מהפכה עבור הנמנעים מגלוטן - פסטה ברילה ללא גלוטן מבלי להתפשר על הטעם
ישראלים רבים פונים בשנים האחרונות לתזונה ללא גלוטן, אך נתקלים במוצרים באיכות ירודה ובמחירים גבוהים. ברילה, יצרנית הפסטה הותיקה, פיצחה את הנוסחה המנצחת לפסטה ללא גלוטן, מבלי להתפשר על הטעם ועל המחיר. מהי נוסחת הקסם, וכיצד גלוטן משפיע על גופנו?
תזונה ללא גלוטן היתה במשך שנים נחלתם הבלעדית של חולי הצליאק, אשר חלבון הגלוטן גורם אצלם לדלקות במעי. עם זאת, בשנים האחרונות אנו עדים למגמה שרק הולכת ומתגברת, הכוללת מעבר לתזונה ללא גלוטן - בתור חלק מדיאטה, לטובת שיפור איכות החיים, רצון להרגיש טוב, או בעקבות רגישות לגלוטן.
למרות הביקוש הגובר, ההיצע בחנויות נותר בעייתי: התחליפים השונים לפסטה, לחם ומאפים לרוב מציעים טעם מאכזב, והמחירים גבוהים ומופקעים. איך נוכל לשמור על הבריאות, אך להמשיך לאכול טוב ולא להתפשר על הטעם? ברילה, מותג הפסטה המוביל באיטליה, מצא פתרון מצוין.
קודם כל, קצת רקע
גלוטן הוא חלבון אותו ניתן למצוא בדגנים שונים, כגון חיטה, שעורה ושיפון, ובמוצרי מזון המיוצרים מדגנים אלו: לחם, פסטה, קוסקוס, בירה וכו'. דגנים המכילים גלוטן נפוצים מאוד בתזונה המערבית, משום שהגלוטן הוא זה שאחראי למעשה למרקם ולאווריריות של הלחם.
מגמת ההימנעות מגלוטן - בשיא של כל הזמנים
כיום לא רק חולי צליאק נמנעים מגלוטן, אלא גם כאלו הבוחרים תזונה ללא גלוטן, מסיבות של הפחתת משקל, רגישות לגלוטן ועוד. כיצד תוכלו לדעת האם אתם רגישים לגלוטן? אם אתם חשים תסמינים שונים של אי נוחות כתוצאה מאכילת גלוטן, ותסמינים אלו חולפים לאחר הפסקת צריכת גלוטן, קיים סיכוי רב שאתם חלק מאוכלוסייה זו.
ישראלים רבים רואים בתזונה ללא גלוטן בתור חלק משיפור איכות החיים ובריאות הגוף שלהם. עם זאת, תזונה ללא גלוטן כוללת טרחה רבה והתארגנות: מציאת לחמים חלופיים, ארוחות מבושלות ללא גלוטן, פתרונות יצירתיים במסעדות ובחו"ל, ועוד. בנוסף לכך, כאשר כבר נמצא מוצר חלופי על המדף, לרוב מגלים שמחירו יקר והטעם אינו דומה ממש למוצר המקורי.
האתגר: פסטה טעימה, עם מרקם משובח - ללא גלוטן
מתוך הצורך במציאת תחליף ראוי, ברילה, יצרנית הפסטה הוותיקה מאיטליה, הרימה את הכפפה ולקחה על עצמה את האתגר: להצליח לייצר תחליף לפסטה, שיהיה טעים ועם מרקם דומה למקור.
החברה נכנסה לתהליך ארוך עם מיטב המומחים על מנת לפתח מוצר ללא גלוטן, שלא נופל באיכותו מהפסטה המקורית והמעולה של ברילה, הנמכרת בכל העולם כבר עשרות שנים.
הנוסחה המנצחת של ברילה
התוצאה של המחקר המעמיק היתה מתכון מיוחד של ברילה, המכיל תערובת של שלושה סוגי קמח ללא גלוטן: קמח תירס לבן, קמח תירס צהוב, וקמח אורז. שילוב זה מעניק לפסטה צבע דומה לפסטה המקורית, יחד עם טעם עדין ומאוזן, בניגוד לפסטות ללא גלוטן המיוצרות מקמח תירס בלבד ומאופיינות במתיקות יתר.
ברילה גאה גם להציע איכות ומרקם דומים לפסטה המקורית של החברה. הנוסחה של ברילה מביאה לראשונה שילוב מנצח בין איכות, טעם ומחיר, שמאפשר לנמנעים מגלוטן להמשיך ליהנות ממנת פסטה טובה עם רוטב עשיר, סלט פסטה קר או פשטידה מהבילה, מבלי להתפשר על הטעם.
לשמור על עצמנו ולהמשיך ליהנות מפסטה איכותית וטעימה
בין אם אתם חולי צליאק, רגישים לגלוטן, או שקיבלתם החלטה להימנע מגלוטן בתפריט שלכם – הפסטה החדשה של ברילה היא בשורה של ממש עבורכם. אחרי התפשרות ארוכת שנים, סוף סוף פותח עבורכם מוצר חדשני ואיכותי, ובמחיר אטרקטיבי. קו מוצרי הפסטה ללא גלוטן כולל שלושה סוגי פסטה: אטריות, סיפרלי או צינורות.
אין ספר שמדובר במהפכה של ממש, עם מוצר המותאם לעידן של ימינו, בו אנשים לא מתפשרים על שמירה על הבריאות, איכות חיים, וגם רוצים ליהנות ממנת פסטה טובה ואיכותית.
סדרת הפסטה ללא גלוטן של ברילה זמינה במגוון רשתות וחנויות קרובות לביתכם. בתיאבון!

