שתף קטע נבחר

נעילה יציבה בוול סטריט; מניות הנשק זינקו

נשיא ארה"ב ברק אובמה הציג היום תוכנית חדשה לפיקוח על כלי נשק - המשקיעים סבורים כי המכירות דווקא יעלו; מנקיינד הודיעה על הפסקת ההסכם עם סאנופי

המסחר בוול סטריט ננעל ביציבות.

 

מדדי המניות

מדד הנאסד"ק איבד 0.25% וננעל ברמה של 4,891 נקודות. מדד הדאו ג'ונס הוסיף 0.06% וננעל ברמה של 17,159 נקודות. מדד S&P 500 הוסיף 0.22% וננעל ברמה של 2,017 נקודות.

 

ברקע המסחר

מחיר הנפט הגולמי מסוג WTI ירד ב-2.2% לרמה של 35.97 דולר לחבית - שפל של שבועיים. מחיר הנפט מסוג ברנט ירד בלונדון ב-2.2% גם כן, לרמה של 36.432 דולר לחבית.

 

מחיר הזהב עלה היום ב-0.3% ל-1,078.4 דולר לאונקיה - הרמה הגבוהה ביותר בשבועיים האחרונים.

 

אירופה ננעלה בעליות שערים - דאקס הגרמני עלה ב-0.3%, פוטסי הבריטי הוסיף 0.7% לערכו, קאק הצרפתי התחזק ב-0.4%.

 

מניות מרכזיות

מניות יצרניות הנשק מזנקות היום - המשקיעים סבורים כי התוכנית החדשה לפיקוח על כלי נשק שהציג היום נשיא ארה"ב ברק אובמה, לא תפגע במכירות. מניית סמית אנד ווסון מזנקת ב-10%, סטורם, רוג'ר אנד קו מנתרת ב-6.4%.

 

מנקיינד, העוסקת בפיתוח ומסחור מוצרים רפואיים, הודיעה היום על הפסקת הסכם הרישיון ושיתוף פעולה עם סאנופי; מוקדם יותר צנחה מניית החברה בתל אביב ב-28%. מנקיינד נמצאת במצב פיננסי רעוע ומכירות המוצר היחיד שלה, משאף האינסולין (AFREZZA), מתקשות להתרומם.

 

יום לפני שמייסד מובילאיי פרופ' אמנון שעשוע יציג את תוכניות ויעדי החברה לשנת 2016, במסגרת תערוכת CES המתקיימת בוגאס, מניית החברת צוללת בכ-8%.

 

אמזון דיווחה כי הוזמנו מעל 23 מיליון פריטים בסייבר מנדי, עלייה של יותר מ-40% לעומת השנה שעברה.

 

יאהו סגרה את פורטל הווידיאו המקוון שלה, סקרין (Screen). הפורטל לא הצליח לצבור תאוצה מאז הושק ב-2013, בעוד שהיריבות דיווחו על עליות בשיעורים דו ספרתיים בנתוני הצפייה.

 

סמית' אנד ווסון (Smith & Wesson) - יצרנית כלי הנשק העלתה את תחזית הרווח וההכנסות עבור הרבעון השלישי והשנה הפיסקאלית של 2016 המסתיימת ב-30 באפריל. החברה דיווחה כי המכירות היו טובות מכפי שהעריכו, וששורה של מדדים מצביעים על כך שהמגמה הזו תמשיך.

 

פורד מוטור - חברת הרכב מתכוונת לשלש את גודל צי המכוניות ללא נהג ל-30. ההודעה פורסמה במקביל לפתיחת תערוכת האלקטרוניקה CES בלאס וגאס.

 

טויוטה - יצרנית הרכב היפנית הציבה יעד צמיחה של 2.7% עבור המכירות בסין ב-2016, נמוך מכפי שציפו האנליסטים. המכירות של טויוטה בסין טיפסו בשנה שעברה ב-8.7%.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים