בירה אחרי ריצה: הכירו את טרנד הכושר החדש
אחרי שמחקרים הוכיחו כי בירה מסייעת לגוף להתאושש אחרי אימון גופני, זו הייתה רק שאלה של זמן עד שהטרנד החדש יגיע. הוא התחיל בארה"ב, ועכשיו כבר עשה עלייה. עיקרו, מסיימים אימון של ריצה בפאב השכונתי על כוס בירה. גם בריא, וגם מאוד עוזר לחיי החברה. איך זה עובד באמת?
בשיתוף IBBL
טרנד חדש כובש את עולם הכושר: שותי כוס בירה לאחר הריצה. הטרנד החדש, מגיע אלינו מארה"ב ונמצא במגמת צמיחה בזכות השילוב בין הפעילות הספורטיבית לפעילות החברתית. הרעיון בעיקרו מתבסס על מחקרים המראים כי בירה היא משקה מאושש מצוין לאחר ריצה ופעילות גופנית.
ישבנו עם ענת הראל שהקימה קבוצת ריצה תחת השם BEER RUNNERS ISRAEL לשיחה על הטרנד החדש.
קיראו עוד
מה הקשר בין שתיית בירה לפעילות גופנית?
הקשר המפתיע בין בירה לאורח חיים בריא
כדאי לשתות בירה לפני אימון? 5 סיבות
ענת, איך כל זה התחיל?
"הסיפור מתחיל בעיירה פישטאון (Fishtown)בפילדלפיה, כאשר בחור בשם דייויד אפריל, חיפש דרך להקים את עצמו מהכורסה ולהתחיל לרוץ. הוא התייעץ עם חברו אריק פילדר, מאמן ריצה במקצועו שסיפר לו על מחקר מהפכני שערך פרופסור מנואל קסטילו מבית הספר לרפואה באוניברסיטת גרנדה שבספרד (מומחה לפיזיולוגיה רפואית).
המאמן חקר את השפעת הבירה אחרי אימון גופני והגיע למסקנה כי הבירה מסייעת לגוף להתאושש בצורה יעילה כמו מים ואף יותר, כי היא מחזירה לגוף מלחים וחומרים נוספים שהגוף מאבד במהלך אימון עצים".
זה בדיוק התמריץ שדיוויד היה זקוק לו. הוא אסף כמה חברים ויצא איתם לריצה, ששינתה את חייו בדיעבד, ובסופה התכנסו בפאב ולגמו בירה קרה.
לריצה הראשונה הגיעו ארבעה רצים בלבד, אבל כיום 9 שנים אחרי, יש מאות רצים בעיירה שנפגשים מדי שבוע לריצה של 5-8 קילומטרים, ובסופה מתקבצים באחד הברים המקומיים, ומרימים כוס בירה לחיי הפרופסור הספרדי.
"שילוב של אימון ובילוי"
הרעיון של דיויד גלש לארצות הברית כולה ותפס תאוצה. סניפים חדשים הוקמו בערים אחרות, ומקבוצת ריצה הפכה Fishtown Beer Runners לתנועה עם אתר מרשים, חולצות, כובעים, דף פייסבוק פעיל עם אלפי אוהדים.ענת, ומה קורה בישראל?
"BEER RUNNERS ISAREL" מתבסס על הרעיון של המיזם הבינ"ל. אנחנו מקיימים מפגשי אימון בין פעם לפעמיים בחודש. האימונים הינם אימוני ריצה או אימונים המשלבים תרגילי כוח וריצה לסרוגין ובנויים בצורה כזאת שיתאימו לרמות כושר מאוד מגוונות כדי שכמה שיותר אנשים יוכלו להינות מהחוויה".
לדברי הראל, ההתלהבות שלה מהרעיון והסיבה שהחליטה לאמץ אותו, נבעה מכך שהוא יוצר חיבור בין אימון לבילוי. "מצד אחד, יש לנו כאן אימון שהוא מאוד יעיל בכל מה שנוגע לשיפור הכושר הגופני שלנו ומצד שני זה מתחבר לנו בראש לחוויה של כיף והנאה, למשהו קליל יותר שכולל מפגש חברתי.
"אתה צריך לראות את מצב הרוח של אנשים כשהם יושבים יחד אחרי אימון וכולנו שותים יחד לחיי פרופסור קסטילו. זה כיף אדיר ומניסיוני כשאימון מתחבר לכיף אז לאנשים יש יותר חשק לעשות אותו ולהתמיד באימונים שלהם".
היא מוסיפה ואומרת כי חלק מהמשתתפים כבר מתאמנים עם קבוצות ריצה או במכוני הכושר השונים במשך השבוע ועדיין שמחים לגוון לעצמם את שגרת האימונים ולהגיע גם למפגשים של ה- beer runners.
"יש כאן עניין חברתי וחווייתי והאימון הזה משלב פעילות הגופנית שהיא חלק משגרת אורח החיים הבריא ומחבר אותה עם משהו שמצד אחד מתקשר לכולנו כבילוי ומצד שני מתברר גם כבריא ומועיל ונכון לנו גוף כחלק מההתאוששות שלנו אחרי הספורט".
לבירה בסוף האימון יש כמה מטרות?
"בהחלט. כמאמנת וגם באימונים שלי עצמי, אני תמיד מנסה למצוא דרכים לחבר את הפעילות גופנית למקום של פאן וכיף. כשזה משולב ככה יותר קל להתמיד בפעילות הגופנית, הסיום של האימון עם בירה הוא עוד דבר אשר נותן לאנשים סיבה טובה לבוא ולהתאמן.
"כשיש לנו בראש חיבור בין כושר לחוויה מהנה וחיובית – יש סיכוי טוב יותר שנרצה לעשות את זה שוב. אנשים מבקשים ממני תמיד טיפים להתמיד בכושר וזה אחד הטיפים היותר יעילים – תמצאו דרך לחבר את האימונים שלכם למשהו שעושה לכם כיף, שעושה לכם שמח. הבירה ללא ספק עושה בדיוק את זה ואחרי שקיבלנו לגיטימציה מחקרים לזה אז בכלל אפשר לשמוח וליהנות מהחיבור הזה".
ובכל זאת, מהו ההביט המדעי של הקשר בין הבירה לבריאות?
"מלבד המחקר של פרופ' קסטילו, ממחקרים נוספים שנערכו בנושא נמצא כי השילוב של פעילות גופנית קבועה יחד עם צריכה מתונה של בירה יכולה להפחית בכ-50% את הסיכוי לתמותה ממחלות לב וכלי דם בהשוואה להימנעות מפעילות גופנית ומשתייה של בירה.
"כלומר לשילוב של שניהם יש יתרון ענק. הבירה מכילה פחמימות ומינרלים שמגיעים מהלתת ובסיומה של פעילות מאומצת, שתיית כוס בירה מחזירה לנו חלק מהנוזלים שאבדו, מינרליים חשובים שהגוף שלנו איבד בהזעה וגם מילוי של חלק ממאגרי הפחמימות שהתרוקנו".
אם כך, בכל סוג של אימון יש לבירה יתרון?
"יתרונה של הבירה באה במקום שבו צריך להחזיר לגוף מלחים כתוצאה מהזעה מוגברת ומילוי המאגרים של הפחמימות בגוף שהתרוקנו. ולכן זה יותר רלוונטי לאימונים עצימים שבהם מזיעים הרבה, מתאמצים הרבה, לכן לריצה זה באמת הכי רלוונטי".
הבירה הייתה אצלך בשגרת האימונים גם לפני כן?
"עוד לפני שידעתי מהמחקר הבירה הייתה חלק בלתי נפרד מריצות השבת שלי עם חברות. אנחנו קבוצה של חברות שמקפידות בכל שבת בבוקר לצאת לריצה שאנחנו קוראות לה "fun run" – וחלק ממה שהפך אותה לכייפית זו הידיעה שהריצה הזו מסתיימת בנמל עם כריך הרינג ביד אחת ובירה קרה ביד השנייה. כך שהחיבור לא זר לי ועכשיו גם יש לי אפשרות שעוד אנשים יחוו את הכיף הזה ביחד איתי".
ומה לגבי הקלוריות וכרס הבירה?
"גם אני הופתעתי כשבדקתי את המספרים, אך ב- 100 מ"ל בירה יש פחות קלוריות מאשר בכמות מקבילה של יין או סוגים אחרים של אלכוהול ובאופן מפתיע אותה כמות קלוריות שיש בכוס מיץ תפוזים סחוט. 'כרס בירה' היא בכלל מיתוס ישן נושן כי הכרס נוצרת לא כל כך בגלל הבירה אלא יותר בגלל הנשנושים שהרגילו אותנו שבאים מסביבה. וותרו עליהם ושימו לב לכמויות, הכל מתחיל ונגמר שם".
ומה לגבי המינונים?
"מינון הוא נכון לגבי כל דבר אחר בתזונה שלנו. פחמימות למשל זה דבר טוב ומועיל וברגע שאוכלים יותר מדי זה הופך למזיק, אותו דבר עם הבירה צריך לשמור על המינון המומלץ. לגברים עד 2 מנות ביום ולנשים עד מנה ביום (מנה היא 330 מ"ל , כלומר בקבוק)".
את צופה שהטרנד הזה יתפוס תאוצה וייטמע בארץ?
"לגמרי. אני חושבת שכבר עכשיו יש באזז מגניב סביב זה, כהתחלנו עם הפרויקט היו הרבה הרמות גבה אבל אני תמיד שמחה להסביר לאנשים ולספר על המחקר. עם הזמן זה הלך וצבר תאוצה, ועד היום כבר מאות אנשים השתתפו בקבוצת הריצה הזו מאז שהתחלנו ואין לי ספק כי זה ימשיך לגדול ומקווה שאף ייצא מגבולות תל אביב לכל הארץ".
להרשמה