות - נרתמים יחד ומכינים ארוחה לתפארת בחצי שעה

בשיתוף אסם

 

קורה שאנחנו מוותרים על ארוחת ערב משפחתית משותפת מראש בגלל חוסר זמן. כולנו עסוקים, במיוחד בתחילת השנה, כאשר השגרה עדיין לא יציבה - מתחילים החוגים וגם הכנת השיעורים פתאום דורשת זמן וגם ההורים חוזרים עייפים מעבודה. לא תמיד צריך יותר מחצי שעה כדי להכין ארוחה לתפארת ולהתיישב ליד השולחן כולם יחד כדי לדבר על היום שעבר, להחליף חוויות וגם פשוט ליהנות מהזמן המשותף הזה עם הילדים, שלפעמים כל כך חסר לנו. מה גם, שאם תצרפו את הילדים להכנות במטבח כולם ירגישו נחוצים וישמחו לשתף פעולה וגם אחר כך לאכול את האוכל שהם הכינו, גם אם לא ממש היו חלק מרכזי בבישולים.

 

רוצים לקרוא עוד? בקרו במתחם שולחן משפחתי

 

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות

לחמניות עם זיתים שמכינים בעשר דקות ומחסלים בעשר שניות.

אצלנו קוראים להם "לחמניות עננים" בגלל הרכות הנהדרת.

לחמניות זיתים מהירות מכינים בצ'יק צ'ק.

הן נפלאות להכנה עם הילדים וזה מה שאני עשיתי.

מערבבים מצרכים שיש בכל בית בקערה, לא מחכים ולא כלום,

שמים או בתבנית מאפין ונותנים לילדים לפזר את השומשום מעל או בתבנית רגילה – עגולה או מרובעת שחותכים לפרוסות קטנות שנעלמות בשניות

 

אפשר להשתמש בזיתים ירוקים, אפשר זיתים שחורים

הכל טעים – הכל מתחסל די מהר.

 

כמות הבלילה הספיקה לאפיית 12 לחמניות בתבנית של מאפינס ועוד תבנית בינונית חד פעמית.

 

מצרכים:

3 ביצים

1 קופסת גבינה קוטג'

200 ג' גבינה צהובה מגוררת

חצי כוס שמן

1 קופסה של זיתים פרוסים לפרוסות

1 כוסות קמח תופח

כרבע כוס שומשום

 

אופן הכנה:

הכי פשוט. שמים בקערה את כל החומרים, מערבבים ובסוף מוסיפים את הקמח.

העיסה די דלילה.

מרססים תבנית מאפין בספרי שמן ומעבירים הבלילה עם כף. בסיום מפזרים שומשום מעל.

או – משמנים תבנית מרובעת או עגולה, מרססים עם ספרי שמן מעבירים העיסה לתבנית ומפזרים שומשום מעל.

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כחצי שעה והבית מתמלא ריחות משגעים!

מוציאים מהתנור וכבר כשחותכים מתחילים לאכול ואל תגידו שלא הזהרתי(:

 

סלט איטריות פיקנטי

מצרכים:

חבילת אטריות דקות

2 גזרים חתוכים לגפרורים

חצי כרוב פרוס לחוטים ארוכים

חצי חבילת נבטים

חצי כוס גרעיני דלעת וגרעיני חמניה מעורבבים-אפשר יותר

בצל ירוק חתוך לעיגולים

חצי כוס רוטב סויה

חצי כוס רוטב צי'לי מתוק חריף-אפשר פחות אם לא אוהבים חריף

 

סלט צבעוני ומזין שכיף להכין ולהגיש (דורית מנו טל אור) (דורית מנו טל אור)
סלט צבעוני ומזין שכיף להכין ולהגיש(דורית מנו טל אור)

 

הכנה:

מבשלים את האטריות, מסננים ושמים בקערה.

מוסיפים הירקות.

מתבלים ואחרי התיבול מפזרים מעל עיגולי בצל ירוק ואת גרעיני החמניה והדלעת

 

מרק תירס למתחילים

מצרכים:

1 קופסת שימורים של תירס – 500 גרם

2 כוסות מים

מלח פלפל לפי הטעם

1 כף מרק עוף

1 חב' איטריות דקות – ריבוע קטן

4 כפות רוטב סויה

1 ביצה – לא חייבים

 

מרק תירס ואיטריות קליל (דורית מנו טל אור) (דורית מנו טל אור)
מרק תירס ואיטריות קליל(דורית מנו טל אור)

 

אופן הכנה:

שמים בסיר תכולת קופסת שימורים של התירס.

מוסיפים 2 כוסות מים.

מוסיפים מלח, פלפל, רוטב סויה ומרק עוף ומרתיחים.

מוסיפים את האטריות הדקות ומבשלים עוד כעשר דקות.

טועמים ואם רוצים מוסיפים עוד רוטב סויה.

אם אתם רוצים עננים - מקשקשים ביצה וכשהמרק רתח מוסיפים את הביצה ומערבבים כל הזמן את המרק – ככה יהיו לכם "עננים" על המרק.

 

פשטידת ירקות ממה שנשאר במקרר

מצרכים:

3 כוסות חד פעמי חם – תערובת ירקות קצוצים דק

למשל: קישואים, גזר, כרובית, כרוב לבן, פטרוזיליה ודלעת

שמים הכל במעבד מזון.

2 ביצים

3 כפות קמח תופח

מלח ופלפל לפי הטעם.

פשטידה מכל הירקות שיש בבית (דורית מנו טל אור) (דורית מנו טל אור)
פשטידה מכל הירקות שיש בבית(דורית מנו טל אור)

 

אופן הכנה:

מערבבים את הירקות עם הביצים, מלח פלפל ובסוף הקמח לתערובת אחידה.

משמנים תבנית, יוצקים הבלילה ובתנור שחומם מראש ל-180 מעלות,

אופים בתבנית בינונית כ-40-50 דקות.

 

הכותבת היא בשלנית ובלוגרית, בעלת עמוד פייסבוק "Sweet Dooly"

 

פעילות "שולחן משפחתי" מקדמת את ה"ביחד המשפחתי", בין אם בארוחות ערב משותפות או בפעילויות משפחתיות, במטרה לתת כלים ליצירת חוויות מהנות ובעלות ערכים.

 

הכתבה מוגשת בשיתוף אסם

.

 





 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דורית מנו טל אור
סלט אטריות וירקות ב-10 דקות
דורית מנו טל אור
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים