שתף קטע נבחר

4 מרקים לארוחת ערב

תודו שהתגעגעתם למזג אוויר קריר ולמרקים שיחממו אתכם אחרי שכולם חוזרים הביתה ומתיישבים מסביב לשולחן. מרק פתיתים ועגבניות, מרק בטטה, מרק כרובית או מרק אפונה הולכים להיות חלק מהתפריט המשפחתי שלכם בחורף הקרוב. קבצנו את המתכונים הנבחרים שאפשר להכין גם עם הילדים

בשיתוף אסם

 

בכל סתיו מגיע הרגע הזה בו הרוח כבר קרה, וצריך לסגור חלונות, להגיף תריסים ולהוריד כביסה כי הגשם כבר כאן. עוד לא ממש חורף, אבל לכולנו כבר יש חשק למשהו חמים וטעים. מה יכול להיות יותר כיף מסיר מרק מהביל על שולחן ארוחת הערב, כשכל אחד מקבל לעצמו צלחת טעימה, משביעה ובריאה. יש מרקים סמיכים, יש מרקים דלילים, יש מרקים אדומים ויש מרקים כתומים, חריפים, חמוצים או מתקתקים, אבל מה שמאחד את כולם – זה שאוכלים אותם בצוותא.

 

פתיתים ועגבניות - אושר בצלחת (דורית מנו טל אור) (דורית מנו טל אור)
פתיתים ועגבניות - אושר בצלחת(דורית מנו טל אור)

 

פִידֶאוֹ - מרק פתיתים עם עגבניות

בשבילי זו מנה מבית אמא, מרק ספרדי-יווני, סלוניקאי. הטריק בהכנת הפידאו הוא לשמור שהמים לא יספגו

והפתיתים יצופו ברוטב.

 

מצרכים:

1 חבילת פתיתים מאורכים

חצי כוס של קוביות עגבנייה בשלה

1 קופסה עגבניות מרוסקות

2 כפות רסק עגבניות

כליטר עד ליטר וחצי מים

מלח ופלפל לפי הטעם

כף מרק עוף – לא חובה

 

הוראות הכנה:

למלא הסיר במים, להוסיף רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות, התבלינים ולהביא לרתיחה.

לאחר הרתיחה להוסיף הפתיתים, להנמיך האש ולבשל על אש נמוכה כחצי שעה.

חשוב ביותר שהמים לא יגמרו בזמן הבישול.

הפתיתים מתנפחים, תופסים נפח ולכן אם צריך מוסיפים כל פעם מעט מים על מנת לשמור על הפידאו.

 

מרק כרובית וגזר

מצרכים:

1 כרובית בינונית

3 גזרים קלופים

עלי סלרי

4 כוסות מים

מלח, פלפל שחור לפי הטעם

כף מרק עוף – לא חובה

 

אופן הכנה:

חותכים את הכרובית לפרחים ושמים בסיר. מוסיפים את הגזר ועלי הסלרי לסיר.

מוסיפים מים ותבלינים ומביאים לרתיחה.

לאחר שהמים רתחו, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה עד 40 דקות עד שהכרובית והגזר נעשים רכים.

עם מערבל מוט טוחנים הכל ומגישים.

 

מרק כתום מחמם (דורית מנו טל אור) (דורית מנו טל אור)
מרק כתום מחמם(דורית מנו טל אור)

 

מרק כתום קטיפתי

מצרכים:

2 בטטות גדולות

3 גזרים

קוביה של דלעת (אתם יודעים אלה שקונים בסופר)

מלח ופלפל לפי הטעם

חצי כפית כורכום

ליטר-ליטר וחצי מים

 

הוראות הכנה

בסיר עם המים שמים את כל הירקות ומבשלים עד לרתיחה.

לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עוד כעשרים דקות עד חצי שעה עד שכל הירקות מתרככים.

מורידים מהאש ועם מוט בלנדר טוחנים לקבלת מרקם סמיך. טעים-טעים וקל להכנה.

 

מרק אפונה

מצרכים

1 שקית אפונה קפואה

2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

2 גזרים חתוכים לקוביות

3-4 עלי סלרי

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

כליטר וחצי מים

 

מרק אפונה קטיפתי עם הפתעות (דורית מנו טל אור) (דורית מנו טל אור)
מרק אפונה קטיפתי עם הפתעות(דורית מנו טל אור)

 

הוראות הכנה

שמים את כל הירקות עם העלים מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.

לאחר הרתיחה להנמיך את האש ולבשל כחצי שעה עד 3/4 שעה.

מורידים מהאש, מוציאים מהסיר כשלוש כפות מהאפונה ואת כל היתר טוחנים עם בלנדר מוט.

לטחון אולם להשאיר חלק מהירקות לא ממש מעוכים.

לאחר הטחינה מחזרים לסיר את גרגרי האפונה שהוצאנו כדי שלא ישעמם בפה בזמן האכילה.

 

הכותבת היא בשלנית ובלוגרית, בעלת עמוד פייסבוק "Sweet Dooly"

 

פעילות "שולחן משפחתי" מקדמת את ה"ביחד המשפחתי", בין אם בארוחות ערב משותפות או בפעילויות משפחתיות, במטרה לתת כלים ליצירת חוויות מהנות ובעלות ערכים.

 

בשיתוף אסם

 

 

 

 

 





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דורית מנו טל אור
כרובית וגזר - טריות עם נגיעות של כתום
דורית מנו טל אור
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים