שתף קטע נבחר

טראמפ מתחזק: זינוק בחיפושים "איך להגר לקנדה"

מי שעשוי להיות המועמד הרפובליקני לנשיאות צובר הישגים בפריימריז והתגובה ברשת לא איחרה לבוא. זינוק של מאות אחוזים בחיפוש מידע על מעבר לקנדה. אתר רשות ההגירה של קנדה כמעט קרס

האם האמריקנים מפחדים ממי שעשוי להיבחר לנשיא בחודש נובמבר? מבדיקת הנתונים ב-google trends עולה כי מאז תחילת הפריימריז בארצות-הברית, שבהם רשם דונלנד טראמפ הישגים, חל זינוק בחיפוש מידע על "איך להגר לקנדה?". הלילה (יום ד'), לאחר ההישג של טראמפ בסופר טיוסדיי חל זינוק נוסף בחיפושים לגבי הגירה לשכנה מצפון לארצות-הברית.

 

המנצחים הגדולים של הסופר טיוזדיי:

 

בפריימריז הרפובליקניים ניצח טראמפ בשבע מדינות: ארקנסו, ג'ורג'יה, אלבמה, מסצ'וסטס, וירג'יניה, ורמונט וטנסי. טראמפ כצפוי הפסיד לטד קרוז בטקסס. קרוז, לפי המדגמים, גבר על טראמפ גם באוקלהומה. מרקו רוביו, שמקווה להשאיר את הקמפיין שלו בחיים ולהיות האלטרנטיבה המובילה לטראמפ, ניצח רק במינסוטה. "הוא הלוזר הגדול של הלילה", אמר עליו טראמפ.

 

בגוגל הבחינו מהר מאוד במגמה ואחד העובדים צייץ הבוקר כי בין 3:00 ל-7:00 בבוקר חל זינוק של מאות אחוזים בחיפוש "איך לעבור לקנדה".

 

מגמה חמורה - טראמפ מבריח אמריקאים לקנדה בחודש האחרון (צילום מסך: מתוך גוגל) (צילום מסך: מתוך גוגל)
מגמה חמורה - טראמפ מבריח אמריקאים לקנדה בחודש האחרון(צילום מסך: מתוך גוגל)

מבדיקה של אתר mashable עולה כי החיפוש "איך אני יכול לעבור לקנדה" זינק ב-1,150 אחוזים לאחר שנודעו תוצאות הסופר טיוסדיי. בחיפוש אחר "מעבר לקנדה" חלה עלייה חדה של 110 אחוזים, חיפוש המילים "האם אני יכול לעבור לקנדה?" עלה ב-90% והחיפוש "איך אני יכול לעבור לקנדה?" טיפס ב-80%. גם החיפוש "איך לעבור לקנדה מארצות-הברית?" עלה ב-50%.  

 

איך עוברים לקנדה? הגולשים האמריקאים שואלים בהמוניהם מאז תוצאות הסופר טיוסדיי (צילום מסך: מתוך גוגל) (צילום מסך: מתוך גוגל)
איך עוברים לקנדה? הגולשים האמריקאים שואלים בהמוניהם מאז תוצאות הסופר טיוסדיי(צילום מסך: מתוך גוגל)

בעקבות הזינוק בחיפושים קרס אתר רשות ההגירה בקנדה. מאוחר יותר התפרסמה בעמוד הודעה כי השימוש באתר יהיה איטי. "אנחנו עובדים על פתרון הבעיה", נכתב.

 

השבוע פורסם בסוכנות הידיעות AP כי חלק מבעלי זכות הבחירה מתלוצצים ואומרים שיעברו לקנדה אם טראמפ ייבחר לנשיא, אבל ננסי ברדנר לעומת זאת חושבת על האפשרות הזו במידה מסוימת של רצינות. בעבר היא תמכה במועמדים רפובליקנים לנשיאות, בהם מיט רומני וג'ורג' בוש הבן, ועכשיו היא חוקרת את

הפוליטיקה הקנדית, וגם את מערכת הבריאות הציבורית ואת שוק הדירות שם. ברדנר לא יודעת אם היא באמת תשלים את המעבר צפונה: "אני לא יכולה לעזוב את הנכדים שלי", היא אומרת, אבל מבהירה שזו בהחלט אופציה עבורה. "אני פשוט לא חושבת שאני יכולה להיות בתוך כל זה. זו הפעם הראשונה ב-68 שנותיי שאני באמת פוחדת ממה שהולך לקרות בבחירות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים