שתף קטע נבחר

פגודה במקום צלב קרס. יפן מתחנפת לתיירים

רשות המיפוי בטוקיו מציעה להפסיק להשתמש בסימון המסורתי של צלבי קרס עבור מקדשים ובמקום להשתמש בפגודה - כדי לא לבלבל אזרחים זרים. אבל לא מעט יפנים מתנגדים: "זה סמל בודהיסטי, הזרים הם בורים וטיפשים"

לאחרונה הוצע ביפן להפסיק את השימוש בסמל הבודהיסטי של צלב קרס לסימון מקדשים במפות לתיירים, וזאת כדי לנסות ולעודד אזרחים זרים להרגיש בנוח במדינה. הגוף הרשמי לרישום מפות ביפן טען כי זרים רבים עשויים לטעות ולחשוב שמדובר בסמל הנאצי, וכי מעתה יש לסמן מקדשים באמצעות פגודה של שלוש קומות. אבל הרצון להבין ללבם של אזרחים זרים במדינה הכעיס לא מעט יפנים: "הרעיון מטומטם, זה בכלל סמל בודהיסטי בן אלפי שנים".

"הנאצים הרסו הכול". גולשים זועמים בעקבות שינויי הסמלים המוצעים על ידי רשות המפות ביפן ()
"הנאצים הרסו הכול". גולשים זועמים בעקבות שינויי הסמלים המוצעים על ידי רשות המפות ביפן
 

הסמל השנוי במחלוקת הוא אחד מבין שישה שהרשות היפנית (GSI) הציעה להחליף לקראת אירוח המשחקים האולימפיים בטוקיו בשנת 2020. ה-GSI הציעה את החלפת הסמלים לאחר שיחות עם מומחים וסקר שבו השתתפו 1,000 בני אדם, בהם תיירים, נציגים דיפלומטיים וסטודנטים זרים.

 

אמנם ההחלטה עדיין לא רשמית ותיכנס לתוקף רק עוד כמה חודשים, ורשות המפות מסרה כי ייערך דיון פומבי נוסף בנושא, אבל לא מעט יפנים כבר התחילו להביע את זעמם. רבים אומרים שסמל הסנסקריט העתיק – שביפנית נקרא "מאנג'י" – הוא סמל הקשור לבודהיזם והתרבות היפנית, ועל התיירים ללמוד זאת.


 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

"אם טרוריסטים יאמצו לעצמם פתאום את דגל בריטניה, אז הממלכה תשנה את דגלה? או ארה"ב? או אוסטרליה?", זעם אחד המשתמשים בטוויטר. אחר כתב: "אומרים שחלק יתבלבלו ויחשבו שהמאנג'י זה הסמל של הנאצים, אבל לבודהיזם יש היסטוריה הרבה יותר ארוכה עם הסמל. אני מתנגד נחרצות לשינוי המפות שלנו עבור כמה זרים שהם בורים וטיפשים. הרעיון פשוט מטומטם".

 

ראש מחלקת המיפוי ב-GSI, טקאיוקי נקמורה, אמר לכלי תקשורת ביפן כי הוא מבין את המחלוקת. בראיון ל"ג'פן טיימס" אמר: "כדי לבנות מדינה שמוכוונת תיירות וכדי להבטיח את יישום המשחקים האולימפיים בטוקיו, יפן צריכה ליצור אווירה שבה מבקרים זרים יוכלו לנוע ולהסתדר בקלות. מסיבה זו, חשוב שיהיו מפות רב-לשוניות, כדי שיהיה לזרים קל להבין".

 

"יש כאלה שאומרים שאנחנו צריכים לשנות את הסמלים במפות היפניות בהזדמנות זו, אחרים אומרים שמדובר בסמלים מסורתיים שחייבים להישאר", הוסיף. "בכל מקרה, ייקח זמן עד ששינויים באמת יקרו, ואנחנו גם צריכים לתאם את הנושא עם סוכנויות ממשלתיות אחרות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הסמל הבודהיסטי על פתח מקדש ביפן
צילום: shutterstock
מומלצים